ספר חדש: בעקבות התשוקה לאוכל
בספרו "התשוקה לאוכל" מסביר רואי הניג, נטורופת ומנחה סדנאות אכילה, את מנגנון האכילה הרגשית. במקום לדכא את התשוקה לאוכל הניג מציע להבין אותה, וליישם אכילה בריאה תוך התחשבות בהיבטים הרגשיים שלנו
עדי כץ
08/04/12

חג החירות וחג העצמאות שיבוא בעקבותיו הם מבחינת רואי הניג תזמון מצוין להשקת ספרו "בעקבות התשוקה לאוכל" (הוצאה עצמית), העוסק בחתירה לחירות ולעצמאות מכבלי האכילה הלא בריאה. הכותב, מייסד "המרכז הישראלי לאיזון אכילה רגשית", מבטיח ללמד אתכם לאכול את מה שחשקה נפשכם וליהנות מזה וגם לשמור על הבריאות ועל הגזרה. לא פחות.
הניג, בעל תואר ראשון בפסיכולוגיה ובפילוסופיה, נטורופת מוסמך ומנחה סדנאות אכילה, מנסה לשרטט את שביל הזהב בין הנאה מאוכל אהוב לבין בריאות ומשקל נכון. הוא חושף את סודות האכילה הרגשית ומציע גישה חדשה לדחף הבלתי נשלט לשוקולד, לעוגת קרם או לבורקס שמנוני.
חלק גדול מהאוכלוסייה סובל לדברי הניג מחוסר איזון תזונתי, המתבטא בהשמנת יתר (ממנה סובלים על פי מחקרים 70 אחוז מבני ה-65 ומעלה) או בהרזיה קיצונית. הגישה המסורתית לתזונה נכונה אומרת לאכול מזונות מסוימים ולהימנע לחלוטין מאחרים, אבל דווקא המאכלים חסרי הערך התזונתי, שמומלץ להימנע מהם, הם אלה שאנחנו חושקים בהם.
הניג מציע להבין קודם כל את התשוקה לאוכל ולא לנסות להימנע ממנה או לבטל אותה. להבין מאין הופיעו החשקים השונים ועם מה מסייעת האכילה להתמודד. הבנת האכילה הרגשית היא, לדבריו, המפתח להצלחה של כל דיאטה ושל אכילה בריאה בכלל.
הספר מיועד למי שמעוניינים לשפר את בריאותם, למי שסובלים מהפרעות אכילה בדרגות כאלה ואחרות, מעודף משקל או מתת משקל. "למרות כל המידע התזונתי הקיים היום, אנשים ממשיכים לאכול רע", אומר הניג בראיון עם הוצאת הספר. "הגישה המסורתית אומרת לדכא את התשוקות. אני אומר שחלק גדול מהאכילה הלא מאוזנת היא אכילה רגשית ואי אפשר לנטרל אותה, רק להבין מאיפה היא באה. מה בחיי היומיום שלנו גורם לתשוקות האלה ואיך אנחנו צריכים להתייחס אליהן".
כתיבת הספר החלה כעבודת גמר בנטורופתיה והניג עבד עליו שמונה שנים. "הנושא הוא מאוד רחב. אוכל הוא מה שמחזיק אותנו בחיים והוא גם מה שעוזר להתמודד עם החיים. כשקשה לנו, כשאנחנו עצובים או עייפים, אנחנו אוכלים. חשוב שנהנה מהאוכל ונרגיש מסופקים, ומצד שני שיגרום לנו להיות בריאים ולהרגיש טוב. אם נדכא כל הזמן את התשוקות, נאכל יותר וייווצר מעגל קסמים".
זהו אינו ספר דיאטה, אבל הוא עשוי לסייע לירידה במשקל בעזרת השינוי הנפשי. אם רק נוכל ללמוד את הידע הטכני לגבי מה וכמה נכון לאכול ולהכיר את ההיבטים הנפשיים של האכילה אצלנו, נוכל, כך נטען פה, ליישם אכילה בריאה, תוך התחשבות בהיבטים הנפשיים שלנו.
הניג טוען שאין מאכל לא בריא, אלא יש אכילה לא בריאה, והמאפיינים שלה הם איכות ירודה של מרבית מרכיבי האוכל, אכילת כמות רבה או מועטה מדי של מזון מסוים, עיתוי בעייתי (שעות לא אופטימליות כמו הלילה, הרבה או מעט מדי פעמים ביום), אופן אכילה לא מאוזן ואכילה תוך רגשות בושה, אשמה, כעס וחרטה.
המניעים הנפשיים העיקריים לאכילה לא בריאה הם צורך לא מודע בפיצוי או בפורקן נפשי, דפוסי התנהגות וחשיבה כמו ההרגל לסיים את האוכל מהצלחת או לאכול מתוק אחרי הארוחה, התמודדויות אנושיות מהותיות כמו קושי, אי נוחות, תסכול או ריקנות, שאינם תגובה למצב חולף אלא חלק מהחוויה האנושית, ויש גם מניעים שמקורם בהיעדר מיומנויות, כמו ידע, תכנון וארגון.
אחרי קריאת הספר, מבטיח הכותב, תלמדו לזהות את ההיבטים הנפשיים שקשורים לאכילה בכל במצב נתון ולפעול באופן האופטימלי, כלומר להפיק מהאוכל גם בריאות וגם הנאה. לא להדחיק תשוקות, אך גם לא לספק אותן ללא מעצורים.
פרטים נוספים על הספר ועל רכישתו באתר המרכז הישראלי לאיזון אכילה רגשית: www.royhenig.com
עוד על תזונה נכונה:
ארוחת בוקר: להתחיל נכון את היום
צמחונות: כל הסיבות הנכונות
לאכול נכון בגיל מבוגר
חמוציות: יתרונות בריאותיים רבים
ספר חדש: השיטה הסודית
חלבון: חיוני לבריאות, עוזר למשקל
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
לקהילת בריאות ואיכות חיים:
לחצו
עוד על תזונה נכונה:
ארוחת בוקר: להתחיל נכון את היום
צמחונות: כל הסיבות הנכונות
לאכול נכון בגיל מבוגר
חמוציות: יתרונות בריאותיים רבים
ספר חדש: השיטה הסודית
חלבון: חיוני לבריאות, עוזר למשקל
להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:
פורום תזונה נכונה
לקהילת בריאות ואיכות חיים:
לחצו
תגובות
2
אהבו
0

אפשר להוריד 2 פרקים ואת תוכן העניינים של הספר כאן:

ובכלל - לעוד מאמרים על בריאות, הרזיה בלי דיאטה ואכילה רגשית כאן:
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
נכון או לא נכון? מיתוסים לגבי מזון
האם אבטיח הוא בעיקר סוכר, והאם זה נכון שאשכולית ולימון שורפים שומנים? האינטרנט מלא במיתוסים וברבעי אמיתות...
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות