חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: אהרוני פותח שולחן 2

עשר שנים אחרי שיצא הספר "אהרוני פותח שולחן" יוצא עכשיו ספר ההמשך שלו, "אהרוני פותח שולחן 2". ראיון ומתכון
אורית הראל 17/03/11
ספר בישול חדש: אהרוני פותח שולחן 2

אם רות סירקיס היא המלכה-האם של הקולינריה הישראלית הכתובה, ישראל אהרוני הוא לבטח השף שהוא הכי מולטי-טאלנט תקשורתי בנוף הקולינריה המקומית. אין כמעט אפיק תקשורתי קולינרי שאהרוני אינו מפגין בו נוכחות: תוכנית בישול יומית בערוץ 10, תוכניות בישול בערוץ האוכל, תוכניות בישול ואוכל שרצות באינספור שידורים חוזרים בערוץ 2 (אפילו פרסומות למוצרי מטבח נלווים); טור מתכונים ואוכל שבועי במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות שמתפרסם כבר 20 שנה ברציפות ועשרות ספרי בישול מכל הסוגים והמינים. הספר האחרון שלו, שיצא (תכף ייצא עוד אחד) לפני כחודש, הוא "אהרוני פותח שולחן 2", המרמז בשמו על כך שמדובר בספר המשך לספר בשם דומה (שיצא בדיוק לפני עשור), שהוא גם במקרה ספר הבישול מספר 20 במניין ספריו של אהרוני. הספר, הבנוי בפרקים שכל אחד מהם מוקדש לסוג אחר של מאכלים ותבשילים (התחלות - קרות וחמות; מאפים ומיני בצקים; ירקות; פסטה ואטריות אחרות, אורז, קטניות ודגנים; דגים; עופות; בשר; מתוקים), הוא אסופה שבחר מתוך המתכונים שהופיעו במדורו השבועי, "אהרוני פותח שולחן" בעשור האחרון במוסף "7 ימים" של ידיעות אחרונות. הבחירה מה ייכלל בספר ומה לא הייתה "קשה ואכזרית", כותב אהרוני בהקדמה לספר. קודם כול, ברמת ניפוי ההיקפים, כפי שהוא מסביר בשיחה איתו: "בכל חודש מתפרסמים בעיתון כ-20 מתכונים, שזה בשנה כ-240 מתכונים. כפול עשר שנים זה 2,400 מתכונים שמתוכם הייתי צריך לבחור 120 בלבד לספר".


אז איך בוחרים?
"במדור שלי בעיתון אני מנסה - ומקווה שאני גם מצליח - לדבר לקהל בחתך רחב, שאי אפשר להגדיר אותו כאחד, הוא מאוד מגוון וקשה עד בלתי אפשרי לדבר אליו באופן אחיד. אני יודע שלמדתי שאי אפשר לדבר לכל הקהל כל שבוע, ואני חושב שאני מחזיק מעמד כי למדתי שגם אם שבוע אחד אני 'מקפח' חלק אחד, אני צריך 'לפצות' אותו בשבוע שאחרי. המתכונים צריכים להיות נגישים ברמה סבירה ומצד שני לתת גם ביטוי למגמות משתנות על פני הזמן, כמו למשל התפיסה של אוכל בריא וטבעי יותר, כחלק מהמגמה העולמית. "בתוכניות שלי בטלוויזיה אני מיישם דברים בצורה דומה, עובד מאוד במקביל, וחלק המתכונים שבמדור אני גם עושה בטלוויזיה, אבל אני כמובן מקפיד לא לחזור יותר מדי פעמים על מתכונים שהם נכסי צאן ברזל. באופן דומה, גם בבחירת המתכונים לספר הכנסתי מתכונים מעניינים ומיוחדים שמייצגים את מה שהופיע במדור בעשר השנים האחרונות, וגם נכסי צאן ברזל, אבל עם טוויסט, מתכונים במגוון מספיק גדול ומעניין".

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה