ספר בישול חדש: פרווה
האמנית מירי ליבוביץ' שרוסטר החליטה להוכיח שהעוגות הכי טעימות הן פרווה, ועשתה זאת בספר חדש המבוסס על ניסיון של 30 שנות אפייה. ויש גם מתכון
אורית הראל
22/08/09

מירי ליבוביץ' שרוסטר היא אמנית-פסלת שיחד עם בעלה, אדוארד שרוסטר, גם הוא אמן-פסל, הציגה תערוכות מעבודותיה בארץ ובעולם וביחד, שניהם בעלי מוזיאון הבובות ברובע האמנים בערד. "מוזיאון מאוד מיוחד", כפי שמסבירה ליבוביץ' שרוסטר, "שכל הבובות בו מפוסלות". אהבתה השנייה אחרי האמנות היא בישול ואפייה. "אני מאוד אוהבת לארח ולבשל וחשבתי למה לא להשתמש בספר במתכונים שלי, שמוכיחים את עצמם כבר 30 שנה?"
באמת למה לא, בעיקר לאור העובדה שזו כבר התנסות שנייה של ליבוביץ' שרוסטר בכתיבת ספר מתכונים. הספר הראשון שכתבה, "אוכל לרומנים מבית טוב", גם יצר לה את החיבור להוצאת ספרים - אורנית - שקיבלה בשמחה את הספר החדש.
לא במקרה בחרה ליבוביץ' שרוסטר להתמקד בתחום אפיית הפרווה, תחום שבדרך כלל מעורר הבעות של זלזול וביטול: "אני תמיד חושבת על דברים שאין, ושמחה להרים את הכפפה. ראיתי שאין ספר על אפיית פרווה, ורציתי לאסוף מתכונים שבדרך כלל מעקמים עליהם את האף ולהוכיח שהעוגות הכי נימוחות בפה הן פרווה.

"גם בעבודה שלי באמנות אני מאוד אוהבת לקחת רעיון כמו הפרווה ולהפוך אותו להכי משובח. למשל, עיתון של אתמול שהופך לבובות שמגיעות עד למלכת הולנד ונמכרות לה. באותו אופן רציתי להפוך את הפרווה לפסטיבל".
בעלה, אדוארד שרוסטר, צילם את כל העוגות והעוגיות בספר, המחולק ל-11 פרקים לפי נושאים. כל הצילומים הם של המאפים נטו, על רקע לבן, ללא תפאורה ותוספות. "לא רציתי מסביב לעוגות מפות, צלחות, סכו"ם, וכל הדברים האלה", מסבירה ליבוביץ' שרוסטר את הבחירה, "רציתי רק את המאפים נטו, כי אני כל כך משוכנעת בטיב המתכונים והעוגות, שלא רציתי להסיט מהם את תשומת הלב".
כשאני שואלת איזה מכל המתכונים בספר הוא החביב עליה, היא מזכירה מיד שלושה: "עוגיות עם לב של שוקולד, עוגת תפוזים טעימה להפליא וגלילת אגוזים ורחת לוקום - בצק כזה משובח טרם טעמת", היא מבטיחה. "המתכונים בספר כולם פשוטים, עשויים ממרכיבים שאפשר למצוא בכל מכולת. אלה מתכונים ביתיים חפים מפלצנות. אין אצלי דברים כמו '60 גרם חלמונים' כי זה משגע לי את המוח".
ולמרות העדפותיה של המחברת, בחרתי להביא מהספר מתכון אחר, משתי סיבות לגמרי אישיות: הוא מאגף השוקולד, והוא קל ומהיר להכנה.

וולקנו של שוקולד
(8 עוגות אישיות)
המצרכים:
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה 200 גרם שוקולד מריר (60% קקאו) 3 ביצים 4 חלמונים 1 כפית תמצית וניל (מקורמיק) 1/3 כוס סוכר קורט מלח 1/3-1/2 כוס קמח
ההכנה:
1. בסיר קטן ממיסים את המרגרינה. מברישים שמונה תבניות חרס קטנות לאפייה בקוטר 8 ס"מ או תבניות אישיות חד-פעמיות מאלומיניום, ומכניסים למקרר לעשר דקות. 2. בוזקים מעט סוכר בכל תבנית ומטלטלים, כך שהסוכר יצפה מבפנים את כל התבנית. 3. לסיר קטן עם יתרת המרגרינה המומסת מוסיפים את השוקולד שבור לקוביות ומבשלים מעל אדים. בוחשים עד להמסה, לקרם חלק ואחיד. 4. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים, החלמונים, תמצית וניל, סוכר ומלח חמש דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את קרם השוקולד ומערבלים לערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד. 5. יוצקים לתבניות האישיות, עד 3/4 מגובה התבנית. מכסים בנייר כסף ומצננים במקרר כמה שעות, אפילו עד יומיים. 6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ואופים שבע דקות בלבד, בדיוק. מוציאים את התבניות מהתנור, הופכים על צלחת ומגישים מיד - להתפרצות הוולקנו.
עוד על מתכונים ואוכל:
לחמניות כוסמין - טעימות וגם בריאות
מאפים מן הטבון או... מהתנור
מדריך חדש: מסע קולינרי
טורטיות במגוון מילויים
מלבי שיכור - ברוטב פטל וגראנד מרנייר
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח


וולקנו של שוקולד
(8 עוגות אישיות)
המצרכים:
200 גרם מרגרינה בטעם חמאה 200 גרם שוקולד מריר (60% קקאו) 3 ביצים 4 חלמונים 1 כפית תמצית וניל (מקורמיק) 1/3 כוס סוכר קורט מלח 1/3-1/2 כוס קמח
ההכנה:
1. בסיר קטן ממיסים את המרגרינה. מברישים שמונה תבניות חרס קטנות לאפייה בקוטר 8 ס"מ או תבניות אישיות חד-פעמיות מאלומיניום, ומכניסים למקרר לעשר דקות. 2. בוזקים מעט סוכר בכל תבנית ומטלטלים, כך שהסוכר יצפה מבפנים את כל התבנית. 3. לסיר קטן עם יתרת המרגרינה המומסת מוסיפים את השוקולד שבור לקוביות ומבשלים מעל אדים. בוחשים עד להמסה, לקרם חלק ואחיד. 4. בקערת המיקסר מקציפים את הביצים, החלמונים, תמצית וניל, סוכר ומלח חמש דקות עד לקבלת בלילה תפוחה ובהירה. מוסיפים לקערה את קרם השוקולד ומערבלים לערובת אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים לבצק אחיד. 5. יוצקים לתבניות האישיות, עד 3/4 מגובה התבנית. מכסים בנייר כסף ומצננים במקרר כמה שעות, אפילו עד יומיים. 6. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות, ואופים שבע דקות בלבד, בדיוק. מוציאים את התבניות מהתנור, הופכים על צלחת ומגישים מיד - להתפרצות הוולקנו.
עוד על מתכונים ואוכל:
לחמניות כוסמין - טעימות וגם בריאות
מאפים מן הטבון או... מהתנור
מדריך חדש: מסע קולינרי
טורטיות במגוון מילויים
מלבי שיכור - ברוטב פטל וגראנד מרנייר
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות