ספר בישול חדש: אוכל למחשבה
את מיקי חיימוביץ' לא צריך להציג. העובדה שהיא צמחונית כבר כמעט 20 שנה (בני משפחתה לא) קצת פחות ידועה. חברתה, מפיקת הטלוויזיה תמי גרייניק (הן הכירו והתחברו בהפקת הסדרה "על החיים ועל המוות"), נשואה לאיש (כן, אבי גרייניק) שהיה במשך עשור צמחוני, ובהיותה בשלנית לא קטנה כשלעצמה היא ערה היטב לקושי הטמון בהגשמת הצירוף "אוכל צמחוני טוב". אבל זה בדיוק מה שחיימוביץ' מצאה במסעדה בשם "אוכל למחשבה" בלונדון, שאליה הגיעה בהמלצת חברה לפני שנים אחדות. אחרי כמה ביקורים חוזרים במקום גילתה שיש להם גם ספר בישול ממתכוני המסעדה וקנתה עותק הביתה. בפתח הספר החדש באותו השם, "אוכל למחשבה", שעליו היא חתומה עם גרייניק (מתרגמות, מבשלות ועורכות), מודה חיימוביץ' ש"אני לא בשלנית נלהבת", ולכן לא התחילה לבשל ממתכוני הספר עד שגרייניק נכנסה לתמונה. גרייניק אומרת ש"מיקי יודעת לאכול טוב, אבל היא מבשלת כי צריך לבשל. התחלנו לתרגם את המתכונים סתם, במסגרת החברות, כדי שמיקי תוכל לבשל, ואז באיזשהו שלב הבנו שיש לנו אוצר ביד. נפגשנו עם דב אייכנולד (מנכ"ל ידיעות ספרים) שמיד נדלק על הרעיון, וככה זה נהיה בסוף ספר". שלוש שנים לקח להן לנסות, לבדוק, לבשל, לעבד, להתאים, לנפות ולשנות מתכונים, לצלם ולערוך את הספר, שהרי כל אחת מהן אישה עסוקה בעבודה אחרת לגמרי, שהיא הפרנסה שלה. "היינו צריכות לבשל הכול ולעשות אדפטציה למתכונים", מספרת גרייניק. "היו מתכונים של מאכלים שלא מתאימים לחיך הישראלי, והיו כאלה שאת המרכיבים שלהם אי אפשר להשיג כאן בקלות. למשל ממרח שרימפס צמחוני, זה לא משהו שיש בכל סופר. אז ניפינו את המתכון עם זה. "או למשל המתכון לאביאל כרובית מדרום הודו. במקור היו בו 20 תרמילי הל. עשינו את זה ורצינו למות. אבל היה ברור שיש למתכון פוטנציאל, אז שיחקנו עם זה והורדנו את הכמות, ובגרסה שלנו יש רק חמישה תרמילים".
חזה אווז עם פירה אפונים במנטה ורוטב פורטו
קציצות בקר אפויות עם קישואים ברוטב לימון
פילאף בורגול מתובל עם גזר וצימוקים
סלט קינואה טעים לימות הקיץ החמים
אירוח קיצי: המלצות ומתכונים
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
לכל מתכוני מוטק'ה:
מתכונים
כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...
השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...
מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...