חלה מתוקה עם דבש ושקדים. מתכון בהמשך. צילומים: אפרת ליכטנשטט
עם כל הכבוד לבלוג בישול ואפייה באינטרנט, ויש כבוד, עד שאין לך ביד ספר בישול מודפס, מוחשי וקשה כריכה, כנראה שעוד לא עשית את זה. למסקנה זו הגיעו שתי הבלוגריות נטלי לוין מ"עוגיות.נט" ואפרת ליכטנשטט מ"אז מה את עושה כל היום", החובקות לקראת החגים ספר אפייה משותף בשם "הספר המתוק" (הוצאת כתר).
יש בו, כפי שאפשר לנחש, חטאים מגרי מראה ועשירי מרכיבים, אך ברוח הימים האלה גם כמה מתכונים נטולי גלוטן וטבעוניים, שמוכיחים שוב שמתוק לא חייב להיות מזיק. המתכונים מקוריים ברובם, אבל יש גם כמה דוגמיות מהבלוגים של השתיים ושילוב בין מתכונים לקצרי זמן וסבלנות, עם מבצעים מסובכים למיטיבי לכת.
נטלי לוין היא קונדיטורית ויועצת קולינרית, בוגרת בית הספר "בישולים", שעבדה בעבר ב"מתוקה" ו"צפרה" והשתלמה גם בצילום ובסטיילינג. אפייה היא עבורה סוג של תרפיה, כפי שהיא מספרת בבלוג, והמתנה המועדפת עליה היא עוגת שמרים ביתית שיצאה זה עתה מהתנור. הבלוג שלה, "עוגיות.נט", המוקדש לאפייה, הוא עבורה היום העיסוק המרכזי, בנוסף לסדנאות ולשיעורי האפייה שהיא מעבירה.
אפרת ליכטנשטטר, בשלנית וגם צלמת אוכל ומעצבת גרפית, מגלה בבלוג שלה שהיא לוקחת את כוס הקפה של הבוקר למקלחת, שהיא מכורה ללחם ושהייתה דתייה עד גיל 20. כיום היא מקדישה חלק ניכר מזמנה לבלוג "אז מה את עושה כל היום" ולניסויים באפייה ובבישול, אבל הכי אוהבת לצלם את האוכל.
הספר המתוק נולד בשיחת טלפון אחת, אחרי היכרות לא ארוכה בין השתיים, מפגשי אפייה משותפת וכמה כוסות קפה. העבודה עליו ארכה חודשים ארוכים של שיטוטים אחר חומרי גלם וכלים יפים, אפייה, עיצוב וצילומים.
לא רק לטבעונים
שמחה גדולה
רק מה שטעים
חגיגה מענגת של לחם
לקהילת אוכל: לחצו
|