עד דלא ידע: 4 קוקטיילים מנצחים לפורים

חוכמת ההמונים מצווה להשתכר בפורים. חובבי אלכוהול וגם כאלה שמתנזרים בשגרה מנופפים בשמחה במצוות "עד דלא ידע", שמופיע במגילה: "מיחייב איניש לבסומי בפוריא עד דלא ידע בין ארור המן לברוך מרדכי" – חייב אדם לשתות בפורים עד שלא יצליח להבחין בין המן לבין למרדכי. מצוות השתייה מגיעה יחד עם מצוות סעודת פורים, שהיא בכלל משתה עליז. רק נסייג שלמרות שחז"ל עודדו את השכרות בפורים, אין חובה אמיתית לאבד את עצמכם.
ואם כבר לשתות אנחנו בעד קוקטיילים, שתמיד מוסיפים סטייל לעניין. בחרנו עבורכם ארבעה קוקטיילים כיפיים, שכיף להשתכר איתם גם ביום (שהרי מצוות סעודת פורים אמורה להיחגג בשעות האור דווקא), כיף להכין אותם בבית ובעיקר, כיף לשתות – ביחד או לבד.
הקלאסי: מרטיני
תכלס, כל מה שאתם צריכים באמת זה כוס מרטיני. אין מישהו – או מישהי – שלא מרגישים שהם ג'יימס בונד כשהם לוגמים מהכוס הענוגה הזאת.
הרכיבים:
1 מנה ג'ין או וודקה, בהתאם לטעם האישי שלכם. ג'יימס בונד שותה וודקה מרטיני.
רבע מנה ורמוט יבש
תוספת: זית. המהדרין: שלושה זיתים על קיסם קטן, אחרי ששטפתם אותם קצת במים.
קרח
כוס מרטיני
ההכנה:
מניחים את הקרח בכוס על מנת שתתקרר.
מכניסים לשייקר מנה ג'ין ורבע מנה ורמוט, מוסיפים עוד כמה קוביות קרח ומערבבים את השייקר.
מוציאים את הקרח מהכוס, מוזגים את הקוקטייל ומקשטים בזיתים המושקעים.
השמח: מוחיטו
משקה שכולו תזכורת עליזה לקובה התוססת, לשמחה ולצהלה. דמיינו את עצמכם רוקדים ברחובות, ואם תשתו מספיק, יש סיכוי שזה גם יקרה. משקה קיצי אולטימטיבי, אז כל שנותר לקוות הוא שמזג האוויר ישתף פעולה.
הרכיבים:
חצי ליים פרוס לרבעים (אם אין אז מיץ לימון, או רבע לימון חתוך לרבעים)
עלי מנטה טריים
כפית סוכר
50 מ"ל רום איכותי
קרח כתוש
אפשרי: סודה
כוס גבוהה
ההכנה:
מכניסים את הלימון ואת הסוכר לכוס, ומועכים כך שייצאו המיצים.
מוסיפים קרח כתוש ונענע.
מוזגים את הרום.
שותים בהנאה.
המשכר האולטימטיבי: לונג איילנד אייס טי
זאת אחת הדרכים הבדוקות להשתכר: הלונג איילנד אייס טי נראה תמים, אבל שאלוהים יעזור לכם – הוא מכיל כל כך הרבה אלכוהול שלא בטוח שתספיקו להכין כוס שנייה.
הרכיבים:
25 מ"ל רום בהיר
25 מ"ל וודקה
25 מ"ל ג'ין
25 מ"ל טקילה
25 מ"ל טריפל סק
25 מ"ל מיץ ליים או לימון – עדיף שתסחטו לבד כמובן
קולה
לקישוט: פלח לימון
ההכנה:
מאוד פשוטה, כדי שתוכלו לעשות אותה גם בפעם השנייה:
מניחים קצת קרח בשייקר.
שופכים את כל האלכוהול ואת מיץ הלימון לשייקר.
מנערים בשביל הדאווין.
מוזגים לכוס היי-בול (גבוהה), מוסיפים קצת קולה.
מגישים עם קש, ושיהיה לכם בהצלחה.
המענג: פינה קולדה
המשקה הזה הוא קלישאה של פנסיונרים בפלורידה, אבל אל תתנו לזה להניא אתכם מללגום אותו באלגנטיות. מובן שאתם גם יכולים לקרוא לו בשמו הספרדי המדויק, "פיניה" קולדה, שמתייחס לאננס הטרי שממנו מפיקים את המשקה במקור.
הרכיבים:
80 מ"ל רום איכותי
30 מ"ל קרם קוקוס
30 מ"ל שמנת (טבעונים יכולים פשוט להמיר את זה בקרם קוקוס)
180 מ"ל מיץ אננס – אתם יכולים להשקיע ולהכין מיץ בבלנדר או במסחטת מיצים קשים, אבל ברור לנו שזה מייקר את העניין מאוד.
חצי כוס קרח גרוס
לקישוט: חצי פלח אננס או דובדבן מסוכר, או גם וגם.
המהדרין יגישו בכוס פוקו גרנדה, אבל גם סתם כוס גבוהה תעשה את העבודה.
ההכנה:
מכניסים את כל החומרים לבלנדר, מפעילים ל-15-20 שניות, ומוזגים.
מקשטים את הכוס, מוסיפים קש ומגישים. פשוט, ובעיקר מענג.
מתכון קלאסי לאוזני המן במילוי פרג
אוזני המן במילוי ריקוטה כבר טעמתם?
פורים 2016: כל האירועים, המסיבות והקרנבלים
להיות אלביס ליום אחד: 4 הצעות לתחפושות מקוריות
מחפשים רעיונות לקוקטיילים על בסיס וודקה?
ויש גם קוקטיילים על בסיס שמפניה
אחרי הפנסיה: התחביב האלכוהולי הפך למקצוע
אדום או לבן? מדריך היינות המלא
קבלו הצעות לקוקטיילים מופחתי סוכר
יין בארוחה: הטיפים שיהפכו אתכם למקצוענים
נוסטלגיה פורימית: כך התחפשתם כשהייתם ילדים
הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה
החום הלוהט ואחוזי הלחות הנושקים לשמיים כאן כדי להישאר, לפחות עד ספטמבר. זה הזמן לשתות קוקטייל אלכוהולי...
החורף הוא זמן טוב להכין קוקטייל נעים וצבעוני, כזה שישמח את הגוף ויחמם את הנפש. כי אין כמו כוסית עם קוקטייל...
את המנות שיוגשו לשולחן כבר התחלתם להכין, דודה מירי תביא קינוח ורגע, איזה יין נגיש? ובכלל, כמה יין נצטרך...
קוקטיל Sweet Rose
הוראות הכנה:
45cc מרמאו קלאסי
15cc וודקה וניל
30cc שמנת
15cc מונין ורדים
ערסל קלות את כל המרכיבים בשייקר עם קרח וסנן לכוס מרטיני קרה
עיטור: איורי שמנת ועלי ורדים.
המרמאו הינו ליקר פרלינים (שוקולד) איטלקי משובח, על בסיס רום ותבלינים ארומאטיים בריכוז אלכוהול 16%.