חזרה למגזין אוכל

ספר בישול חדש: תפוחי אדמה

"תפוחי אדמה", ספר הבישול החדש של נירה רוסו וישראל אהרוני שמוקדש לתפודים בכל צורה, הוא סיבה למסיבה לכל אוהבי הצ'יפס וחובבי הפירה. ויש גם מתכונים
אורית הראל 08/05/11
ספר בישול חדש: תפוחי אדמה

"אתם יודעים למה החלטנו לעשות ספר על תפוחי אדמה?" שואלים נירה רוסו וישראל אהרוני בפתח ספר הבישול המשותף החדש והמקסים שלהם, "תפוחי אדמה", - "כי מעולם במשך עשרות שנות הקריירה שלנו לא ראינו שאריות של תפוחי אדמה שחומים. החוק בתפוחי אדמה אומר שכמה שלא תכינו, לא יספיק". מה שנכון. לגמרי. קחו אותי למשל, בתור דוגמה. משחר ילדותי היה ברור וידוע לכל המבוגרים שסבבו אותי כי כמעט כל מאכל הוא במקרה הטוב נושא למשא ומתן מתיש איתי, ובמקרה הפחות טוב - עילה למלחמה כוללת (כן, אני הייתי הילדה שלא אוכלת). חוץ מדבר אחד. צ'יפס. בכלל, אם הדבר היה תלוי בי, הייתי כנראה חיה עד גיל 13 על תפריט של צ'יפס בלבד (אולי קצת קטשופ) וגלידה לקינוח. למרבה הצער, לא ממש שאלו אותי. כיוון שכך, ברורה מראש השמחה הגדולה שתקפה אותי כשהגיע לידי הספר "תפוחי אדמה". וכאילו לא די בשמחה מעצם העניין - סוף-סוף ניתן לתפוחי האדמה הכבוד המגיע להם גם במתחם הקולינריה העברית - זו אף גדלה שבעתיים נוכח המתכונים הרבים, המגוונים והמצוינים שממלאים את הספר, כולל צילומים שאפשר כמעט להריח, ועוד יותר מכך משפע הטיפים, ההסברים, הפטנטים והטכניקות שהספר משופע בהם ושבאמת מקלים את חייו של בשלן ביתי. ולא פחות מכך - מההומור שהספר משופע בו. כבר מזמן לא לקחתי ליד ספר בישול שגם עשה חשק לאכול, גם עשה חשק לבשל וגם הצחיק אותי בכיף. ובסוף גם יוצאים מזה צ'יפסים מופלאים. רוסו ואהרוני, שניהם בעלי מדורי אוכל קבועים וארוכי שנים בעיתון ידיעות אחרונות, משתפים פעולה בפרויקטים קולינריים שונים זה זמן רב, למשל בחגים. לכן שיתוף הפעולה בספר היה מבחינתם מהלך די טבעי. "אני אוהבת אוכל חום, משמין, שמוציא את הנשמה מרוב בישול", מצהירה רוסו על חיבתה לתפודים, שבמושגים מקצועיים נהפכה למאגר גדול של מתכונים. "בעולם יש ספרים על תפוחי אדמה, בארץ לא היה וזה מאוד התבקש. אני בהחלט רציתי להוציא ספר כזה. ראיתי אילו חומרים הצטברו אצלי, היו לי המון, והתברר שגם אהרוני אסף הרבה כאלה. "הרבה נשאר בחוץ. לו הכול היה נכנס זה צריך היה להיות אנציקלופדיה לתפוחי אדמה ב-11 כרכים". בנימה מעט יותר רצינית היא מודה ש"היו לנו בהתחלה חומרים להיקף של כ-600 עמודים וארבעה כרכים וביחד עברנו התלבטויות קשות: כמה עמודים הספר צריך להיות, מה להשאיר ומה להשמיט. בסוף החלטנו לשמור על היקף שפוי. למרות הניסיון בעבודה משותפת, דברים התפרצו מכל הכיוונים. לי היו 80 אלף טיפים, אהרוני רצה הרבה אתניות. שנינו שפכנו כל הזמן המון מידע ואינפורמציה ופטנטים למכונה הזו.

"תפוחי אדמה" מאת נירה רוסו וישראל אהרוני. צילומים: נלי שפר. הפקת צילומים וסטיילינג: גיל אטלן; עריכה לשונית: ליאורה כוחלני; עיצוב: אמרי זרטל, לילך איזנברג-חן; עימוד וגרפיקה: רונית לוי; הפקה: תמי פרמונט. 208 עמודים. כנרת הוצאה לאור עוד על אוכל ומתכונים:

דגים: שלושה מתכונים

מרנג שקדים וקרם נוגטין

תבשיל בקר בירקות שורש ופירות יבשים

ספר בישול חדש: 120 הקלאסיקות של שי-לי

ספר בישול חדש: ארז קומרובסקי מבשל ואופה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים

להשתתפות בתחרות מתכוני הגולשים של מוטק'ה:

לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

"סיר עם אוכל חם הוא אחד היסודות של בית"

כשבלוגרית האוכל "לייזה פאנלים", שבחיים האמיתיים נקראת חגית ביליה, ילדה את בתה הרביעית בגיל 42, היא עזבה משרה...

לקריאת הכתבה
המתכונים הכי ישראלים של השף ישראל אהרוני

השף ישראל אהרוני הוא פנים מוכרות בכל בית. כולנו מכירים אותו מהטור הוותיק בידיעות אחרונות, מספרי הבישול...

לקריאת הכתבה
לאכול בבית, להרגיש במסעדה

מגפת הקורונה הבינלאומית והמצב הלא פשוט שאנחנו מתמודדים עמו סגר רבים מאיתנו בבית, מה שהופך את החיים...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה