חזרה למגזין אוכל

סלט, מאפינס, קיש ובראוניז לשבועות

מתכונים קלים ומעולים שירשימו את האורחים לחג השבועות ושאתם מוכרחים לנסות. חג שמח!
מאת לין לוי 14/05/18
סלט, מאפינס, קיש ובראוניז לשבועות
סלט קינואה והפתעות. צילום: נעמי אבליוביץ'

 

 

 

 

 

 

 

חג שבועות הוא בין החגים היותר טעימים שיש לנו. שימוש נרחב בגבינות מאפשר לתת דרור ליצירתיות והמתכונים החלביים הקלים לרוב, מבטיחים שגם מי שאינו וירטואוז גדול במטבח, יצליח להרשים את האורחים שלו. לפניכם 4 מתכונים מנצחים שיכולים בקלות להרכיב את תפריט שולחן החג וגם להיכנס לארסנל של המאכלים היום יומיים שלנו, כי הם קלים ומהירי הכנה. 

 

סלט קינואה עם פולי סויה, עשבי תיבול וקוביות גבינה בולגרית

 

סלט קינואה. צילום: נעמי אבליוביץ' עבור פיראוס תנובה 

 

המרכיבים (4 מנות):

3/4 כוס גרגרי קינואה שטופה

3 כוסות מים

1 שן שום כתושה

1 שקית (400 גרם) פולי סויה (אדממה) קלופים

3 גבעולי בצל ירוק, פרוסים לטבעות דקות

צרור עלי נענע קצוצים דק

צרור עלי פטרוזיליה קצוצים דק

1/3 כוס גרעיני דלעת קלויים במחבת יבשה עד להשחמה

150 גרם קוביות בולגרית 5% שומן

מלח ים ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם

מיץ לימון סחוט טרי

1-2 כפות שמן זית

 

ההכנה:

 

1. בסיר בינוני, מניחים את גרגרי הקינואה ושן השום, מציפים במים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים כ-15 דקות או עד שגרגרי הקינואה ספגו את כל המים.

2. מבשלים את פולי הסויה המקולפים לפי הוראות ההכנה המופיעות על גבי השקית. מסננים ומניחים בצד.

3. כשהקינואה מוכנה, מוציאים את שן השום מסיר ומוסיפים את פולי הסויה, טבעות הבצל הירוק, עלי הנענע והפטרוזיליה הקצוצים, חופן קוביות בולגרית וגרעיני הדלעת הקלויים.

4. מתבלים במלח, פלפל, מיץ לימון ומעט שמן זית ומערבבים היטב.

 

מאפינס דלעת, גבינת פטה כבשים וגרעיני דלעת

 

מאפינס דלעת של יעל גרטי לפיראוס תנובה

 

המרכיבים (16 מאפינס גדולים):

1.4 ק"ג דלעת (משקל ברוטו, כולל קליפה)

3 כפות שמן זית

מלח אטלנטי, מעט מלח דק ופלפל שחור גרוס גס

200 גרם גבינת פטה כבשים 5% חתוכה גס

3 ביצים גדולות

160 גרם (כוס ועוד 2 כפות) קמח לבן

160 גרם (כוס וכף) קמח מלא

1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה

לעיטור: 60 גרם גרעיני דלעת קלופים או 2-3 כפות שומשום

לשימון: כף שמן זית

 

ההכנה:

מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית בשני ניירות אפייה. שוטפים את הדלעת (עם הקליפה), מניחים בתבנית, מזלפים 2 כפות שמן זית, בוזקים מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס גס ומעסים את הדלעת, לספיגת הטעמים. מכניסים לתנור ואופים במשך 50 דקות או עד שניתן לנעוץ מזלג/סכין בדלעת. מנמיכים את חום התנור ל-175 מעלות. מוציאים את הדלעת ומצננים כ-15 דקות, או עד שניתן לקלפה. בעזרת סכין מסירים את קליפת הדלעת ומעבירים למעבד מזון. מרסקים עד לקבלת מחית חלקה. מוסיפים גבינת פטה, כף שמן זית, ביצים טרופות ומרסקים. בקערה קטנה מערבבים קמח לבן, קמח מלא ואבקת אפייה. מוסיפים למעבד המזון ומפעילים עד לאיחוד ולא מעבר לכך. מתבלים במעט מאוד מלח ופלפל שחור גרוס גס (זכרו נא שהגבינה מלוחה – והדלעת כבר תובלה. בעזרת מברשת סיליקון משמנים 2-3 תבניות מאפינס מסיליקון בכף שמן זית. יוצקים מן העיסה לשקעים בתבנית, עד 2/3 גובה כל שקע. מעטרים בנדיבות בגרעיני דלעת ומכניסים לתנור. אופים במשך 23-25 דקות או עד שהמאפינס מזהיבים היטב וקיסם הננעץ בהם יוצא יבש. מוציאים, מצננים כ-10 דקות, מחלצים התבנית ומגישים.

 

קיש ים תיכוני מבצק טרליני

 

  קיש גבינות ים תיכוני. צילום: גליה איתן לכרמית

המרכיבים (לתבנית בקוטר 26)

לתחתית:

חבילת טרליני (בטעם שאוהבים)

75 גר׳ חמאה מומסת.

 

למלית:

פלפלים אדומים קלויים (ניתן גם לקנות מוכנים)

50 גר׳ גבינת פטה

זיתי קלמטה ללא חרצנים

שמנת מתוקה לבישול 200 מ״ל

2 ביצים

טימין

אגוז מוסקט

מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

טוחנים את הטרליני במעבד מזון עם החמאה המומסת. מעבירים לתבנית, משטחים ומהדקים לדפנות. מסננים את הפלפלים הקלויים מהנוזלים ומסדרים אותם על הקלתית. מפזרים גם את הזיתים ומפוררים גבינת פטה בין הפלפלים. בקערה מערבבים עם מטרפה ידנית את השמנת, ביצים, טימין, אגוז מוסקט, מלח ופלפל שחור. מחממים תנור ל- 170 מעלות ורק כאשר התנור הגיע לטמפרטורה הרצויה שופכים את הבלילה על הקלתית ומכניסים לתנור. אופים כ- 10 דקות בטמפרטורה של  170 מעלות ואח״כ מנמיכים לחום של 150 מעלות ואופים עד להשחמה, כ- 35 דקות.

 

בראוניז עם עוגת גבינה, שוקולד לבן ואוריאו 

 

בראוניז גבינה שוקולד לבן ואוריאו של דור משה, בלוג פאי בריבוע

 

המרכיבים לתבנית מרובעת בגודל 25 על 25:

לבראוניז:

200 גרם שוקולד מריר

180 גרם חמאה

250 גרם סוכר לבן ( 1/4 1 כוסות)

3 ביצים בגודל L

75 גרם קמח לבן (1/2 כוס)

75 גרם אבקת קקאו (1/2 כוס)

1/2 כפית מלח

 

לשכבת הגבינה, שוקולד לבן ואוריאו:

60 מ"ל שמנת מתוקה (1/4 כוס)

150 גרם שוקולד לבן

450 גרם גבינת שמנת 16% (2 מיכלים)

10 גרם קמח (כף)

2 ביצים

50 גרם סוכר (1/4 כוס)

חבילת אוריאו (16 עוגיות- 12 לבלילה ועוד 4 לקישוט)

 

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 180°. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה. להכנת הבראוניז, ממיסים במיקרוגל שוקולד, חמאה וסוכר. מצננים מעט ומוסיפים את הביצים תוך כדי טריפה, אחת אחרי השניה. מנפים לקערה את הקמח, הקקאו והמלח ומערבבים רק עד שהתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים כ- 10 דקות (אמור להיווצר קרום דק). מוציאים מהתנור ומורידים את הטמפ' ל 160°. מצננים עד שתערובת הגבינה מוכנה. להכנת תערובת הגבינה, ממיסים שוקולד לבן ושמנת מתוקה. מוסיפים את הגבינה ומערבבים. מוסיפים את הביצים, הקמח והסוכר וטורפים לתערובת אחידה. שוברים את האוריאו. מערבבים לתוך הבלילה 12 עוגיות ושומרים ארבע בצד. יוצקים את בלילת הגבינה על הבראוניז בעדינות ומיישרים. מפזרים את שארית האוריאו מעל שכבת הגבינה. שימו לב שהשברים צריכים להיות קטנים יחסית, אחרת יהיה קשה לפרוס את הבראוניז. אופים כ-35-40 דקות, או עד ששכבת הגבינה מתייצבת בדפנות ומעט רוטטת במרכז. מצננים לטמפרטורת החדר, ומשם לצינון של כמה שעות במקרר. כשהעוגה קרה, חותכים את השוליים (זה החלק היבש בעוגה, כך שמורידים בערך חצי ס"מ מכל צלע) ופורסים לריבועים.

3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

עוד מתכונים חגיגיים לשבועות

כל הבריאות בשבעת המינים

תלבשי לבן: אופנה מנצחת לשבועות

אולי תחגגו את שבועות בלי גבינות?

להחזיר את שבועות למקורות

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

קינוחים לאוהבים
ט"ו באב הבא עלינו לטובה וחל היום (חמישי) הוא הזדמנות מצוינת להכין קינוח מתוק יחד – פעולה רומנטית כשלעצמה גם...
לקריאת הכתבה
ארוחה בקלי קלות: 6 מתכונים מהירים
לקיץ יש הרבה יתרונות, אבל אם יש משהו אחד שפחות מתאים בעונה הזו הוא לעמוד במטבח. חם מדי, גם כשהמזגן פועל...
לקריאת הכתבה
ארטיק, סורבה או גרניטה: כך תכינו בבית
מקפא או גרניטה, ארטיק או סורבה - לא משנה איך תקראו להם, הם יעזרו לנו לעבור בשלום את חום יולי-אוגוסט. במידה...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה