חזרה למגזין אוכל

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל

טכניקות עישון, בישול טבעוני בריא או בישול מהמטבח הערבי הגלילי הן רק חלק קטן משלל האופציות המוצעות בסדנאות בישול ברחבי הארץ. קבלו מבחר סדנאות חווייתיות ומעשירות במטבח ומחוצה לו
מאת לין לוי 18/01/18
סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
צילום: פול ניירנס

   

 

בעבר, כך יעידו חובבי הבישול שבינינו, למדנו את רזי המטבח במסגרת המשפחתית. המידע, הסודות והפרקטיקות הועברו על ידי הדור הבוגר לדור הצעיר. במקביל החלו להופיע גם ספרי הבישול המקצועיים, אשר העניקו לבשלן הביתי רעיונות חדשניים והדגימו טכניקות מתקדמות. היום, בעידן התרבות הקולינארית רבת הרבדים שלנו, ישנן דרכים רבות ללמוד לבשל, וביניהן גם סדנאות בישול קבוצתיות המציעות בילוי בשילוב אלמנט של למידה. 

 

שפים וטבחים מקצועיים מציעים היום סדנאות בישול לקבוצות ולבודדים והסדנאות הללו חווייתיות, מועברות לרוב על ידי מדריכים מלאי כריזמה ובמהלכן נחשפים המשתתפים לשיטות בישול חדשות או עתיקות, למטבחים פחות מוכרים ולחומרי גלם שעד לא מזמן ניתן היה למצוא רק במטבחים המקצועיים.

 

כמענה לביקוש הגובר והולך לסדנאות בישול מקוריות צצו בשנים האחרונות עשרות בתי ספר לבישול, המעבירים סדנאות מהסוג הזה. ריכזנו עבורכם כאן את הסדנאות הייחודיות ביותר, במיקומים יוצאי דופן, הכוללות גם אירוח ביתי או סיור בשוק, היכרות עם תרבויות שונות, וסדנה אחת בה תלמדו את טכניקת העישון הפופולרית. 

 

 

Galileat - סדנת בישול גלילי - אזור הגליל

 

צילום: פול ניירנס

פול ניירנס שהקים את חברת galileat טיפח במשך שלושים שנה יחסים טובים עם תושבי האזור הכפרי של הגליל. כיום, באמצעות החברה, הוא מציע חוויות תרבות עממיות המבוססות על אוכל וסדנאות שמתקיימות בבתיהם של אנשים החיים באזור. הסדנאות הללו מתחילות מקפה, תה והיכרות עם המשפחה המארחת ועם העדה והכפר שבו היא מתגוררת. לאחר מכן ממשיכים בהכנה מעשית של המנות המסורתיות מהמטבח הערבי הגלילי ביניהן סיניה, מקלובה, פריקה, מג׳דרה, שולבטה, סלט טבולה, פתייר וסמבוסק. תוך כדי ההכנה גם לומדים על חומרי הגלם העונתיים שמאפיינים את הבישול הגלילי כמו חובזה, עולש ובמיה ובסיום הסדנה יושבים יחד עם המשפחה לסעודה גלילית.

 

מחיר הסדנה 180- 240 שקלים. הסדנאות מועברות לקבוצות סגורות וישנן גם סדנאות פתוחות בהרשמה מראש. הסדנאות מיועדות לכ- 10 משתתפים.

 

לפרטים נוספים: 055-8810727

 

 

 

משק יעקבס - סדנאות בישול חלבי, משק יעקב כפר הרוא"ה

 

 

צילום: לין לוי

 

ב״משק יעקובס״ מייצרים גבינות בשיטות מסורתיות מאז 1997. במתחם בוטיקי בו פועלת חנות המשק מתקיימות סדנאות בישול אשר מתחילות מקבלת פנים עם יין, גבינות ופוקצ׳ות של מאפיית ״אגדת לחם״. לאחר מכן לומדים להכין אוכל גאורגי או אוכל איטלקי, אוכל ערבי או אוכל הודי, מאפים מסורתיים או קינוחים אותנטיים ויש אפילו סדנת ליקוט שבה יוצאים ללקט שמתחילה מסיור ליקוט וממשיכה בבישול של כל מה שלוקט. בימים אלו חונכים ביעקבס מתחם סדנאות חדש ומאובזר, בו יתקיימו סדנאות ערב וסדנאות בוקר.

 

צילום: לין לוי

 

מחיר הסדנה 300 שקלים. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב בהזמנת מקום מראש וגם מועברות לקבוצות סגורות. הסדנאות מיועדות ל 15- 20 משתתפים.

 

לפרטים נוספים: 052-3233523

 

 

 

 דרך הגריל - סדנאות צליה ועישון בשר, חיפה

 

 

 

דן ודנה הולנדר הם זוג בעל נוכחות מרשימה החולקים תשוקה עזה לאוכל ולאירוח. דן, מושבניק מבית ציידים, עבד במשך 12 שנים במטבחים כאשר ההתמחות שלו היא בבשר וכל מה שקשור אליו. דנה, בעלת תואר ראשון בתקשורת ותואר שני בפיתוח ארגוני היא יזמית בנפשה, חובבת אוכל ולייף סטייל וגם מארחת בחסד. השניים מארחים בביתם לארוחות קרניבוריות וגם עורכים סדנאות צליית בשר על גריל פחמים או על גריל גז מקצועי וגם סדנאות עישון.

 

צילום: סיוון מולוקו רושיאנו  

הסדנאות מתקיימות בחצר ביתם ובמהלכן לומדים טכניקות צלייה ועישון, את רזי הברביקיו וגם לא מעט על הבשר עצמו, על בחירת הנתחים ועל שיטות החיתוך לטרטר ולקרפצ׳ו, על התיבולים השונים ביד חופשית וגם על זיהוי מדויק של מידות עשייה. הרעיון מאחורי הסדנה שלהם הוא להיחשף לנתחי בשר לא קונבנציונאליים ולהתנסות באש בליווי מקצועי צמוד. בסדנאות הללו שותים המון יין, אוכלים סלטים ותוספות ומקנחים עם מגוון בשרים.

 

מחיר הסדנה 400 שקלים. הסדנאות מועברת לקבוצות סגורות במסגרת ערבי חברה או ימי גיבוש וישנן גם סדנאות פתוחות בהרשמה מראש עבור 10- 16 משתתפים.

 

לפרטים נוספים: 1700-70-60-70

 

 

 

שירה עזרא קיסוס - בישול הודי, סדנה נודדת

 

צילום: דרור עינב 

 

את שירה אתם בוודאי זוכרים מהעונה הראשונה של תוכנית הריאליטי ״משחקי השף״. היא חצי הודית חצי תימניה ובהשכלתה המקצועית היא בכלל מורה לחינוך אבל אהבה לסבתא ולבישול גרמו לה לעשות תפנית גדולה בחייה וכיום היא מעבירה סדנאות בישול הודי. היא מגיע עד לביתכם עם התבלינים הייחודיים של העדה ועם כל המצרכים והכלים הדרושים ובמהלך הסדנה היא תלמד אתכם להכין סמוסה, צ׳יקין טיקה מסלה ואת רוטב קארי (ללא שימוש באבקות או בקיצורי דרך).

 

 

צילום: שירה עזרא קיסוס

 

כמו כן, היא תשמח ללמד אתכם כיצד להכין את מנת הדגל של המטבח ההודי ״מלאי כופתא״ ואת הקינוח המפורסם ״גולאב ג׳אבון״. הסדנאות של שירה הן או בשריות או חלבית (עם דגים) והן מיועדות כמו לזוג שמעוניין בסדנה פרטית וארוחה רומנטית בסיומה וכך גם לקבוצות של עד 30 איש.

 

מחיר הסדנה 250- 300 שקלים לאדם, לקבוצות מעל 10 משתתפים ניתנת הנחה של 10% וסדנא פרטית לזוג עם ארוחה רומנטית בסיומה עולה 1000 שקלים. הסדנאות של שירה מיועדות לקבוצות סגורות בלבד.

 

לפרטים נוספים: 052-8200210

 

 

 

נורית גורן - בישול שוק ישראלי עונתי, תל אביב

 

 

צילום: נורית גורן 

 

גם נורית היא יוצאת ריאליטי בישול - ״משחקי השף״ - והיא המלכה הבלתי מעורערת של שוק הכרמל. היא חיה את השוק ועושה בו סיורים, היא מכירה את כל הסודות שלו ואת כל בעלי הבסטות. גם ביתה ממוקם באחת מהסמטאות של השוק ובו היא עורכת סדנת הבישול. הסדנה של נורית כולל גם סיור בשוק (אפשר גם ללא הסיור אבל מומלץ עם), והיא מתקיימת בגג המקורה של הדירה.

 

צילום: איתן וקסמן

 

במהלך הסיור לומדים על חומרי הגלם המיוחדים ומכירים את הבסטות הכי מעניינות בשוק. לאחר מכן עולים לביתה ומכינים ממה שנלקט בסיור בשוק ארוחה בת 10 מנות. הסדנאות אינן כוללות בשר אך יש בהן מלבד הפירות והירקות גם המון גבינות ודגים (אם רוצים). החוויה של הסיור והסדנה עורכת כ-5 שעות, במהלכן שותים קוקטיילים, שומעים מוזיקה, צוחקים ומכירים מכל זווית אפשרית את אחד השווקים המעניינים שיש בארץ.

 

מחיר הסדנה שכוללת גם סיור בשוק 300 שקלים לאדם והיא מיועדת לקבוצות סגורות של 8- 16 משתתפים.

 

לפרטים נוספים: 054-3552611

 

 

 

חגית לידרור - בישול צמחוני-טבעוני-בריא, מושב כליל

 

צילום: חגית לידרור יח"צ 

 

חגית היא צמחונית מגיל 14 והיא מטפלת הוליסטית המתמחה בטיפול בנשים. הסדנאות של חגית מתקיימות במטבח הביתי שלה שבמושב האקולוגי כליל, אל מול נוף גלילי עוצר נשימה. היא מעבירה סדנאות צמחוניות-טבעוניות, סדנאות קינוחי RAW, סדנאות סלטים גליליים, סדנאות נשנושים בריאים ועוד, כאשר הדגש הוא על בישול בריא. 

 

צילום: aviv perez

 

כמו כן היא מציעה גם סדנאות להורים וילדים וסדנאות בישול זוגיות חווייתיות, בכולן תלמדו להכין אוכל פשוט ובריא.

 

מחיר הסדנה 150- 450 שקלים לאדם. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב בהזמנת מקום מראש וגם מועברות לקבוצות סגורות של עד 25 משתתפים.

 

לפרטים נוספים: 052-6464884

 

 

 

סקולינרי - ללמוד כמו בבתי הספר הגבוהים לבישול, קיבוץ יגור

 

צילום: סקולינארי 

 

״סקולינרי״ הוא מתחם סדנאות מקצועי מבית ״דוניה רוסה״ שבעין הוד. המתחם הזה ממוקם בכניסה לקיבוץ יגור בתוך ״חוצות יגור״ ובו מספר כיתות לימוד המאובזרות בכל האמצעים הטכנולוגיים, ממש כמו בתוכניות הראליטי., כאשר דרך קיר הזכוכית משתקף נוף של מטע עצי הזית והרי הכרמל. את הסדנאות כאן מעבירים שפים, קונדיטורים ושוקולטיירים מהמובילים בתחומם והן מתאימות כמו ליחידים וכך גם לזוגות, למשפחות ולקבוצות.

 

צילום: סקולינארי

 

לרשות המתחם גם אזור ישיבה עם בר עליו אפשר לשתות קפה, חנות עם ציוד בישול מקצועי וחומרי גלם  וצמוד למתחם, פועלת המשתלה הגדולה והוותיקה בישראלי - משתלת יגור. מבחר הסדנאות כולל בין השאר סדנת אוכל רחוב, סדנת קינוחי מסעדות, סדנת אפיה איטלקית ועוד.

 

מחיר הסדנה החל מ-239 שקלים לאדם. הסדנאות פתוחות לקהל הרחב וניתן להירשם אליהן גם כקבוצה של עד 80 איש.

 

לפרטים נוספים: 072-2787272

 

 [#middleBanner] 

"בתרבות בגיאורגית לא מקובל שנשים יפתחו מסעדה"

חורף חם: 3 מתכונים עם טוויסט

טכניקות לבישול בריא: איך כדאי לאכול ירקות?

ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017

אפליקציית מתכונים חדשה תגוון לכם את התפריט

הזמן הזה בשנה: 3 מתכוני מרקים

לאכול, להתארח, להתאהב: הבשלניות שמארחות בביתן

סבתא בישלה מנה, ועשתה מזה כסף

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה 

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

סדנאות בישול: כך לומדים היום לבשל
בעבר, כך יעידו חובבי הבישול שבינינו, למדנו את רזי המטבח במסגרת המשפחתית. המידע, הסודות והפרקטיקות הועברו...
לקריאת הכתבה
ספרי הבישול המסקרנים שיצאו ב-2017
בעידן שבו ניתן לשלוף מתכונים מהאינטרנט, ובלוגים של בשלנים משלימים את החסר, נדמה כי ספרי הבישול הופכים...
לקריאת הכתבה
סבתא בישלה, השף הקשיב
להוריד שף לדרגת סו-שף במסעדה שלו עצמו, לשכנע אותו לוותר על האגו ולפנות את הבמה לבשלן חובב, לא נשמע כמשימה...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה