חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: אורחת נוספת לשבת

"אורחת נוספת לשבת", השמיני בסדרת ספרי הבישול של השפית ועיתונאית המזון אביגיל מייזליק, יוצא בהמשך להצלחת "אורחת לשבת" שלה
אורית הראל 26/09/09
ספר בישול חדש: אורחת נוספת לשבת
הרעיון לטור "אורחת לשבת" של אביגיל מייזליק, שפית ועיתונאית מזון בעיתון "משפחה", נולד מעצמו, כפי שהיא מספרת בפתח ספרה, לאחר שבסופה של שבת שעשתה אצל משפחה מכניסת אורחים ביקשה מבעלת הבית את מתכוני האוכל המשובח שאכלה, וכפועל יוצא מהחוויה החליטה לכלול בטורה לא רק את המתכונים שקיבלה, אלא גם לספר מחוויותיה במפגש עם האנשים, ובעיקר הנשים. בעקבות המדור הגיע ספר בישול באותו שם שזכה להצלחה, ובעקבות זאת יוצא עכשיו המשכו באופי וברוח, עם מתכונים שונים של אורחות שונות, "אורחת נוספת לשבת". בספירה הכללית זהו ספר הבישול השמיני של מייזליק. הספר מחולק לפרקים בהתאם למנות הארוחה: סלטים, מאפים ומנות ראשונות; דגים; עוף ובשר; ירקות ותוספות; מתוקים - עוגות וקינוחים. כל פרק מכיל מתכונים ומשובץ בסיפורים של מייזליק שנקשרים בנשים ובאוכל, באורחות שמתקשרות בדרך זו או אחרת למתכונים, בחוויות אישיות ובסיפורי צבע מהווי חייה - חוזרת בתשובה, אישה דתייה. הסיפורים הללו אינם על תקן עיטור טקסטואלי למתכונים, אלא הם חלק אינטגרלי מהספר, ואף מופיעים בפירוט מלא בתוכן העניינים. מי שאוהב את השילוב הזה וסיפורים כאלה מדברים אליו - יאהב גם את החלק הזה בספר.


המתכונים עצמם פשוטים, לא מתחכמים ולא מתוחכמים, ומעבירים היטב את התחושה של מאכלים שהוכנו בבית, של מתכונים המועברים ממטבח למטבח, משהו מסוג הדברים שנרשמים כשהטעם עוד עומד בפה, על דף שנתלש ממחברת ומוצמד למקרר או נדחס לקלסר עמוס דפים דומים. הצילומים בהתאם, גם הם מהסוג שנראה ביתי, בהישג יד, לא מהסוג המעורר התפעלות או השתאות. בראש כל מתכון מצוינים גם זמן ההכנה של המרכיבים ושל השלבים הנוספים הנדרשים כמו טיגון, אפייה, בישול, צלייה וכו'. הספר הזה הוא מדריך שימושי וטוב במיוחד לבשלנים מתחילים או חסרי בטחון ולאנשים שרק מתחילים להתיידד עם המטבח, כי הוא מדריך מהסוג הבסיסי, משתמש בחומרים נגישים וזמינים ובשיטות הכנה שאינן דורשות מיומנות של בישול עילי - ספר נטול יומרנות ומאוד בלתי אמצעי. לצד כל מתכון - ויש מגוון מקיף וממצה בספר - יש הערה קצרה המתייחסת אליו, למרכיביו, לאופן ההכנה, למראה או לצורת ההגשה וכן הלאה. ולסיום, מתכון מהספר:



פריטטה תפוחי אדמה, בצל, עגבניות ופלפלים
(6 מנות) זמן הכנה: 20 דקות; זמן טיגון: 15-20 דקות; זמן אפייה: 15 דקות
המרכיבים:
שמן לטיגון 2בצלים פרוסים לעיגולים 1 פלפל אדום חתוך לקוביות 2 עגבניות קצוצות 4 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ 6 ביצים מלח ופלפל שחור תבנית בגודל 20x30 ס"מ, מרופדת בנייר אפייה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את פרוסות הבצל שתי דקות על אש גבוהה, מנמיכים ומטגנים תוך ערבוב כשמונה דקות עד שיתרככו. מוסיפים את הפלפל והעגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומטגנים כחמש דקות. מעבירים לצלחת. 2. מחממים באותה מחבת עוד מעט שמן על אש גבוהה ומטגנים את קוביות תפוחי האדמה 10-12 דקות עד שהן מזהיבות ומתרככות. מוסיפים למחבת את תערובת הבצל המטוגן ומערבבים. מעבירים לתבנית. 3. טורפים בקערה את הביצים עם מלח ופלפל ויוצקים למחבת, כך שהביצים יכסו את התערובת בשכבה אחידה. אופים כ-15 דקות עד שהפריטטה זהובה ויציבה למגע.
לגיוון:
אפשר להוסיף לבלילת הביצים 3 כפות גבינה לבנה או 3 כפות גבינה מלוחה או צפתית מגוררת או 3 כפות גבינה צהובה מגוררת וכפית פפריקה. ביחד או לחוד.
"אורחת נוספת לשבת", מאת: אביגיל מייזליק. עריכה קולינרית: ליה שומרון. צילומים: דניאל לילה. הוצאת מודן, 240 עמודים, 98 שקלים.

למתכוני מוטק'ה:

מתכונים

עוד על מתכונים ואוכל:

ספר בישול חדש: כרמלה ואני

חזה עוף בשום, לימון ועשבי תיבול טריים

ספר בישול חדש: בישולייט

ספר מתכונים חדש: פרווה

חלת חצילים

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול אפייה מתכונים ואירוח
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה