חזרה למגזין אוכל

עוגות בלי סוכר: מתכונים לעוגה ועוגיות ללא סוכר

שני מתכונים נטולי סוכר, לעוגת פרג ולעוגיות שקדים, של הקונדיטור מיקי שמו
רעיה הנרי 23/03/14
עוגות בלי סוכר: מתכונים לעוגה ועוגיות ללא סוכר
צילום: Shutterstock

עוגת פרג מלא ללא סוכר

 

מי מאיתנו לא נזקק מדי פעם לאיזו נגיסה מתוקה? הבעיה היא שהסוכר הוא האויב הלבן של כולנו. המזל הוא שיש תחליפי סוכר, טבעיים ולא טבעיים. הקונדיטור מיקי שמו תרם לנו שני מתכונים נטולי סוכר לחטאים מתוקים: עוגת פרג וקבוצות שקדים.

 

השקדים עשירים בחלבון שלם מהטבע, ויש בהם מתקתקות טבעית המתאימה לקינוחים כמו מרציפן, קרואסונים ועוגיות. הפרג, המשמש בעיקר למילויים לעוגות (ולאוזני המן), מופק מזן תרבותי של פרח הפרג. מלבד טעמו המצוין והמרקם המתפצפץ בפה, הפרג עשיר במינרלים כמו סידן ואבץ ובחלבון, ומכיל סיבים תזונתיים. והכי חשוב זה לא לשכוח לחייך אל המראה לאחר האכילה ולוודא שלא נשארו פירורי פרג קטנטנים השיניים. בתאבון.

 

עוגת פרג מלא ללא סוכר

 
החומרים לבצק הפריך:

1/2 כוס ממתיק "כמו סוכר"
100 גרם חמאה
2 ביצים
1 כוס קמח

 

החומרים למילוי:

1/4 1 כוס ממתיק "כמו סוכר"
1/4 1 כוס חלב
100 גרם חמאה
4 כוסות פרג
4 כפות חמאה מפוררת
1/2 לימון מגורד
1 ביצה מידה "L"

 

הכנת הבצק:

1. מקציפים במיקסר עם בלון את ה"כמו סוכר" והחמאה כ-5 דקות.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה.
3. לבסוף מוסיפים את הקמח.

 

הכנת המילוי:

1. מרתיחים בסיר חלב, "כמו סוכר", חמאה וגרידת לימון.
2. לאחר הרתיחה מוסיפים את הפרג ומערבבים.
3. לאחר שמתקרר מוסיפים את הביצה.


הרכבת העוגה:

משטחים ומרדדים 3/4 מכמות הבצק הפריך על גבי שולחן עבודה מקומח מעט. מעבירים את הבצק המרודד לתבנית הרצויה.
אופים את הבצק כ-12 דקות בחום של 170 מעלות. מקררים את הבצק.
מניחים את מלית הפרג מעל הבצק המרודד, ומעל המלית מפוררים את יתרת הבצק.
אופים בחום של 170 מעלות כ-40-45 דקות.

 

חזה עוף במרינדת יין לבן

דלעת ממולאת בעדשים שחורות

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  5  אהבו 

24/03/14
נו באמת.. חצי כוס + אחד ורבע כוס ממתיק כמו סוכר זה המון סוכר... ועוד סוכר מלאכותי.. מה בריא בזה?
24/03/14
24/03/14
אמנם במתכון אין סוכר אבל יש כמות אדירה של ממתיק מלאכותי "סוכרה". שהוא כימיקל לכל דבר וענין. כמו כן יש חמאה וקמח לבן. אז אם רוצים להיטיב עם חולי סוכר, יש מספיק מתכונים עם קמח מלא ופחות שומן. אני הייתי ...
אמנם במתכון אין סוכר אבל יש כמות אדירה של ממתיק מלאכותי "סוכרה". שהוא כימיקל לכל דבר וענין. כמו כן יש חמאה וקמח לבן. אז אם רוצים להיטיב עם חולי סוכר, יש מספיק מתכונים עם קמח מלא ופחות שומן. אני הייתי מחליפה את הסוכרה בכמה תמרים, את הקמח הלבן בקמח מלא ואת החמאה ברסק תפוחים ורק מעט שמן קוקוס.
נכון שהממתיק אינו בריא, אך מה יעשו כל חולי הסוכרת?
האם להם לא מגיע עוגה?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה