סכיני מטבח - מדריך

סכין יפה ואיכותית משמשת היום את בעליה ועונה על צרכיו גם במישור הנפשי: היא משמשת כסמל סטטוס, ובעליה יכול להשוויץ בה, ממש כמו במכונית שבה הוא מתגאה.
כיצד לבחור סכין איכותית?
סכין מטבח נמדדת בחוזק הפלדה, בעמידות שלה ובמשך הזמן שהלהב נשמר חד. בדקו כי מגן הלהב רחב ועבה וכי הלהב עשוי מקשה אחת ומגיע עד קצה הידית. על גב הלהב להיות רחב דיו על מנת להעמיד את הסכין בקלות על גבה, כאשר קצה הלהב צריך להיות חד וגמיש. ודאו כי פני השטח חלקים ואין עליהם כתמים כהים, בליטות, שקעים ושינויי צבע.
כיצד להתאים את גודל הסכין?
אורך הלהב של מרבית הסכינים נע בין 12 ל-36 ס"מ. ככל שלהב הסכין ארוך יותר הוא גם כבד יותר ויציב יותר, פעולת החיתוך יעילה יותר וצריך לחזור פחות פעמים על כל תנועת חיתוך. מצד שני, האורך גם מגביל אותנו: ככל שהלהב ארוך יותר נדרש יותר ניסיון כדי לשלוט בו ודרוש קרש חיתוך גדול יותר. לבעלי ניסיון עם סכין מקצועית מומלץ לרכוש סכין עם להב שאורכו בסביבות 20 ס"מ. למי שלא השתמש בסכין מקצועית מומלץ לבחור בסכינים שאורך הלהב שלהן בסביבות 15 ס"מ.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
מה צריך להיות עובי הפלדה?
בכל הנוגע לעובי הפלדה קיימים שני סוגים של סכיני מטבח. סוג אחד הוא של סכינים בעלות עובי של 1-2 מ"מ. אלה קלות יותר לאחיזה ולהשחזה והן גם זולות יותר. בסוג השני כלולות סכינים שעוביו של הלהב שלהן הוא 2.5-4 מ"מ, מה שהופך אותן לכבדות יותר ויציבות יותר. סכינים מהסוג השני שומרות טוב יותר על חוד הלהב וזקוקות לפחות השחזה.
מה בנוגע לחדות הלהב?
לרוב סכיני המטבח יש להב חלק ללא שיניים, שמאפשר שימוש בטכניקות חיתוך מגוונות ומתאים לכל סוגי המאכלים. שאר הסכינים מאופיינות בלהבים משוננים, כאשר כל שן מהווה להב בפני עצמו. סכינים אלה נחשבות לחדות יותר, אולם השחזתן מסובכת יותר. להב משונן מתאים לחיתוך מאכלים רכים יותר. עומס השימוש בסכין, סוג המזון שחותכים איתה וקשיחות משטח החיתוך משפיעים על הקצב שבו הסכין מתקהה. אחת לתקופה יש להשחיז את הלהב, גם משום שהההשחזה מאפשרת להמשיך להשתמש בסכין ביעילות וגם מפני שהדבר חיוני מבחינה בטיחותית. בנוסף, ההשחזה מיישרת את חוד הלהב שמתעקם עם הזמן. את הסכין ניתן להשחיז בבית באמצעות כלי השחזה שנמכרים בחנויות לציוד מטבח. במקרה הצורך ניתן לפנות למשחיז מיומן.
המידע באדיבות טל גל כהן, מומחה ליין המעביר סדנאות בנושא ובעלים של פורטל היין הישראלי WWW.ISRAELWINES.CO.IL צולם באדיבות ארגל - פתרונות הגשה ואירוח WWW.ARGAL.CO.IL
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו