חזרה לאופנה ויופי

סודות הטיפוח של קוסמטיקאית הכוכבים

פולה בליק מגלה איך ירקות ופירות עשירים בוויטמינים יכולים להשפיע על מראה עור הפנים, בלי זריקות ובלי סכין מנתחים
לין לוי 11/03/18
סודות הטיפוח של קוסמטיקאית הכוכבים
פולה בליק מגלה איך פירות וירקות יכולים לשפר את מראה עור הפנים. צילום: פזית גואטה

 

  

 

עולם הטיפוח מוצף בתכשירים חדשניים המבטיחים לנו עור פנים מתוח במראה צעיר. הפיתוחים הטכנולוגיים המשוכללים שמכילים הקרמים החדשניים עלולים לעלות מאות ואף אלפי שקלים. המקרר שלנו, כן כן, המקרר הביתי, יכול לספק אלטרנטיבה בריאה ומזינה לא פחות, מכיוון שישנם מוצרי מאכל שבכוחם לספק לעור הפנים את מלוא הרכיבים החיוניים הדרושים לשמירה על מראה זוהר, בריא ומטופח בתקציב מינימלי ובמינימום מאמץ.  

"שיטת הטיפול שאני מאמינה בה היא שיטה אינטגרטיבית, המותאמת לכל מטופל לפי מאפייניו האישיים", אומרת פולה בליק דיין (PhD&N.D+MbMD), בעלת המרכז לרפואה הטבעית ברמת אביב שנודעה כבעלת מכון היופי שמטפלת בפנים היפות של מיטב הכוכבות ובראשן בר רפאלי ואמה ציפי.

"אני גם מאמינה שהטיפול בעור חייב להיות משולב עם תזונה נכונה, לכלול תכשירים טבעיים ולשלב טכניקות מהרפואה הטבעית. בקליניקה שלי אני משתמשת בתכשירים שאני רוקחת בעצמי מצמחי מרפא ומחומרים טבעיים בלבד. עבור מי שרוצה ללמוד כיצד לטפל בעור הפנים בסביבה הביתית אני ממליצה לאמץ גם כמה מוצרים, כמו ירקות, פירות ותבלינים, שנמצאים דרך קבע אצלנו במטבח ומלבד היותם בריאים לגוף, בריאים גם לעור הפנים".

 


אמא ציפי והבת בר רפאלי בטיפול אצל פולה בליק. צילום: אינסטגרם

 

אבוקדו

 


אבוקדו: יעיל בהצערת העור. צילום: Shutterstock

 

האבוקדו מעולה לעור הפנים מכיוון שהוא עשיר בוויטמינים A, E, B, D וגם במינרלים כמו אשלגן, ברזל וסידן. בנוסף, באבוקדו מצויות חמוצות שומן וחומרים נוגדי חמצון, לכן שמן אבוקדו נחשב לטיפול יעיל בהצערה טבעית של העור והשימוש בו מוסיף לעור ברק ולחות.

בריא לעור: אפשר להכין מאבוקדו מחית ולהניחה על הפנים למשך כרבע שעה או להוסיף שמן אבוקדו למוצרים קוסמטיים בהם משתמשים ביום יום. שימוש יום יומי באבוקדו יעניק לעור מראה מתוח ומראה מלא ברק.

בריא לגוף: אבוקדו עשיר בשומנים בריאים ומחציתם בלתי רוויים. בנוסף, הוא גם מכיל את הפיטוסטרולים שיעילים בהפחתת ספיגת הכולסטרול בדם, תוך כדי יצירת תחושת שובע לאורך זמן.

 

דלעת

 

 
דלעת: מעולה לטיפול בפצעונים. צילום: Shutterstock

 

הפירות והירקות הכתומים מכילים חומר שנקרא בטא קרוטן המספק כמות אדירה של ויטמין A שנחשב לחיוני מאוד לטיפול בעור. בנוסף לויטמין A הירקות והפירות הכתומים מכילים גם חומרים נוגדי חמצון שמפחיתים משמעותית את הפרשות השומן ומסיבה זו תכשירי טיפוח רבים מכילים בטא קרוטן, ובמיוחד אלה המיועדים לטיפול בפצעים.

בריא לעור: מסכת דלעת טובה במיוחד לעור מגורה מכיוון שויטמין A שהיא עשירה בה מסייע בהגנה מפני דלקות וזיהומים. להכנת המסכה הזו יש לערבב 2 כפיות של מחית דלעת עם ½ כפית של דבש ו-½ כפית שמנת מתוקה. מורחים אותה לעור הפנים ממתינים 10 דקות ושוטפים עם מים פושרים.

בריא לגוף: מחקרים מצאו כי ירקות כתומים מפחיתים את הסיכון למחלות לב כלי דם ומחלות כרוניות נוספות. בנוסף, אכילת פירות וירקות כתומים תעכב את תהליכי ההזדקנות תסייע בהורדת הכולסטרול ולחיזוק מערכת החיסון.

 

כורכום

 

 
כורכום: מתאים במיוחד לטיפול בכתמים. צילום: Shutterstock

 

כורכום הוא חלק ממשפחת הג'ינג'ר ומזה 4000 שנה נעשה בו שימוש למגוון בעיות בריאותיות מכיוון שהוא הוכח כיעיל בטיפול בזיהומים, בדלקות, בבעיות עיכול ואפילו במניעת סוגים שונים של סרטן.

בריא לעור: כורכום מכיל נוגדי חמצון, שמסייעים במלחמה ברדיקלים החופשיים שגורמים להזדקנות העור ולהופעת כתמים וטיפול המשלב כורכום נחשב ליעיל במיוחד להבהרת כתמי העור. מסיכת כורכום שמכילה מלפפון מגורד דק, חצי כפית  שורש כורכום טרי מגורד דק מאוד וארבע כפות יוגורט תעשה פלאים לעור שלכם. מערבבים את המלפפון המגורד יחד עם מיצוי שורש הכורכום, ממתינים כמה דקות, מוסיפים את היוגורט ומערבבים שוב. מורחים את המסכה הזו על הפנים למשך 20 דקות ושוטפים עם מים פושרים.

טוב לגוף: מלבד נוגדי החמצון האנטי דלקתיים, כורכום עשיר גם ברכיבים מזינים כמו חלבונים, סיבים, ניאצין, ויטמין C, ויטמין E, ויטמין K, אשלגן, סידן, נחושת, ברזל, מגנזיום ואבץ. ההרכב הזה הופך את התבלין הצהוב ליעיל בטיפול במגוון בעיות בריאותיות הקשורות לדלקות וזיהומים.  

 [#middleBanner] 

שמן קוקוס

 

 
שמן קוקוס למראה מתוח וזוהר. צילום: Shutterstock

 

שמן קוקוס עשיר ברכיבים מזינים ומספיק למרוח אותו כפי שהוא על הפנים והוא יפחית את האדמומיות ויעניק מראה מתוח וזוהר. השמן הזה גם מכיל שומן רווי טבעי וויטמין E אשר מגנים מפני זיהומים וגם בחלבונים השומרים על העור. מסיבה זו שמן קוקוס יעיל לטיפול ביובש כללי ובפגעי מזג האוויר, חיוני לשיער וגם מונע גירוי בעומק העור ושומר מפני החדירה של חיידקים. לנשים שעברו את הגיל 50 מומלץ למרוח אותו מתחת לקרם הלחות על מנת לסייע בהזנה מוגברת, בהחדרת לחות ובספיגה טובה יותר של הרכיבים החיוניים שמכילים תכשירי הטיפוח.

בריא לעור: שמן קוקוס נחשב מאוד יעיל לטיפול באסטמה של העור ולטיפול בפסוריאזיס מכיוון שהוא מכיל פרוטאינים המזרזים את התהליך הטבעי של קילוף העור והחלפתו בתאי העור החדשים. 

 

בריא לגוף: שמן הקוקוס נחשב לאחד ממזונות האל מכיוון שהוא מכיל חומצות שומניות בעלות השפעה רחבה על הבריאות ובין היתר הוא יעיל בהורדת הכולסטרול בדם, בשיפור תפקוד המוח ובעידוד שריפת השומנים.

 

פירות הדר

 

 
פירות הדר. ויטמין סי לעור מבהיק. צילום: Shutterstock

 

 

ויטמין C הוא הויטמין הנפוץ ביותר בעור שלנו ולו יתרונות רבים עבור העור, אך הוא גם מידלדל במהירות בעת חשיפה לשמש. מסיבה זו, חשוב לתחזק באופן קבוע את כמות הויטמין הזה בעור על ידי אכילה של פירות הדר ועל ידי השימוש בהם גם כחלק משגרת הטיפוח היום יומית.

בריא לעור: ויטמין C מסייע לטשטוש הפיגמנטציה ולצמצום הנראות של כלי הדם. בנוסף, הוספת ויטמין C לקרמים המיועדים לעור הפנים שנמצאים בשימוש היום יומי, תסייע לספיגה טובה יותר של החומרים הפעילים שהם מכילים.

בריא לגוף: פירות הדר מכילים כמות גדולה של ויטמין C וגם ויטמינים E ו- A המחזקים את המערכת החיסונית. בנוסף, הרכב הויטמינים של פירות הדר מסייע גם בשמירה על בריאות השיניים והחניכיים וגם מעודד את חיזוק דפנות נימי הדם, מונע היווצרות כיבים ומסייע בספיגת ברזל ונוגד חמצון.

 

סודות הטיפוח של חני נחמיאס

הכוכבות יוצאות מהארון: הבוטוקס לא החמיא לי

בעולם הבינו שיופי בוגר גם מוכר. ואצלנו?

השראות סטייל ואופנה לגיל 50 פלוס

5 ניתוחים פלסטיים שלא ידעתם שקיימים

רפואה אסתטית: עובדות ומיתוסים

ומה האיפור הנכון ל-2018?

הצבע השולט ב-2018: אולרטא-סגול

על חוט השערה: עיצוב גבות בגיל מבוגר

 

אוהבים אופנה וטיפוח? הצטרפו לקהילת אופנה ויופי של מוטק'ה 

 

 

 

 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד באופנה ויופי

מיתוסים לגבי שיער – נכון או לא נכון

המיתוס: גזירת קצוות גורמת לשיער לצמוח מהר יותר

נכון או לא נכון: לא נכון. אין קשר בין תדירות התספורות...

לקריאת הכתבה
שיער בגיל המעבר: נשירה וצרות אחרות

למעלה
חזרה