חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: המטבח של איילת

איילת הירשמן, עורכת מדור האוכל של "לאישה" ומחברת ספרי בישול, מוציאה ספר חדש שכולו מתכוני חלב וגבינה. ויש גם מתכון
אורית הראל 16/05/10
ספר בישול חדש: המטבח של איילת

בטנא לחג השבועות השנה אפשר להניח גם את ספר הבישול החדש של איילת הירשמן, עורכת מדור האוכל של "לאישה" ומחברת ארבעה ספרי בישול קודמים ומצליחים ("פשוט טעים", "הפסח הקל שלי", "ראש השנה הקל שלי" ו"יומן מטבח") - "המטבח של איילת". הספר, ואולי נכון יותר לדייק ולומר הספרון הקומפקטי (95 עמודים בלבד, בכריכה רכה ובפורמט קטן), מוקדש כולו, כפי שכתוב בכותרת המשנה שלו, ל"מתכוני חלב וגבינה קלים להכנה", מה שהופך אותו להולם כל כך את החג שכבר מזמן ניכס לעצמו מטעמים שונים את הארוחות החלביות. בפתח הספר מצהירה הירשמן על חיבתה - וחיבת בני ביתה - לגבינות ולמאכלים המשובצים או מבוססים על גבינות. זאת ועוד: היא גם מספרת שאולי איננו ערים לכך, אך ישראל היא מעצמת גבינות של ממש, שכן בארצנו הקטנטונת מיוצרים קרוב ל-1,200 מותגי גבינה. מה שהזכיר לי שאי-אז בשנות ה-70 של המאה ה-20 לימדה אותנו הגברת הראשונה של ספרי הבישול בישראל, רות סירקיס, להכין כדורי גבינה (ומטבלי גבינה ושיפודי גבינה), שנהפכו לחלק בלתי נפרד ממגשי האירוח ב"ערבי גבינות ויין", שנחשבו אז לאנינות האירוח בהתגלמותה. מאז ועד הלום זרם הרבה יין ביקבים הרבים שצצו במחוזותינו והועם - ולא בצדק - זוהרם של שילובי הגבינות ויין, אבל זו כבר באמת קינה אחרת. ולמה לקונן כשחג בפתח והירשמן מציעה שורה של אופציות גבינה קלות להכנה, ממלוחות עד מתוקות, מנשנושים עד קינוחים ועוגות. המוטו של הירשמן, שבא לידי ביטוי בספר הן בתוכן והן בפורמט, הוא קלות - בשימוש ובהכנה. מדובר באסופת מתכונים שחלקם הופיעו בעבר במדור שהירשמן עורכת ב"לאישה" או בספריה הקודמים, כאלה שפרסמה בעבר אך עברו שיפוצים מסיבות שונות (החל בהפחתת שומן בשל מודעות לנושא וכלה בשינוי מרכיבים בשל מוצרים שלא היו בעבר) וכן מספר גדול של מתכונים חדשים לגמרי, שהקו המנחה בכולם הוא כאמור פשטות ההכנה.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה