חזרה למגזין אוכל

סופגניות עמים בטעמים וניחוחות שונים

לכל מטבח מסביב לגלובוס יש את הסופגנייה שלו, החל מהלוקומריס - הסופגנייה היוונית, דרך הצ'ורוס - הסופגניה הספרדית, דונטס אמריקאיות, ספינג' המרוקאית ואיך אפשר בלי הפאפאנש הרומנית? השף אייל פינקלשטיין מקייטרינג como מגיש לכם את כל המתכונים לסופגניות מסביב לעולם לחג חנוכה אקזוטי במיוחד.
עדי יהלום 20/12/08
סופגניות עמים בטעמים וניחוחות שונים
[u]
לוקומריס - סופגנייה יוונית
[/u] את הסופגנייה הזו נגיש ברוח העם היווני, עם רוטב צזיקי ליד כוס אוזו קרה [u]
מצרכים:
[/u] [u]
בצק:
[/u] 500 גרם קמח כף מלח כפית סוכר 45 מ"ל שמן תירס ½ ליטר מים 20 גרם שמרים [u]
רוטב הצזיקי:
[/u] כוס יוגורט קר מלפפון חמוץ קצוץ דק מלפפון ירוק קצוץ דק צרור שמיר ועירית קצוצים 2 כפות שמן זית שתי שיני שום כתושות מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם [u]
אופן ההכנה:
[/u] - מניחים את כל חומרי הבצק בקערת עבודה ולשים עד קבלת עיסה אחידה - מכסים במגבת לחה ונותנים לבצק לתפוח במשך שעה - בעזרת 2 כפות לוקחים מעט מהבצק ומכינים סופגניות קטנות לטיגון - כשהלוקומריס מזהיב, מוציאים מהשמן ומעבירים לנייר סופג - לרוטב צזיקי מחברים יחד בקערה את כל החומרים ומערבבים - לסיום, מסדרים על צלחת עמוקה מספר יחידות לוקומריס ומזלפים מהציזיקי



[u]צ'ורוס סופנגניה ספרדית בזיגוג גרמולטה (רוטב טוסקאני ריחני)[/u]
[u]
מצרכים:
[/u] 500 גרם חלב 180 גרם חמאה 300 גרם קמח לבן קורט מלח 10 גרם סוכר 10 ביצים בינוניות רוטב גרמולטה 100 גרם סוכר 50 גרם דבש 150 מ"ל מים גרידה מחצי לימון גרידה מחצי תפוז נענע קצוצה דק קורט קינמון [u]
אופן הכנה:
[/u] [u]
הכנת הבצק:
[/u] - מרתיחים את החלב עם מלח, סוכר וחמאה ומערבבים - מוסיפים את הקמח תוך בחישה נמרצת עם כף מעץ, עד שנוצרת שכבה לבנה בתחתית הסיר, והבצק התגבש לגוש רך - מצננים מעט את הבצק ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה, תוך כדי בחישה (ידנית או במיקסר), עד שנוצר בצק חלק [u]
טיגון הצ'ורוס:
[/u] - מחממים שמן ל-160 מעלות ומזליפים בעזרת מזלף ישירות לשמן או על נייר אפיה משומן - מוסיפים את הצ'ורוס לשמן - מטגנים משני הצדדים עד לקבלת צ'ורוס בצבע זהוב - מצננים מעט על רשת ומגישים חם - מכינים את זיגוג הגרמולטה: מבשלים את כל המרכיבים על אש בינונית, עד לרתיחה - מסננים ויוצקים חם על הצ'ורוס, כשהן עדיין חמות [u]
ספינג' מרוקאי
[/u] [u]
מצרכים (ל-25 ספינג' גדולים):
[/u] 1 ק"ג קמח 1 קובייה (50 גרם) שמרים טריים 3 ו-1/3 כוסות (800 מ"ל) מים פושרים 2/3 כוס (130 גרם) סוכר 2 כפיות (10 גרם מלח) שמן לטיגון עמוק סוכר לציפוי [u]
אופן ההכנה:
[/u] - מנפים קמח למיקסר עם וו לישה - ממיסים שמרים ב1/2 כוס מים - מוסיפים לקמח יחד עם יתרת המים וסוכר - מוסיפים מלח - ממשיכים ללוש במהירות בינונית 5 דקות, עד שהבצק חלק ואחיד - מכסים בניילון נצמד, ומניחים לבצק לתפוח כשעה עד להכפלת נפח, עדיף בסביבה חמימה ועשירה באדים (למשל, בתנור מחומם ל-40 מעלות עם תבנית מים רותחים בתחתית) - מערבבים להוצאת האוויר, מכסים ומתפיחים שוב, להכפלת הנפח - מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק נוטלים חופן בצק בידיים משומנות - יוצרים בעזרת האצבעות חור במרכז ומרחיבים אותו מעט (לקוטר של 4-3 ס"מ) - מניחים בזהירות בשמן החם - ממשיכים למלא את הסיר בספינג' בזריזות (מדי פעם מורחים שוב את הידיים בשמן) - מטגנים עד להזהבה והופכים ומטגנים גם את הצד השני להזהבה (כ-2 דקות מכל צד) - מוציאים את הספינג' לנייר סופג למשך דקה - מיד טובלים בקערה עם סוכר משני הצדדים, לציפוי - מגישים מיד [u]
לגיוון:
[/u] לספינג' מלוחים משמיטים את הסוכר לגמרי, ומכפילים את כמות המלח ל-20 גרם.


[u]
פפנאש - הסופגניה רומנית
[/u] [u]
מצרכים:
[/u] 1/4 ק"ג גבינה לבנה מסוג כנען 2 ביצים שלמות 2 כפות סוכר 2-3 כפות קמח תופח מעט מלח סוכר וניל אבקת סוכר שמנת חמוצה ריבת אוכמניות [u]
אופן ההכנה:
[/u] - מערבבים את המוצקים - מוסיפים את הגבינה והביצים - מחממים שמן (לא שמן זית) על אש קטנה/בינונית,כדי לא לשרוף את העיסה או את שמן - באמצעות כף יוצרים קציצות מוארכות ומטגנים בסבלנות - מוציאים על נייר סופג - מפזרים מעל סוכר או מגישים ישר עם שמנת חמוצה והריבה
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה