חזרה להכסף שלי

סימון מוצרים: מדריך

המידע על המוצרים שאנו קונים עלול להיות מבלבל ולהקשות על יכולתנו להשוות בין מוצרים. לשם כך קובע החוק שורה של נתוני מידע שחייבים להופיע על גבי האריזות
צפריר בשן 04/05/11
סימון מוצרים: מדריך
המידע על מוצרים שונים שאנחנו קונים יכול להיות מבלבל עד מאוד ולהקשות על היכולת להשוות בין מחירי מוצרים (בגלל משקל או כמויות שונות), להבין מתי יפוג תוקפם ועוד. צרכנים נתקלים באינספור תהיות לגבי המוצרים המוצגים לפניהם בחנויות: מהו המוצר, מה הוא מכיל? מתי פג תוקפו ויש להשליכו לפח? מה מחירו? מה הערכים התזונתיים של מוצרי מזון? מהו תוקף השימוש במוצרי צבע וריסוס? מה הן הוראות ההפעלה של שלטי טלוויזיה או טלפונים סלולריים ועוד ועוד. בשל כל אלה קבע המחוקק שורה של נתוני מידע שחייבים להינתן על גב אריזת המוצר, כדי להקנות לצרכן את היכולת להבין אם זה המוצר הנכון בעבורו. המועצה לצרכנות מצטטת את חוק הגנת הצרכן וכותבת, כי עסקים חייבים בסימון הפרטים הבאים: א. שם המוצר. ב. כינויו המסחרי. ג. ארץ הייצור. ד. פרטי היצרן והיבואן. ה. כמות המוצר. יבואנים חייבים לתרגם לעברית אזהרות של היצרנים כדי להגן על הצרכנים מפני הפסד כלכלי וסכנות בטיחותיות. החוק גם מחייב את היבואנים לצרף הוראות שימוש בעברית למוצרים רבים כגון שעונים דיגיטליים, מצלמות, מכשירי וידאו ושמע, תנורי מיקרוגל ועוד. במוצרים מיוחדים, כגון תרופות, חומרי ניקוי או חומרים המיועדים לריסוס, החוק קובע חובות ספציפיות של העסקים. למשל, בתרופות מחייב החוק את היצרן לציין הוראות אחסנה ובטיחות. במזון נדרש ציון של רכיבי המזון וערכו הקלורי. בנוסף מחייב החוק לציין על כל מוצר את מחירו הכולל, כלומר: המחיר הכולל מע"מ וכל תשלום המחויב מן העסקה, לרבות פיקדון בבקבוקים וכדומה.
מוצרי מזון
המועצה לצרכנות גם מפרטת את דרישות החוק המיוחדות לסימון מוצרי מזון, כולל המידע המיוחד שיצרנים חייבים לפרסם על גבי האריזה: ? שם: שם או כינוי שניתן למוצר המזון. ? תיאור המוצר: תיאור נכון ולא מטעה של מהות המזון. ? רכיבים: חומרי מוצא ותוספות המשמשים לייצור המזון. החומרים מופיעים בסדר יורד על פי משקלם. ? סימון תזונתי: הערכים התזונתיים ל-100 גרם של המוצר. ? תאריך הייצור ותאריך אחרון לשימוש. ? הוראות אחסון. ? שם וכתובת היצרן ו/או היבואן. ? תכולה: תכולת המוצר בלא האריזה (נטו) מבוטאת ביחידות משקל או ביחידות נפח. ? כשר: האם המוצר כשר, סוג הכשרות ונותן הכשרות.
למידע נוסף, מומלץ לבקר באתר המועצה לצרכנות:
מדריך לסימון מוצרים:
לחצו
מדריך לסימון מזון:
לחצו
מדריך לקריאת תוויות מזון:
לחצו

עוד על צרכנות נבונה:

יום העצמאות: מבצעים ברשתות השיווק

עושים שוק באינטרנט

סיוד ושיפוץ: מדריך לצרכן

האם אתם בודקים חשבונות תקופתיים

קופונים: קראו את האותיות הקטנות

להתיעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי

איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?

עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...

לקריאת הכתבה
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים

רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...

לקריאת הכתבה
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל

בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה