ספר אפייה חדש: הקאפקייקס של מרתה סטיוראט
הקאפקייקס של מרתה סטיוארט הוא ספר ההדרכה השלישי, אם אינני טועה, שיוצא פה בשנה האחרונה ומוקדש כולו לסודות האפייה של העוגות הקטנות והמצועצעות הללו. כנראה שבזמן שמצמצתי (או התמסרתי לקרואסון שקדים) חלה לא סתם עלייה, אלא נסיקה של ממש בפופולריות של המאפים הללו, שמצדיקה את ההשקעה בשורה של ספרים המוקדשים להם ורק להם. הפעם מדובר בתרגום לעברית של ספר שנוצר בארצות הברית, באימפריה של "מרתה סטיוארט ליווינג" (תוכנית טלוויזיה, מגזין ועוד) שבראשה עומדת סטיוארט, האישה שהעניקה משמעות ייחודית למושגים אירוח מסוגנן, טיפוח בית וגן, סגנון חיים וגם קאמבק (אחרי ריצוי עונש מאסר), אבל זה כבר סיפור אחר ולא קשור.
ספר הקאפקייקס שלה מציע מתכונים לכל מיני סוגים של קאפקייקס, מתוך גישה שלפיה המאפים הקטנים והאישיים הללו מתאימים לכל זמן ואירוע, בין אם כחטיף או כקינוח ביתי, ובין אם כקישוט מתוק ומושקע לאירוע או כמתנה מפתיעה. כך או כך, הצילומים בספר מוכיחים את מה שהביא לסטיוארט ולמפעלותיה את המוניטין שלה - העובדה שהיא (או אנשים מטעמה) יודעת לעצב ולקשט את מאפי ידיה כך שגם אלה הנחשבים כפשוטים ביניהם נראים כמיניאטורות מרהיבות (ותודה, כמובן, גם לצלם).
הספר מחולק לשערים לפי נושאים: מצופות ובזוקות, הכולל מתכונים לקאפקייקס שכולן מעוטרות מלמעלה בציפוי מתוק - קרם, קצפת, מרנג ביצים, סוכריות צבעוניות וכן הלאה; טבולות ומזוגגות, שבראשן כל מיני זיגוגים ורסיסי דברים טובים; פשוטות ומתוקות, וביניהן קאפקייקס שיש גבינה ופטל אדום או פיסטוקים ופטל (פשטות זה עניין יחסי); ממולאות ופרוסות, שיש בתוכן הפתעה, בדרך כלל של מילוי רך; מזולפות ומצופות, שדומות לאלה עם שאר הציפויים אלא שכאן כל ציפוי עולה על ראש הקאפקייק בדיגום מתוחכם עד מורכב; ימי הולדת, זה המקום שבו מוגשמות כל הפנטזיות, מגן חיות ועד סוגי ספורט, של חוגגים (בעיקר ילדים) ואופים (מישהו אמר סבתא?); חגים, שזה אותו טירוף כמו ימי הולדת, רק לפי נושאי חגים; וחגיגות, שזה אותו טירוף, רק עם תירוצים עוד יותר קיצוניים כמו חתונה, מסיבת רווקות, ברית או בריתה וכאלה.1/4 כוס רום כהה (לא תמצית)
1/4 כוס שמנת מתוקה
מחממים את הסוכר והמים בסיר בעל תחתית כבדה על אש בינונית. מערבבים מדי פעם, עד שהסוכר נמס ונוצר סירופ צלול. מפסיקים לערבב ומבשלים את הסירופ עד שהוא מגיע לרתיחה. מברישים את דופנות הסיר במברשת רטובה, כדי למנוע היווצרות גבישי סוכר בסירופ. ממשיכים להרתיח, תוך טלטול-סיבוב הסיר בעדינות מדי פעם, כדי ליצור צבע אחיד בסירופ, עד שהסירופ מקבל גוון ענברי. מסירים מהאש. מוסיפים בזהירות (הסירופ יתיז) את הרום והשמנת ומערבבים בעזרת כף עץ לזיגוג חלק. מצננים תוך ערבוב מדי פעם, עד שהזיגוג מסמיך, בין 5 ל-10 דקות.
"הקאפקייקס" של מרתה סטיוארט 0 כל אחד יכול. מהעורכים של "מרתה סטיוארט ליווינג"; תרגום והתאמה למהדורה עברית: רונית פנסו; צילומים: קון פולוס ואחרים; עימוד וגרפיקה: לילי פרזי. 256 עמודים, כנרת בית הוצאה לאור
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...