חזרה לבריאות טובה

ספר חדש: הדיאטה לבטן שטוחה

כרס גדולה היא לא רק לא אסתטית, אלא גם מאוד מסוכנת לבריאות. לפי הספר "הדיאטה לבטן שטוחה" השמנה בטנית אינה גזירת גורל וניתן לשלוט בה באמצעות שמירה על דיאטה מתאימה
עדי כץ 04/07/10
ספר חדש: הדיאטה לבטן שטוחה
כרס גדולה ומשתפלת היא מראה כל כך נפוץ במקומותינו, שאנחנו לא עוצרים לתהות למה דווקא החלק הזה של הגוף תופש עצמאות ומתבלט מעבר לכל השאר. גם אנשים רזים יחסית "מתברכים" לעתים בכרס וזוכים לכינוי "חוט עם קשר". בטנם המפותחת והעגלגלה של השתיינים מכונה בחיבה "כרס בירה". האמת היא שאין שום דבר משעשע בכרס גדולה. זוהי למעשה צורת ההשמנה המסוכנת ביותר, וכשמדברים על הסכנות הבריאותיות שבהשמנה, מתייחסים בעיקר להשמנה הבטנית. עכוז גדול, ירכיים רחבים וסנטר כפול הם בעיקר מפגע אסתטי. אבל האם השומן הבטני הוא גזירת שמים, או שניתן לשלוט בו? ספר חדש בשם "הדיאטה לבטן שטוחה" (הוצאת מטר) מאת ליז וקאריילו, העורכת הראשית של כתב העת האמריקני לבריאות, תזונה וכושר Prevention, וסינתיה סאס, מנהלת תחום התזונה של כתב העת, מביא עימו בשורה לכרסתנים. בחירה בסוגי מזון נכונים וגישה נכונה לחיים, טוענות הכותבות, יחזירו לכם את הבטן השטוחה של נעוריכם ויחסכו לכם קריירה של חולי לב או סוכרתיים. גם אם לא נולדנו איתו, השומן הבטני יזדחל אל גופנו בסביבות גיל 40. זוהי התקופה שבה מפסיק הג'ינס הישן והטוב להיסגר עלינו, הביקיני מאופסן בבוידעם ואנחנו מתחילים להפעיל את מה שנותר משרירי הבטן כדי לכווץ את כל העסק ולהכניס אותו פנימה. חלק מאיתנו, בעיקר מקרב הגברים, פשוט מוותרים ומניחים לכרס להשתפל אל מעבר לחגורה. כשמדברים על שומן בטני יש להבדיל בין שני סוגיו. יש שומן בטני שהוא תת-עורי - אמנם לא אסתטי במיוחד, אבל מזיק פחות, ויש שומן בטני פנימי, המכונה גם ויסרצלי (מהמלה "קרביים" בלטינית). הסוג השני הוא הערמומי והמזיק יותר. הוא מתיישב בין ומסביב לאברים הפנימיים ונמנה עם הסימנים ל"תסמונת המטבולית" המביאה לשבץ, למחלות לב וכלי דם, לסוכרת, לסרטן השד ואפילו לדמנציה. כן חברים, זה בדיוק הזמן להיבהל ולשאול את עצמנו האם אנחנו בקבוצת הסיכון הזו. כדי לברר את המצב די במדידת היקף המותניים בסרט מידה פשוט. היקף של למעלה מ-88 ס"מ לנשים ו-102 ס"מ לגברים צריך לעורר דאגה. זה, כמו שציינו, יכול לקרות גם לאנשים רזים יחסית. כלומר, ההיקף שמדדתם הוא סימן בפני עצמו, בלי קשר למשקל גופכם. אז מה עושים עכשיו? האם אפשר להשיל שומן מאזור מסוים בגוף באופן ממוקד? עד כה סברו שהדרך היחידה לעשות זאת היא באמצעות שאיבת שומן בניתוח, וגם זה טוב רק נגד השומן התת-עורי. הבשורה בספר היא שצריכת חומצות שומן חד בלתי רוויות תצמצם את השומן הפנימי בבטן ועל ידי כך תשפר את הבריאות שלכם. לשם הוכחה מובאים בספר מחקרים לא מעטים שנערכו בנושא ואף סיפורים אישיים, מלווים בתמונות "לפני" ו"אחרי", של מי שניסו את השיטה ונפרדו מבטנם הגדולה ללא צער. ומהו סודן של חומצות השומן החד בלתי רוויות, אלה הנמצאות בשמנים מסוימים (כמו שמן זית, קנולה, שמן זרעי פשתן ועוד), בזיתים, באגוזים, בזרעים, בגרעינים ובאבוקדו? בעבר כרכו את כל סוגי השומנים בקבוצה אחת והמליצו להימנע מכולם כדי לרזות. בעשורים האחרונים מבינים שחלק מהשומנים על הבסיס הצמחי טובים לבריאות ואף חיוניים. יתרונם על פני השומנים הרוויים הוא היותם גמישים יותר. בעוד שהשומנים הרוויים גורמים לטרשת עורקים, הבלתי רוויים עושים את הפעולה ההפוכה ומגנים על העורקים.


מחקרים שנעשו בכל העולם גילו שצריכת שומנים חד בלתי רוויים מורידה את רמת הטריגליצרידים בדם, משמשת כנוגדת דלקת, מורידה את לחץ הדם, מפחיתה את הסיכון לפיתוח התסמונת המטבולית, מגנה על המוח מפני הידרדרות קוגניטיבית וכמובן מסייעת להרזיה. כל שנותר לנו עתה הוא לפצוח במשטר הדיאטה המומלץ בספר. זה מתחיל בארבעה ימי מבוא, הנקראים "שלב ההתנעה נגד נפיחות הבטן". בימים הללו מובטחת לכם פרידה מהנוזלים ומהגזים הגורמים לבטן להיראות ולהרגיש כמו בלון ואף ירידה התחלתית של קילו או שניים. כדי להשיג זאת, תידרשו לתפריט קפדני הכולל מזונות עם חומצות שומן חד בלתי רוויות ולגימה תכופה של שיקוי שרקחה סינתיה סאס ונקרא "מי סינתיה" (2 ליטר מים + כפית שורש זנגוויל טרי מגורר, מלפפון בינוני קלוף ופרוס דק ו-12 עלי נענע, מצוננים יחדיו למשך לילה). כל תפריט לארוחה מתוגבר בתכסיס למוח כמו שינון מנטרה בנוסח "אני עושה את הדיאטה בשביל עצמי", שימוש בצלחות קטנות יותר, שירה בזמן הכנת הארוחה וכיו"ב. לאחר מכן, כשאתם כבר מרגישים קלילים יותר, תתחילו ליישם את הדיאטה המובאת בספר למשך ארבעה שבועות, כששלושת כללי הברזל שלה הם: 400 קלוריות בארוחה, ארבע שעות בין ארוחה לארוחה ואכילת חומצות שומן חד בלתי רוויות בכל ארוחה. ברשימת המזונות המכילים את החומצות הללו, אפשר למצוא אוצרות רבים כמו אבוקדו, שוקולד מריר, חמאת בוטנים, זיתים, פיסטוקים, שקדים, רוטב פסטו, טחינה ועוד ועוד, כלומר, לא מדובר פה בהסתגפות יתרה. ועדיין, לא מומלץ לשמוח מהר מדי. אם חשבתם שתוכלו לשבת מעתה מול הטלוויזיה, לנשנש בוטנים ופיסטוקים ולרזות, גם בספר הזה יש תזכורת ארוכה על חשיבות הפעילות הגופנית, האירובית ומחזקת השרירים כאחת, עצות וטיפים ואף הצעות מצולמות לתרגילים. כמו כן, מובאים כאן כמה עשרות מתכונים לתבשילים שיכללו את חומצות השומן הפלאיות. לצד כל אחד מצוין מספר הקלוריות וההרכב התזונתי של המנה.
מתכון לדוגמה: עוף בציפוי שקדים
(זמן הכנה: חמש דקות, זמן בישול: עשר דקות)
המצרכים:
140 גרם חזה עוף ללא עצמות וללא עור 1 כף עמילן תירס (קורנפלור) 1 ביצה 2 כפות שקדים קצוצים דק
אופן ההכנה:
מפזרים עמילן תירס על שני צידי העוף. טורפים את הביצה וטובלים בה את העוף כציפוי ועליו מפזרים את השקדים. משמנים מחבת טפלון קטנה בתרסיס שמן בישול למניעת הידבקות ומחממים על אש בינונית. צולים את העוף חמש דקות מכל צד. 310 קלוריות, 43 גרם חלבונים, 10 גרם פחמימות, 9.8 גרם שומנים, 1.5 גרם שומן רווי, 83 מ"ג כולסטרול, 204 מ"ג נתרן, 1 גרם סיבים.
עוד על דיאטה ותזונה נכונה:

לאכול נכון: הודו

חצי שירה - לאחר ירידה של 71 קילו

רוצים לרדת במשקל? תתחילו לאכול

מדריך חדש: לרזות בחוכמה!

תזונה ים תיכונית מונעת תסמונת מטבולית

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום דיאטה, תזונה נכונה, הרזיה
תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה

בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע

החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...

לקריאת הכתבה
על האש: המדריך המלא למנפנפים

מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...

לקריאת הכתבה
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים

ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה