חזרה למגזין אוכל

סלטים בריאים וטעימים לשיפור המנגל

חוגגים את יום העצמאות בעישון וצליית בשרים? שלושה מתכונים שיוסיפו קצת ערכים תזונתיים וטעמים רעננים לחגיגה שלכם
מאת עדי כץ 10/05/16
סלטים בריאים וטעימים לשיפור המנגל
סלט משאושה עם ירקות טריים וטחינה ישפר לכם את המנגל. צילום מתוך הספר המטבח הערבי גלילי

 

כדי לשפר את מצבה של הקיבה שלכם ביום העצמאות, כדאי לחזק את הסעודה המעושנת בכמה סלטים מרעננים שיוסיפו ערכים בריאותיים.

 

 

מכיוון שתחקירים שנערכו בזמן האחרון, מראים שהסלטים התעשייתיים, בהם חומוס, טחינה, סלטי חצילים, סלטי ביצים ועוד, רחוקים מלהיות בריאותיים, מכיוון שבריאות וטריות שוות את הטרחה, כדאי להכין את הסלטים שלנו למנגל וגם בשאר ימות השנה, בכוחות עצמנו.

 

 

קחו למשל את החומוס. בגרסה התעשייתית מכיל הממרח מעט מאוד גרגירי חומוס וטחינה והרבה חומרי שימור, טעם וריח, קורנפלור ושומן צמחי. גם במסעדות ובחומוסיות אי אפשר לדעת בדיוק מה יש בפנים.

 

 

 

הקיבה שלכם דורשת הפוגה מהזבל

 

 

כל זאת בזמן שגרגירי החומוס עצמם הם מזון בריאות: עשירים בחלבון, סיבים תזונתיים, ויטמינים מסוג B, ויטמין A, ומינרלים כמו סידן, מגנזיום, זרחן, אשלגן וברזל. הם גם דלים בשומן וקלוריות ואינם מכילים כולסטרול. בתוספת טחינה, עיסת החומוס מספקת חלבון מלא, המכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.

 

 

כמובן שגם לטחינה, המופקת מזרעי שומשום, יתרונות בריאותיים משלה. זרעי השומשום מכילים המון סידן, פי שבעה מאשר חלב פרה והם נטולי כולסטרול ועשירים בנוגדי חמצון, במינרלים כמו זרחן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, ויטמין A וויטמינים מקבוצת B ובחומצה פולית.

 

 

גם סלטי ירקות מוכנים הם לא אופציה בריאותית ועדיף לקנות ירקות טריים כדי למקסם את מצבור הערכים הבריאותיים, לחתוך לערבב ולתבל אותם בעצמנו. ולאכול כמובן, סמוך ככל האפשר להכנת הסלט.

 

 

כשמדברים על חומוס, טחינה וסלטים טריים מירקות מקומיים, מדברים על המטבח הערבי. דווקא ביום העצמאות, כמסר של תקווה לשלום, כדאי לנסות להשתלב במרחב ולשלב בחגיגת המנגל שלנו, מנות מהמטבח של שכנינו.

 

 

חומוס אבו-דוחול עם רוטב תטבילה

 

 

 

תבשיל החומוס של אבו-דוחול עבר במשפחה מהאב אל הבן. הוא מלווה ברוטב חריף ופיקנטי ומקושט בצנוברים קלויים ובעשבי תיבול טריים, שמוסיפים רעננות למנה הפשוטה, אך הממכרת.

 

 

 

 

 

מתכון של השף דוחול ספדי, מתוך הספר "המטבח הערבי גלילי"

 

 

רכיבים:

 

להכנת החומוס

 

1 ק״ג חומוס בולגרי שהושרה במים במהלך הלילה

1 כף אבקת אפייה

1 כוס טחינה גולמית

1 כוס מיץ לימון

מלח לפי הטעם

 

להכנת רוטב התטבילה

 

1 פלפל צ׳ילי אדום קצוץ דק

1 פלפל צ׳ילי ירוק קצוץ דק

3-2 שיני שום כתושות

מעט מיץ לימון

כף שמן זית

 

לקישוט:

 

מעט צנוברים קלויים

עלי פטרוזיליה או רשאד קצוצים גס

פפריקה מתוקה לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

1. מסננים את החומוס ושוטפים אותו היטב בקערה במים.

 

2. מעבירים את החומוס לסיר גדול, מכסים במים ומוסיפים את אבקת האפייה.

 

3. מבשלים במשך כשעה על אש גבוהה ומסירים מדי פעם את הקצף שנוצר. לאחר שעה מנמיכים את האש ומבשלים במשך שעתיים נוספות עד שהחומוס מתרכך. מסירים מהאש ומצננים.

 

4. לאחר שהחומוס הצטנן, מעבירים לקערה קטנה מעט מהחומוס ושומרים להגשה.

 

5. את יתרת החומוס מעבירים למעבד מזון ומרסקים היטב. מוסיפים פנימה את הטחינה, מיץ הלימון והמלח ומערבבים יחד עד לקבלת ממרח אחיד.

 

6. להכנת רוטב התטבילה: מערבבים יחד בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב.

