חזרה למגזין אוכל

סופגניות ולביבות: מתכונים לחנוכה

לכבוד חג החנוכה - שלושה מתכונים מיוחדים של דיירי רשת הדיור המוגן בית בלב. בתיאבון וחג שמח
מערכת מוטק'ה 30/11/10
סופגניות ולביבות: מתכונים לחנוכה

סופגנייה בתפוח עץ
מתכון של גב' דינה מרקוביץ מבית בלב - בית אילדן שבקרית מוצקין
החומרים:
2 ביצים 1 גביע לבן 1/2 כוס סוכר 1 כוס קמח תופח 2 תפוחי עץ חמצמצים יין אדום מתוק 1 כפית רום אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים היטב את הביצים, הלבן, הסוכר והקמח עד ליצירת הבצק. במקביל קולפים שני תפוחי עץ, מוציאים את הליבה ופורסים לפלחים בגודל של כחצי סנטימטר. טובלים את כל פלחי התפוח ביין עם כפית תמצית רום ומשהים למשך כחמש דקות. לאחר מכן מחדירים את הפלחים לבצק ומטגנים את הסופגניות בשמן. ניתן לפזר על הסופגניות אבקת סוכר או שוקולד מומס.
בצקניות לחנוכה
מתכון של גב' שושנה ברט מבית בלב ירושלים.
החומרים:
1/4 2 כוסות קמח 2 ביצים 2 כפות רום או קוניאק 1 שקית סוכר וניל 1 כף מרגרינה נמסה 1/2כפית מלח שמן לטיגון עמוק אבקת סוכר
אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים יחד עד לקבלת בצק עשיר. מניחים את הבצק בצד למשך שעה לפחות בטמפרטורת החדר. בהמשך מחממים את השמן במחבת עמוקה. מפזרים קמח על קרש חיתוך ומניחים עליו 1/4 מכמות הבצק בכל פעם. את הבצק מרדדים בעזרת מערוך עד לקבלת שכבה דקה מאוד. חותכים את הבצק לרצועות וקושרים אותן בצורות שונות. מטגנים את הרצועות במשך דקה עד שתי דקות בשמן החם. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
לביבות תפוחי-אדמה
מתכון של גב' רחל חונן מבית בלב בית אילדן שבקריית מוצקין
החומרים:
1 ק"ג תפוחי אדמה 5 ביצים 2 כפיות מלח 1 כפית פלפל שחור שמן לטיגון
אופן ההכנה:
מגרדים תפוחי אדמה על פומפה גסה או במעבד מזון. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. אפשר להוסיף פטרוזיליה ו/או בצל ירוק קצוצים. משהים 10-15 דקות בערך ומסננים את הנוזלים. מחממים שמן ובעזרת כף או מצקת קטנה מעבירים לשמן החם. משטחים מעט והופכים לאחר קבלת הצבע הזהוב. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר סופג.
עוד על אוכל ומתכונים:

ביצה עלומה על אספרגוס ורוטב הולנדז

עוף במרינדת קארי אדום, חלב קוקוס וג'ינגר

ריזוטו פטריות וקרם מסקרפונה עם פילה דג ים

השפים החובבים של משען נאות אפקה

ספר בישול חדש: ספר הפסטה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה