ספר בישול חדש: אהרוני פותח שולחן 2

אם רות סירקיס היא המלכה-האם של הקולינריה הישראלית הכתובה, ישראל אהרוני הוא לבטח השף שהוא הכי מולטי-טאלנט תקשורתי בנוף הקולינריה המקומית. אין כמעט אפיק תקשורתי קולינרי שאהרוני אינו מפגין בו נוכחות: תוכנית בישול יומית בערוץ 10, תוכניות בישול בערוץ האוכל, תוכניות בישול ואוכל שרצות באינספור שידורים חוזרים בערוץ 2 (אפילו פרסומות למוצרי מטבח נלווים); טור מתכונים ואוכל שבועי במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות שמתפרסם כבר 20 שנה ברציפות ועשרות ספרי בישול מכל הסוגים והמינים. הספר האחרון שלו, שיצא (תכף ייצא עוד אחד) לפני כחודש, הוא "אהרוני פותח שולחן 2", המרמז בשמו על כך שמדובר בספר המשך לספר בשם דומה (שיצא בדיוק לפני עשור), שהוא גם במקרה ספר הבישול מספר 20 במניין ספריו של אהרוני. הספר, הבנוי בפרקים שכל אחד מהם מוקדש לסוג אחר של מאכלים ותבשילים (התחלות - קרות וחמות; מאפים ומיני בצקים; ירקות; פסטה ואטריות אחרות, אורז, קטניות ודגנים; דגים; עופות; בשר; מתוקים), הוא אסופה שבחר מתוך המתכונים שהופיעו במדורו השבועי, "אהרוני פותח שולחן" בעשור האחרון במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות. הבחירה מה ייכלל בספר ומה לא הייתה "קשה ואכזרית", כותב אהרוני בהקדמה לספר. קודם כול, ברמת ניפוי ההיקפים, כפי שהוא מסביר בשיחה איתו: "בכל חודש מתפרסמים בעיתון כ-20 מתכונים, שזה בשנה כ-240 מתכונים. כפול עשר שנים זה 2,400 מתכונים שמתוכם הייתי צריך לבחור 120 בלבד לספר".
אז איך בוחרים?
"במדור שלי בעיתון אני מנסה - ומקווה שאני גם מצליח - לדבר לקהל בחתך רחב, שאי אפשר להגדיר אותו כאחד, הוא מאוד מגוון וקשה עד בלתי אפשרי לדבר אליו באופן אחיד. אני יודע שלמדתי שאי אפשר לדבר לכל הקהל כל שבוע, ואני חושב שאני מחזיק מעמד כי למדתי שגם אם שבוע אחד אני 'מקפח' חלק אחד, אני צריך 'לפצות' אותו בשבוע שאחרי. המתכונים צריכים להיות נגישים ברמה סבירה ומצד שני לתת גם ביטוי למגמות משתנות על פני הזמן, כמו למשל התפיסה של אוכל בריא וטבעי יותר, כחלק מהמגמה העולמית. "בתוכניות שלי בטלוויזיה אני מיישם דברים בצורה דומה, עובד מאוד במקביל, וחלק המתכונים שבמדור אני גם עושה בטלוויזיה, אבל אני כמובן מקפיד לא לחזור יותר מדי פעמים על מתכונים שהם נכסי צאן ברזל. באופן דומה, גם בבחירת המתכונים לספר הכנסתי מתכונים מעניינים ומיוחדים שמייצגים את מה שהופיע במדור בעשר השנים האחרונות, וגם נכסי צאן ברזל, אבל עם טוויסט, מתכונים במגוון מספיק גדול ומעניין".
שורט ריבס בקר עם פירה כרובית
טארט אגסים וקרם שקדים
סלט פתיתים חם עם ירקות אסיאתיים
עוף ביין coq au vin
פאי עוף בירקות
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...