 

7. להרכבת המנה מסדרים את החומוס בכלי הגשה, עורמים את גרגרי החומוס שנותרו במרכז המנה, יוצקים את רוטב התטבילה על החומוס ומפזרים צנוברים קלויים, עשבי תיבול ופפריקה מתוקה.

 

מגישים עם פיתה חמה וירקות טריים.

 

 

סלט משאושה

 

 

זהו סלט פשוט להכנה, אך משביע במיוחד משני מרכיבים קלאסיים של המטבח הערבי: עגבניות וחומוס. אל שני חומרי הגלם האלו משדכים טחינה מתובלת, עלי נענע טריים והמון לימון.

 

 

 

 

 

המתכון של שף ג׳ובראן ג׳ובראן, מסעדות שהרזאד” ו”Facesבחיפה

 

 

הרכיבים (להכנת מנה אחת):

 

2 עגבניות בשלות וטריות חתוכות לקוביות

1 מלפפון חתוך לקוביות

1/2 בצל סגול גדול חתוך לקוביות

1/2 כוס עלי נענע קצוצים

4-3 כפות חומוס מבושל

1/2 כפית סומק

מיץ לימון ומלח לפי הטעם

 

להגשה:

 

טחינה גולמית מעורבבת עם מים,

מלח ומיץ לימון

קרוטונים

 

אופן ההכנה:

 

בקערה קטנה מערבבים את החומוס עם הסומק. מערבבים את החומוס עם שאר מרכיבי הסלט ומתבלים במיץ לימון ומלח, לפי הטעם.

 

להגשה מניחים את הסלט בצלחת, שופכים מעליו טחינה לפי הטעם ומפזרים קרוטונים.

 

 

סלט סלק ושומר

 

 

 

באדיבות השף חמודי עוקלה ממסעדת מגדלנה, מתוך הספר "המטבח הערבי  הגלילי"

 

 

הרכיבים (להכנת 4 מנות):

 

לסלט:

 

4 סלקים

4 שורשי שומר חתוכים לפרוסות דקות

חופן עלי שומר

להכנת הוויניגרט

מיץ סחוט משני לימונים

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

לשיני השום בקונפי:

 

1 כוס שמן זית

1 גבעול תימין

20 שיני שום קלופות

 

לרוטב הסלק:

 

2 סלקים

1/2 כוס שמן זית

1/2 כוס שמן תירס או קנולה

1 כפית חומץ

1 כפית מיץ לימון

1 כפית סוכר

מלח ופלפל שחור לפי הטעם

 

אופן ההכנה:

 

1. להכנת שיני השום בקונפי: שוטפים היטב את שיני השום הקלופות ומניחים בסיר קטן. מכסים בשמן הזית, מוסיפים את התימין ומבשלים על להבה קטנה עד שהשיניים רכות ונימוחות. חשוב להקפיד שהאש תהיה נמוכה לאורך כל זמן הבישול ושהשמן לא ירתח. כשהשום רך, מסננים את השמן ומניחים בצד.

 

2. להכנת הסלט והוויניגרט צולים את כל הסלקים בתנור, שחומם מראש ל-220 מעלות, במשך כחצי שעה, עד שהם רכים.

 

3. מוציאים מהתנור, מצננים מעט ומקלפים. משאירים שני סלקים בצד להכנת הרוטב ואת שאר הסלקים חותכים לפלחים.

 

4. מניחים את פלחי הסלק בקערה מוסיפים את שאר מרכיבי הסלט.

 

5. מערבבים את כל חומרי הוויניגרט יחד, שופכים על הירקות ומערבבים בעדינות.

 

6. להכנת רוטב הסלק מקלפים ופורסים את שני הסלקים הנותרים. מניחים במעבד מזון או בבלנדר עם שמן הזית וטוחנים עד לקבלת רוטב אחיד. מוסיפים את שאר חומרי הרוטב, מערבבים היטב ומטפטפים מעל לסלט.

 

 [#middleBanner] 

 

רוצים מנגל בריא יותר? כל הטיפים של מוטק'ה

 

טיולים מצוינים לכבוד יום העצמאות

 

מסע בזמן: הנוסטלגיה של הגלויות הישראליות

 

ומה לובשים ליום העצמאות? חולצה מכופתרת לכל חג ומועד

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

שולפים קוצים: הכל על הסברס (ומתכון נפלא)
כישראלים אנחנו נוהגים לחשוב שצמח הצבר הוא ישראלי, וכשאנחנו אוכלים סברס אנחנו מרגישים הכי ישראלים. אבל...
לקריאת הכתבה
שקשקו את זה: 5 מתכוני שייקים בריאים
שייק הוא לא סתם עוד משקה. אם מכינים אותו נכון, שייק יכול לתת בוסט מרוכז של בריאות לגוף. אם עושים אותו סמיך...
לקריאת הכתבה
מתכונים מרעננים עם פירות קיץ
עם החום הלוהט של הקיץ מגיעים גם פירות העונה, והם מגוונים משאר ימות השנה: אננס, אבטיח, מלון, מנגו, שזיפים,...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה