חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: מאסטר שף

עם הרייטינג בא התיאבון: בעקבות תחרות הבישול הטלוויזיונית "מאסטר שף" הגיע עכשיו גם ספר בישול ממתכוני העונה הראשונה של התוכנית. ויש גם מתכון
אורית הראל 22/05/11
ספר בישול חדש: מאסטר שף

זו הייתה רק שאלה של זמן, והוא היה יחסית קצר: זה שחלף מאז תמה עונתה הראשונה והמצליחה של תחרות הבישול הטלוויזיונית "מאסטר שף" ועד שיצא ספר המתכונים בעקבותיה. ההצלחה של "מאסטר שף" מונפה, כך נדמה, לכל כיוון אפשרי בטלוויזיה, החל בווריאציות על נושא תוכניות בישול (ע"ע שישי לפני היומן) בהשתתפות הפיינליסטים ו/או השפים ששפטו בה (חיים כהן ואייל שני) וכלה בפרסומות בכיכובם של כוכביה השונים. המדיום המתבקש הבא היה מדף ספרי הבישול. "מאסטר שף", ספר המתכונים של העונה הראשונה, היה אחד מספרי הבישול שיצאו בגל החגים האחרון ששטף אותנו.


הספר הוא בדיוק מה שהוא מכריז על עצמו: אוסף של מתכונים שהוכנו לעיני הצופים ולהנאתם במסגרת התחרות הטלוויזיונית בידי המתמודדים וגם בידי השפים השופטים (כהן ושני) ואי אילו שפים שהתארחו בתוכנית (הנס ברטלה למשל). לפיכך אך טבעי שעל דברי הפתיחה חתומה הזוכה בתחרות, אינה קראבצקי והספר מחולק לשערים (מיד אחרי ההקדמה ומדריך "במזווה של מטבח מאסטר שף" ו"כמה מילים על כלים...") בהתאם לשלבים ולמשימות שהיו בתוכנית לאורך עונתה, ולא לפי היגיון קולינארי כלשהו. 

סדר השערים הוא: אודישנים + מחנה אימונים (בו אפשר למצוא מתכונים מדג מרוקאי חריף ורול סינטה ממולא ועד אורז מלא עם גזר ופיצה על המנגל); זיכרון ילדות (למשל קרם שניט וגם סופריטו עוף); מתכוני ביצה; ארוחת יום שישי (גפילטע פיש וגם מלבי); מאפים; מנה ב-30 שקל; עגלת סופרמרקט (עוגת מלוואח ושוקולד וגם אפונה, פול וקישואים ממולאים); משימות חצי הגמר; מנת לחם; מנות הגמר.

8. יוצקים על צלחת הגשה את רוטב העגבניות ומעליו מסדרים שלושה עיגולי בטטה. עורמים את השווארמה מעל הבטטות ומטפטפים מהשמן הירוק. מגישים מיד.

"מאסטר שף" - ספר המתכונים, עונה ראשונה. תחקיר ועריכה קולינרית: נעמי אבליוביץ'; הפקה: תמי פרימונט; עיצוב הספר: אמרי זרטל ולילך איזנברג חן; גרפיקה ועימוד: סיון טולדו; צילומי מנות: עודד מרום; צילומי מנות אייל שני: אייל שני; צילומי אווירה מהסט: רועי ברקוביץ', עודד קרני, יובל גרינשפן; צילומי נבחרת: רונן אקרמן; צילום שופטים: פיני סילוק. 209 עמודים, כנרת בית הוצאה לאור




לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה