עובדים, מתפשטים, מדברים: כיף להזדקן

רבים מאיתנו מחכים בקוצר רוח לפנסיה ולחיי המנוחה אחרי שנים רבות של עבודה, אבל יש גם מי שלא מוכנים לשבת בחוסר מעש. מדאם גו גווק אנג, תושבת סינגפור בת 92, ממשיכה גם היום לעבוד במרץ במטבח של רשת המזון המהיר מקדונלד׳ס, ונחשבת לעובדת המבוגרת ביותר בחברה ברחבי העולם.
הקשישה שמככבת במקדונלד'ס. צילום מסך של עמוד הטוויטר של The Straits Times
העובדת המסורה, אמא לחמישה ילדים, סבתא לעשרה נכדים וסבתא-רבתא ל-20 נינים, הצטרפה לצוות המטבח לפני 18 שנה, בשנת 1998, אחרי שהשתעממה מעבודות הבית וביקשה מהנכדה שלה עזרה במציאת עבודה. היא מספרת שבמהלך השנים התמקצעה בכל חלקי העבודה במטבח. ״לטגן צ׳יפס זה הכי קשה מכיוון שמאוד חם לעמוד מול מכונת הטיגון״, היא מפרטת. ״אבל הקולגות עוזרות לי כשאני צריכה, למשל לסחוב דברים כבדים או לקחת הזמנות מסובכות״.
מה שבטוח, היא מאוד נהנית מהעבודה וגם מהעובדה שיש לה תעסוקה במהלך היום: ״אני מתכננת להמשיך לעבוד כל עוד אני בריאה״, היא מסכמת.
בת 66 שהיתה גבר עד לפני שנה תככב בעירום מלא
לא נותנת לגיל להשפיע עליה. קייטלין ג'נר. צילום: shutterstock
גם קייטלין ג׳נר לא מוכנה לתת לגיל להשפיע עליה. כוכבת הריאליטי, בת 66, שעד לפני שנה עוד היתה גבר, ספורטאי עבר בשם ברוס ג׳נר, עומדת לככב על שער גיליון הקיץ של מגזין ״ספורטס אילוסטרייטד״ בעירום מלא, כשהיא מכוסה רק בדגל האמריקאי ועונדת את המדליה האולימפית בה זכתה (או זכה) בצעירותה.
ג׳נר, כוכבת הריאליטי ״אני קייט״, בה היא חושפת את חייה החדשים כאישה, היא חלק ממשפחת קרדשיאן המפורסמת, ותפקדה כבעלה לשעבר של אם המשפחה קריס. לפני כשנה היא גילתה לעולם שהיא עוברת תהליך שינוי מין, ומאז הפכה לסמל של הקהילה הטרנסג׳נדרית.
שער המגזין שיפורסם הקיץ, בדיוק בזמן למשחקים האולימפיים בריו, הוא גם ציון דרך בחייה המקצועיים ויחגוג 40 שנה למדליה שבה זכה ברוס כאתלט במונטריאול ב-1976. ״אלה היו ימים נפלאים בחיי״, מספרת ג׳נר. ״אבל אם להיות כנה, מה שאני עוברת עכשיו ומה שאני מנסה להשיג הרבה יותר גדול מזה״.
הקשישים שהקימו את האינטרנט לחיים
צפו בפרויקט המקסים
תושבי סיביטאקאמפומראנו, כפר קטנטן במרכז איטליה המונה כ-400 איש, לא רגילים להשתמש באינטרנט, טלפונים סלולריים ורשתות חברתיות. למעשה, חיבורי הרשת כמעט ולא פעילים וגם הקליטה הסלולרית קשה במיוחד, כך שהתושבים, רובם מבוגרים, חיים בעיקר באמצעות מפגשים חברתיים בעולם המציאותי.
בסוף אפריל, החליט האמן האיטלקי ביאנקושוק ״לחבר״ את הכפר לשירותי האינטרנט, במסגרת פסטיבל אמנות רחוב שהתקיים במקום. אבל במקום להושיב את האנשים מול המחשב או הטלפון הסלולרי, הוא הוציא את הרשתות החברתיות והאפליקציות אל הרחוב.
ביאנקושוק הציב קיר פייסבוק במרכז העיר כלוח מודעות; שינה את שם תא הטלפון ל״תא ווטסאפ״; על תיבת הדואר הדביק לוגו של שירות האימייל ג׳ימייל; לאחת החנויות המקומיות שינה את השם ל״איביי״ ובבר השכונתי הוסיף פינת צפייה בסרטונים תחת השם ״יוטיוב״. אבל החלק המקסים ביותר בפרויקט היה פינת ״ויקיפדיה״, שבה עמדה אישה בעלת ידע רב שסיפרה סיפורים וחלקה את הידע שלה עם המקומיים.
הצילום הפותח נלקח מהאתר הזה ושם תוכלו לראות תמונות נוספות
[#middleBanner]
הכל על קריירה שנייה
הנשים שמוכיחות: 60 זה ה-40 החדש
המדריך להלבשה תחתונה אחרי גיל 50
מה עשה לנו כפתור הלייק
הרגלי הגלישה באינטרנט של בני 50 פלוס
אחת מכל ארבע נשים סובלת מאלימות בבית - פיזית, מילולית, נפשית או כלכלית. רק השנה נרצחו 19 נשים על ידי בני זוגן,...
בעקבות משבר הקורונה רשתות מזון גדולות ברחבי העולם, דוגמת אוסטרליה וארה"ב, כבר הודיעו זה מכבר שיפתחו את...
אם המצב לא היה קשה מספיק עד כה, משרד הבריאות מודיע היום (ג') על הגבלות חדשות ומרחיקות לכת, במטרה להילחם...