חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: שנה של אוכל טוב

ספרה החדש של איילת הירשמן, "שנה של אוכל טוב", מגיש מתכונים קלים להכנה מחולקים לפי עונות וחודשי השנה. ויש גם מתכון
אורית הראל 07/10/10
ספר בישול חדש: שנה של אוכל טוב

"שנה של אוכל טוב" הוא ספר הבישול החדש שמנפיקה לחסידי הבישול הפשוט איילת הירשמן, עורכת מדור האוכל של "לאישה" ומחברת - מאוד פורייה - של ספרי בישול. שמו של הספר החדש מרמז על ההיגיון שמאחוריו: מתכונים לתבשילים ולמנות לפי עונות השנה, וביתר פירוט - משהו לכל חודש. הספר, שכותרת המשנה שלו היא "12 חודשים של מתכונים עונתיים קלים וטעימים", מחולק לארבעה שערים לפי עונות השנה, וכל שער מחולק לחודשים. "ככה אני גם מבשלת בחיים, אז נראה לי נכון לעשות כך גם בספר, במדריכון", מסבירה הירשמן את הרעיון לספר הדרכה לבישול עונתי. וכך, בהתאם, אפשר למצוא בסתיו עוגת דבש ועוגת תמרים וסילאן לראש השנה וסלט בורגול עם רימונים, בחורף יש מרקים וצ'ורוס לחנוכה, באביב עוגת שוקולד ושקדים לפסח ומוס תותים ותפוזים בחמש דקות, ובקיץ - גספאצ'ו וגלידה. הירשמן מסבירה כי המתכונים בספר הם בחלקם מתכונים חדשים, שמעולם לא הופיעו בשום מקום, וחלקם מתכונים שהופיעו בעבר במדורים שבעריכתה. הם מובאים בגישה עניינית וישירה: שם מתכון ומספר המנות, הערת פתיחה, מצרכים ואופן ההכנה. הכול מובא בפורמט של ספר קטן ממדים, גודל והיקף של מחברת, ובכריכה רכה. "זו סדרה שבכוונה מעוצבת בפורמט קומפקטי, גם כדי לשדר את הקלילות של העשייה. זו אכן סדרה פחות מהודרת ובהתאם - גם המחיר יותר אטרקטיבי", אומרת הירשמן.

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה