חזרה להחיים הטובים

ספר: גדר חיה

"גדר חיה" של דורית רביניאן הוא סיפור אהבה סוערת, בלתי אפשרית, אמיתית ומפוכחת, המסופר בשפה מרהיבה ומהפנטת
אורית הראל 25/06/14
ספר: גדר חיה
ספר: גדר חיה

 

15 שנים חלפו בין צאתו לאור של הרומן הקודם והמצליח של דורית רביניאן, "החתונות שלנו", לבין החדש שלה שיצא עכשיו, "גדר חיה". ואם יש הוכחה לכך שבכתיבה ספרותית החיפזון הוא מהשטן, ויפה עושה מו"ל שמשחרר לסופריו חבל יצירה ארוך ככל הנדרש (בשנים), אז ההוכחה היא הספר הזה, שהוא פנינה שובת לב (ושוברת לב, כפי שכתוב בגבו), הכתובה בסגנון מרהיב, בשפה קולחת, עשירה, צבעונית וממכרת. בהחלט היה שווה לחכות.

 

"גדר חיה" הוא סיפור אהבה. אבל מהסוג האמיתי, הריאליסטי, המפוכח. אהבה שמלווה לא-אחת בסערת חושים ובלהט חושני, בהתמסרות ובהתמכרות הדדית, אבל גם בהתבוננות מפוכחת במצב, בהבנה - ובקבלה - מראש של המגבלות והגבולות, הפיזיים, הנפשיים והתרבותיים.

 

ליאת היא מתרגמת וסטודנטית לתואר שני שחיה במשך חודשים אחדים בניו יורק על מלגת קרן נחשבת בדירה של חברים. חילמי הוא צייר, בעל תואר ראשון באמנות (שמחלטר כמורה לערבית), שחי גם הוא בעיר (בברוקלין) כבר ארבע שנים, על מלגת אמן. היא במקור מהוד השרון ותל אביב, בת 29. הוא מחברון ורמאללה, בן 27. ויש להם חבר משותף, שגורם להם להיפגש.

 

המושיע

 

אוהבים לקרוא? רוצים להמליץ על ספר טוב שקראתם, לקבל המלצות מגולשים או לשוחח על ספרים? לקהילת קריאה וספרים מומלצים: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
"רציתי שיזכרו את אבא דרך הציורים שלו"

5.5.19 - את התאריך הזה עמית פדר ומשפחתה לא ישכחו לעולם. זה היה היום שבו הזמן עבורה עצר מלכת, ואביה האהוב משה...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה