חזרה למגזין אוכל

סופגניות ביתיות: צעד אחרי צעד

רוצים להכין סופגניות בבית אבל לא יודעים איך? קבלו מתכון פשוט וקל של הקונדיטורית יעל לויתן-ירדן, להכנת סופגניות ביתיות מוצלחות
אורית הראל 07/12/15
סופגניות ביתיות: צעד אחרי צעד
סופגניות ביתיות, זה לא חייב להיות מסובך. צילום: Shutterstock

 

 

עם כל הכבוד להדלקת נרות, בחג החנוכה הכוכבת האמיתית היא הסופגנייה. רכה, נימוחה, עם ריבה או עם מילוי מפתיע אחר - לפחות פעם אחת בחג שווה לשבור עבורה את שגרת התפריט היומי, ולהעמיס כ-400 קלוריות מהמוצדקות שיש. נכון, שבועות לפני החג הקונדיטוריות עמוסות בסופגניות טריות, ואפשר למצוא אותן אפילו בסופרמרקטים, אבל אין כמו סופגנייה ביתית חמה שיצאה בזה הרגע מהסיר, ומפיצה ניחוחות של בצק טרי בכל הבית. רוצים להכין סופגניות בעצמכם אבל חוששים מהעבודה או מהלכלוך? הקונדיטורית יעל לויתן-ירדן מספק מתכון פשוט ומהיר להכנת סופגניות ביתיות, שלא ישאירו אף אחד בסביבה אדיש:

  

המצרכים:


1 ק"ג קמח
180 גרם סוכר
1 כפית מלח
20 גרם שמרים יבשים
100 גרם מרגרינה בלי מלח
2/3 2 כוסות מים
שמן לטיגון
  
אופן ההכנה:

 

להכין סופגניות בבית? זה פשוט וקל. צילום: Shutterstock


  
1. מכניסים 1 ק"ג קמח לקערת מיקסר (או לקערה רגילה, אם אין לכם מיקסר או שאתם חזקים ואמיצים, ומתכוונים לעשות הכל ידנית) ומוסיפים 180 גרם סוכר, 1 כפית מלח. מערבבים יחד.
  
2. מוסיפים 20 גרם שמרים יבשים (לא לחים ולא שמרית) ומערבבים.
  
3. מוסיפים 100 גרם מרגרינה בלי מלח בטמפרטורת החדר (לידיעת ה"משדרגים" שימירו את המרגרינה בחמאה: עם חמאה הסופגנייה יוצאת כבדה יותר. עדיף לא), 2/3 2 כוסות מים, ולשים ביחד המון זמן. המון זמן זה מינימום שבע דקות עד כעשר (כן, גם במיקסר).
  
4. מעבירים לקערה עגולה מקומחת, מכסים במגבת ומתפיחים לפי שניים נפח. משך הזמן שזה אורך תלוי בטמפרטורת החדר.
  
5. מפזרים בנדיבות קמח על משטח עבודה, משטחים ומרדדים את הבצק לעובי 3 ס"מ, וקורצים סופגניות בחותכן או בכוס קטנה. מניחים במרווחים על משטח, עדיף מעץ (פרקו מדף אם צריך - משטח מתכת של תבנית הוא קר ומדכא את הבצק). מניחים שוב להתפחה, עד שהעיגולים מכפילים את גודלם, וכשמרימים ואוחזים בסופגנייה היא אוורירית בתחושה.
  
6. מחממים שמן עמוק בסיר, ל-180-190 מעלות (בודקים מוכנות עם ה"טסטרים"), ומטגנים את הסופגניות עד שהן מזהיבות מצד אחד. הופכים ומזהיבים גם מהצד השני. אל תפחדו מסופגנייה בהירה, אם היא תצא כהה מדי היא תהיה קשה וכבדה.
  
7. מוציאים ומניחים על נייר סופג, מצננים מעט וממלאים לפי הטעם, הדמיון והחשק.

         
ועוד משהו: אם פתאום, אחרי כל ההתפחות וההכנות, נתקפתם רגשי אשמה עזים מטעמי קלוריות ובריאות (בכל זאת, טיגון עמוק), אפשר, במקום לטגן, למרוח ביצה טרופה על כדורי הבצק ולאפות בתנור. התוצאה היא לחמניות מתוקות מעולות. אמנם לא סופגניות, אבל בכל זאת, מתוק ועגול.

   

ויש גם סופגנייה תאילנדית ולביבה בניחוח אסיה

המדריך המלא לחנוכה: כל האירועים והבילויים לחג 

האמן שמייצר סביבונים כל השנה 

מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה!

רוצים להמשיך להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק

 

תגובות  4  אהבו 

לא זלבייה. לא סופגניות בטעמים שונים יצאתי עם נעלי בית, התנעתי את הרכב, 3 דקות לקח לי להגיע הגעתי לסופר של ר,ל הכנסתי 5 סופגניות לשקית שילמתי 2.5 שקלים הדלקתי נרות ואמרתי קניתי לבד מצויי...
לא זלבייה. לא סופגניות בטעמים שונים
יצאתי עם נעלי בית,
התנעתי את הרכב, 3 דקות לקח לי להגיע
הגעתי לסופר של ר,ל
הכנסתי 5 סופגניות לשקית
שילמתי 2.5 שקלים
הדלקתי נרות
ואמרתי קניתי לבד
מצויין אמרו האורחים
ורצו לקנות
מינימום עבודה
מתנה לחנוכה

חג שמח
ערב טוב. אם היית נוסעת לנתיבות לסופר של רמי לוי, היית קונה 5 סופגניות בשקל אחד!!! מבצע שעשה לקראת חנוכת הסניף החדש בנתיבות. ד.א. המתכון לסופגניות הביתיות הוא של הקונדיטורית יעל לויתן-ירדן. מתכון מ...
ערב טוב. אם היית נוסעת לנתיבות לסופר של
רמי לוי, היית קונה 5 סופגניות בשקל אחד!!!
מבצע שעשה לקראת חנוכת הסניף החדש בנתיבות.
ד.א. המתכון לסופגניות הביתיות הוא של
הקונדיטורית יעל לויתן-ירדן. מתכון מוכר
שמצליח תמיד. אבל... הכי קל ונוח לקנות
אותן מוכנות ישר לצלחת. חג שמח לך
נסעתי שלוש דקות אם הייתי נוסעת לנתיבות חמש סופגניות היו עולות לי 499 שקל דלק ועוד חמש שעות הלוך וחזור וגם הייתי אוכלת אותן כול הדרך אי לכך נסעתי מתחת להר הבית שלי 3 דקות כולל חניה וחזרה חג שמח אבי...
נסעתי שלוש דקות אם הייתי נוסעת לנתיבות חמש סופגניות היו עולות לי 499 שקל דלק ועוד חמש שעות הלוך וחזור וגם הייתי אוכלת אותן כול הדרך אי לכך נסעתי מתחת להר הבית שלי 3 דקות כולל חניה וחזרה
חג שמח
אביבה
לקחת את הרעיון ברצינות יתרה....חחחח
ברור שזה לא מציאותי. לילה טוב לך
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה