חזרה להחיים הטובים

נעים מאוד: תמר שפנייר

תכירו את תמר שפנייר מירושלים, בעבר מנהלת מחלקת הפרוטוקולים של הכנסת וכיום קלדנית המסייעת לחירשים ולכבדי שמיעה
עדי כץ 04/12/11
נעים מאוד: תמר שפנייר

שם:
תמר שפנייר.
גיל:
55.
מקום מגורים:
ירושלים.
מצב משפחתי:
נשואה, אם לארבעה וסבתא לתשעה.
מקצוע בעבר:
כל השנים עסקתי בקלדנות. כשהילדים היו קטנים עשיתי את זה בבית, אז עוד במכונת כתיבה. אחר כך, כשהם גדלו, התחלתי לעבוד בכנסת כקצרנית, כלומר להקליד מה שנאמר בוועדות ולהכין פרוטוקולים. העבודה היתה מאוד מעניינת ובהמשך ניהלתי את מחלקת הפרוטוקולים של הכנסת, אבל בשלב מסוים התעייפתי והרגשתי שאני רוצה משהו אחר.
עיסוקים:
לפני חמש שנים הציעו לי בכנסת פרישה מוקדמת ולקחתי אותה. אבל לא ישבתי בבית יותר מדי. פתחתי בקריירה חדשה, של קלדנית עצמאית המסייעת לחירשים וכבדי שמיעה. במהלך העבודה בכנסת הכרתי את ארגוני החירשים וכבדי השמיעה והבנתי שיש שם צורך בהקלדה או בתמלול בזמן אמת. זה אומר שאני יושבת ליד כבד השמיעה בשיעור, בהרצאה או במפגש, ומקלידה כל מה שנאמר, כולל הערות ובדיחות. ממש מצלמת במילים את מה שקורה בחדר. לעתים אני עובדת עם קבוצה של כבדי שמיעה, ואז המחשב שלי מחובר למקרן וכולם יכולים לקרוא בזמן אמת מה המרצה אומר. זו עבודה שמאוד מתאימה לאנשים מבוגרים. צריך אמנם מיומנות ומהירות הקלדה גבוהה, אבל זו עבודה לפי שעות שאפשר לעשות במשרה מלאה או רק פה ושם. אתה פרילנסר, כשהתשלום מגיע לרוב ממשרד הרווחה או מהביטוח הלאומי. אתה כל יום במקום אחר, לפעמים בשני מקומות באותו יום, מאזין להרצאות מעניינות, ויש בזה גם פרנסה וגם תרומה לכבדי השמיעה.
סדר יום:
לרוב אני קמה ממש מוקדם. במשך הבוקר אני עובדת עם סטודנט ואחר הצהריים משתדלת להיות פנויה לנכדים. בערב הרבה פעמים אני שוב יוצאת לעבוד, להרצאה, לקורס, או למפגש של קבוצה.
בילויים מועדפים:
אני לא כל כך מבלה. כשאני לא עובדת ערב אחד, אני רוצה להיות בבית עם בעלי. בסופי שבוע אנחנו אוהבים לפעמים לצאת לצימר במקום שקט, לטייל קצת בטבע.
יעד מועדף לחופשה:
בדרך כלל הגליל. אנחנו פחות נוסעים לחו"ל. בעלי הוא מורה דרך ואנחנו אוהבים לטייל בארץ. לפעמים אנחנו עושים לנו צימר בבית בירושלים ויוצאים ממנו לטייל בעיר.
המלצה:
ספר שמאוד אהבתי לאחרונה הוא "העזרה" של קטרין סטוקט, שיצא על פיו גם סרט, ומספר על עוזרות בית שחורות בארצות הברית בשנות ה-60 והיחסים שלהן עם המשפחות שמעסיקות אותן. זה ספר שלא יכולתי לעזוב. ריתקה אותי מערכת היחסים בין הנשים הלבנות לנשים השחורות. איך הן לא רואות אותן כבני אדם, אלא כמשהו שנועד לשימושן.
גולשים המעוניינים להופיע במדור מוזמנים לפנות לדוא"ל: [email protected]

עוד על עשייה ויצירה בגיל מבוגר:

נעים מאוד: יעקב אשכנזי

נעים מאוד: עתידה פרנק

נעים מאוד: אלן רוזן

נעים מאוד: נורית גור-לביא

נעים מאוד: אגי באואר
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

טיפים להתנהלות נכונה לקראת גיל 65+

ניתן לחלק את החיים שלנו בחלוקה גסה מאוד לשני חלקים מרכזיים. המחצית הראשונה - מלידה עד גיל 65. על פי רוב, זו...

לקריאת הכתבה
שפה שלמה: כל המשמעויות שמאחורי הפרחים

 

מי לא אוהב פרחים? זר פרחים יפה הוא מתנה שכיף לתת ולקבל, ולא רק בחגים או באירוע מיוחד. כשאנחנו רוכשים זר,...

לקריאת הכתבה
רק 15 שקלים כניסה: הבילוי המושלם עם הנכדים בפסח הקרוב

הכתבה מטעם השפדן

מחפשים מה לעשות עם הנכדים בפסח? הנה הצעה לפעילות מיוחדת, שיש בה גם גאווה ישראית וגם...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה