סימון מחירים: המחיר הקובע
במקרה של פער בין המחיר הרשום על המוצר לבין המחיר המופיע בקופה, המחיר המחייב הוא זה שהוצג על המוצר, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר
צפריר בשן
18/08/11

לאחרונה הגיע בני לקופת הסופרמרקט, וגילה להפתעתו, כי המחיר המופיע על המוצר שרכש אינו המחיר אותו ציינה הקופה. הילד שילם את המחיר הגבוה שדרשו בקופת המרכול.
למען הסדר הטוב, פניתי לבדוק את דבר החוק. חוק הגנת הצרכן קובע כי יש לסמן את מחיר המוצר על המוצר עצמו (למעט במקרים של מוצר בתפזורת, כמו פירות וירקות, המסומנים בשלט סמוך, ועוד אי אלו מקרים פרטיים).
במקרה של פער בין המחיר הרשום על המוצר לבין המחיר המופיע בקופה, המחיר המחייב הוא זה שהוצג על המוצר, גם אם מחירו בקופה גבוה יותר.
על פי המועצה לצרכנות, החוק קובע כי חיוב לפי המחיר הגבוה בקופה וסירוב המוכר להחזיר לצרכן את ההפרש בין המחיר שהוצג על המוצר לבין המחיר בקופה יכול לשמש עילה לתביעת פיצוי ללא הוכחת נזק של עד 10,000 שקלים. ואכן, במקרה שכזה שהגיע לאחרונה לבית המשפט לתביעות קטנות נגד רשת שיווק גדולה, הרשת חויבה לשלם פיצוי של 2,000 שקל לצרכן.
במילים אחרות, לאנשי המרכול - בין אם המוכר בקופה, מנהל הסניף או כל בעל תפקיד אחר - אין זכות לומר לכם שהמחיר שעל המוצר מוטעה ולגבות את המחיר המצוין בקופה. להיפך, הם מחויבים למחיר הקבוע על המוצר עצמו, גם כשזה נמוך יותר (והוא תמיד נמוך יותר).
במקרה שהבאתם לידיעת אנשי המרכול את הבעיה, אולם אלה לא התייחסו לטענותיכם, נסו לתעד בכל דרך את המקרה: צלמו את המוצר עם קוד המחיר ושמרו את הקבלה מהמרכול. אלה יכולים לשמש אתכם מאוחר יותר להליך של תביעה נגד המרכול.
חשוב לציין בהקשר זה שלמרכול או לכל עסק אחר אסור לציין מחירים במטבעות אחרים למעט שקלים חדשים וכן אסור לפרסם מחירים ללא מע"מ. המחיר המצוין על כל מוצר חייב להיות המחיר לתשלום בקופה בשקלים.
בנוסף, קיים חוק המאלץ בעלי עסק לסמן מחירים גם לפי יחידות מידה, כדי להקל על צרכנים להשוות מחירים. לפיכך, בסמוך למוצרים, עסקים חייבים לציין את מחירם ליחידת משקל או נפח (ק"ג, ליטר או מידות קטנות יותר).
זכרו לשמור על זכויותיכם כשאתם עושים קניות, לפני הקנייה ואחריה, כשאתם בודקים את החשבונית. המרכולים, גם ללא כוונת זדון, פוגעים לא פעם בזכויותיכם כצרכנים, ואם תקנו בחוכמה ותבדקו את המחירים על המוצר והחשבונית בדיעבד, תחסכו כסף ותוכלו לתבוע בגין הפרה של זכויותיכם.
עוד על צרכנות נבונה:
קופונים: לפעמים זה סתם נייר
חוק העיצומים הכספיים: יותר כוח לצרכנים
איבדתם את המזוודה? יש מה לעשות
מזגנים: הטיפול הנכון
סל הקניות: לשלם פחות
להתיעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
עוד על צרכנות נבונה:
קופונים: לפעמים זה סתם נייר
חוק העיצומים הכספיים: יותר כוח לצרכנים
איבדתם את המזוודה? יש מה לעשות
מזגנים: הטיפול הנכון
סל הקניות: לשלם פחות
להתיעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום צרכנות, תלונות ותגובות
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהכסף שלי
איך להיזהר מעקיצות נדל"ן?
עד גיל 40 ניסתה טובה רוכברגר-מאיר (63) להקים עסקים, בעיקר בתחום ההלבשה, ו"בכל פעם זה היה כישלון מפואר", היא...
כך תחסכו כסף בתשלום החשבונות השוטפים
רובנו מודעים למושג כלכלה נבונה, שהמוטו שלה הוא "לא צריכים - לא צורכים". אבל מה קורה עם החשבונות השוטפים,...
מחברים את האזרחים הוותיקים לדיגיטל
בעשור האחרון חלה עלייה משמעותית מאוד בקרב האזרחים הוותיקים בשימוש במחשב בכלל ובאינטרנט בפרט: לפי סקר...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות