חזרה למגזין אוכל

סדנת אוכל בריא עם אצות וואקמה ואגר אגר

הפעם נלמד להכין שני מתכונים טעימים ובריאים המשלבים בתוכם אצות. באצות יש ויטמינים ומינרלים החשובים מאוד לבריאותינו כמו כן B-12 , יוד (מעולה לבעלי תת פעילות בלוטת התריס) ועוד.. ניתן להכין עם האצות גם קינוח מתוק וטעים להפליא (בדקנו..)
מערכת BeOK 19/02/08
סדנת אוכל בריא עם  אצות וואקמה ואגר אגר
תמיד נחמד לגוון ולהפתיע במתכונים חדשים. צפו בליה שומרון, למדו, עשו קניות וקדימה למטבח. פשוט וקל להכנה, צרפנו גם את המתכונים.. בתאבון! אצות ים הן צמחים אשר קיימים על פני כדור הארץ כבר למעלה ממאות מיליונים של שנים. במזרח הרחוק הן משמשות כבר מאות שנים כמרכיב עיקרי וחשוב בתזונה היומיומית. לאצות הים יש חשיבות תזונתית רבה, הן המקור המרוכז ביותר בטבע לויטמינים ומינרלים. הן מכילות למשל ויטמינים מסוג K, D, E, C, 1B, B2, בטא קרוטן (A),ויטמין B12 ומינרלים כמו יוד בכמות גבוהה (אשר מסייע למצב של תת פעילות בלוטת התריס), סידן, אשלגן, ברזל, זרחן, וכן כמות גבוהה של כלורופיל, המסייע בניקוי רעלים מהגוף ובונה מחדש רקמות דם, חומצה פולית, חומצות שומן אומגה 3 ועוד..
סלט אטריות שעועית ומלפפונים

רכיבים
1 חבילת אטריות שעועית (200 גר') 5 מלפפונים 1/4 כוס אצות וואקמה (או יותר, לפי הטעם) 1/4 כוס שומשום מלא בצל ירוק לקישוט (אם חותכים אותו לרצועות ושמים במי קרח, הוא מסתלסל ויפה יותר כקישוט)
רוטב
1/3 כוס רוטב סויה 2-3 כפות מולסה שחורה או דבש 2 ס"מ שורש ג'ינג'ר טרי מגורר
אופן ההכנה
1.משרים את אטריות השעועית במים רותחים בכלי סגור למספר דקות ומסננים 2.משרים את האצות בכלי עם מים פושרים לכ ? 5 דקות ומסננים 3.חותכים את המלפפונים לחצי לאורך ואז לפרוסות דקות (מומלץ ללא גרעינים) 4.מכינים את הרוטב: מערבבים את הסויה עם המולסה או הדבש, מגררים את הג'ינג'ר ומערבבים עד לקבלת מרקם חלק (טועמים ומוודאים שלא מלוח מדי ולא מתוק מדי) 5.קולים את השומשום במחבת קטנה ללא שמן 6.מערבבים יחד את כל המרכיבים 7.מקשטים בבצל ירוק ומגישים קר
פרפה קוקוס ותפוחים עם קרמבל אגוזים

רכיבים

להכנת הקרמבל
1 חלבון ביצה 1/2 כוס סוכר חום דמררה 70 גר' שומשום 70 גרם אגוזי מלך 70 גר' שקדים 1 כף קוקוס 1/2 כפית אבקת ג'ינג'ר 1/2 כפית קינמון
להכנת הפרפה
1/2 2 כוסות חלב קוקוס (ללא חומרי שימור) 1/4 כוס רכז תפוחים טבעי 1/4 כפית תמצית וניל 2 כפות מלאות של שבבי אגר אגר (אצה)
הוראות הכנה
1.שמים בקערה את החלבון והסוכר וטורפים קלות. 2.קוצצים את האגוזים ומוסיפים לחלבון יחד עם התבלינים והקוקוס תוך כדי בחישה 3.משטחים באמצעות לקקן בתבנית עם נייר אפייה 4.אופים בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 180 מעלות במשך 15-20 דקות או עד להשחמה. 5.מצננים ומפוררים. 6.שמים את חלב הקוקוס, רכז התפוחים ותמצית הווניל בסיר קטן או בפינג'ן ומביאים עד למצב קרוב לרתיחה. 7.מנמיכים את האש ומוסיפים את האגר (האצה) תוך כדי בחישה. 8.בוחשים על אש קטנה למשך 5 דקות. 9.בתבניות קטנות או בכלי הגשה קטנים שמים מעט מהקרמבל ומוזגים מחלב הקוקוס דרך מסננת. 10.מניחים במקרר עד שמתייצב 11.מגישים קר ומקשטים עם קרמבל אגוזים ומעט קינמון.
בתאבון!

ליה שומרון - יועצת קולינארית - 054-6333031
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה