חזרה למגזין אוכל

סלט בריא: אל תוותרו על הרוטב

מתברר כי שומן עושה את הסלט לבריא יותר. כדי לספוג יותר מהרכיבים הבריאים שבירקות מומלץ להוסיף לסלט רוטב המבוסס על שמן
אלה הר-נוי 24/06/12
סלט בריא: אל תוותרו על הרוטב

אנשים המבקשים לשמור על המשקל אוכלים פעמים רבות את הסלט שלהם בלי רוטב כדי לחסוך בקלוריות. אבל מחקר חדש מראה כי כאשר מוותרים על הרוטב, זה עשוי להביא לכך שהירקות יהיו פחות בריאים. הירקות שבסלט מלאים בוויטמינים ובנוגדי חמצון חשובים, אבל כדי להפיק מהם את מרב ההטבות הבריאותיות צריך לצרוך אותם עם רוטב המכיל את סוג השומן הנכון בכמות הנכונה - שיגביר את ספיגת הרכיבים הבריאים.

 

חוקרים מאוניברסיטת Purdue ביקשו לבדוק איזה סוג של שומן יביא לספיגה הטובה ביותר של רכיבים תזונתיים ומה הכמות הנדרשת. במסגרת המחקר אכלו 29 נבדקים סלטים עם רטבים שהיו בהם סוגים שונים של שומן: שומן רווי, שומן חד בלתי רווי ושומן רב בלתי רווי. כל סלט הוגש עם שלושה גרם, שמונה גרם או 20 גרם של שומן ברוטב. החוקרים בחנו את דמם של המשתתפים כדי לברר כמה הם ספגו מהרכיבים התזונתיים כמו ליקופן ובטא-קרוטן - נוגדי חמצון רבי עוצמה שמנטרלים רדיקאלים חופשיים הפוגעים בתאים בגוף וקשורים להפחתת הסיכון למחלות רבות, בהן סרטן ומחלות לב. המחקר שפורסם בכתב העת Molecular Nutrition & Food Research מצא כי רטבים עם שומנים חד בלתי רוויים - כמו שמן זית ושמן קנולה - דרשו את הכמות הקטנה ביותר של שומן כדי להביא לספיגה מרבית של הרכיבים התזונתיים. במקרה של רטבים שהכילו שומנים רוויים כמו חמאה ושומנים רב בלתי רוויים כמו שמן תירס או סויה - ככל שכמות השומן הייתה גדולה יותר כך השתפרה הספיגה, והיה צורך בכמות גדולה יותר של שומנים אלה כדי להגיע לאותה רמת ספיגה שהתקבלה עם הכמות הקטנה ביותר של שומן חד בלתי רווי. 

 

 החוקרים מסכמים כי כדי להפיק יותר מהפירות ומהירקות יש לצוות אותם נכונה עם רוטב המבוסס על שומן. רוטב המבוסס על שומנים חד בלתי רוויים כמו שמן זית או שמן קנולה הוא הבחירה הטובה, כי הכמות הנדרשת ממנו כדי להפיק את ההטבות הבריאותיות היא הקטנה ביותר. 

 

 
עוד על תזונה נכונה:

תמר: הרבה בריאות, הרבה סוכר

צמחונות וטבעונות: להשלים את החסר

מלח: הפחיתו את הכמויות

אוכל למחשבה - תזונה לגוף ולמוח

משפחת המצליבים: ירקות עם הרבה בריאות

ארוחת בוקר: להתחיל נכון את היום

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום תזונה נכונה

לקהילת בריאות ואיכות חיים:

לחצו
עוד כתבות
בריאות
באתר כמוני

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה