עוגות בלי סוכר: מתכונים לעוגה ועוגיות ללא סוכר

עוגת פרג מלא ללא סוכר
מי מאיתנו לא נזקק מדי פעם לאיזו נגיסה מתוקה? הבעיה היא שהסוכר הוא האויב הלבן של כולנו. המזל הוא שיש תחליפי סוכר, טבעיים ולא טבעיים. הקונדיטור מיקי שמו תרם לנו שני מתכונים נטולי סוכר לחטאים מתוקים: עוגת פרג וקבוצות שקדים.
השקדים עשירים בחלבון שלם מהטבע, ויש בהם מתקתקות טבעית המתאימה לקינוחים כמו מרציפן, קרואסונים ועוגיות. הפרג, המשמש בעיקר למילויים לעוגות (ולאוזני המן), מופק מזן תרבותי של פרח הפרג. מלבד טעמו המצוין והמרקם המתפצפץ בפה, הפרג עשיר במינרלים כמו סידן ואבץ ובחלבון, ומכיל סיבים תזונתיים. והכי חשוב זה לא לשכוח לחייך אל המראה לאחר האכילה ולוודא שלא נשארו פירורי פרג קטנטנים השיניים. בתאבון.
עוגת פרג מלא ללא סוכר 1/2 כוס ממתיק "כמו סוכר"
החומרים למילוי: 1/4 1 כוס ממתיק "כמו סוכר"
הכנת הבצק: 1. מקציפים במיקסר עם בלון את ה"כמו סוכר" והחמאה כ-5 דקות.
הכנת המילוי: 1. מרתיחים בסיר חלב, "כמו סוכר", חמאה וגרידת לימון.
משטחים ומרדדים 3/4 מכמות הבצק הפריך על גבי שולחן עבודה מקומח מעט. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הרצויה.
לקהילת אוכל: לחצו |
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
האם להם לא מגיע עוגה?