עוגות תפוחים ודבש לראש השנה
הדס, הקונדיטורית של "אנטואנט" תלמד אותנו להכין את המתכונים הנפלאים שלה לעוגת דבש ותאנים ולעוגת תפוחים ונוגטין. המתכונים המפורטים מצורפים בכתבה. שתהיה שנה נפלאה ומתוקה..
מערכת BeOK
16/09/08

עוגת דבש ותאנים
החומרים
1 כוס (200 מל) מים רותחים 1 שקיק תה 1 כפית קפה נמס 8 דבלים קצוצים גס 2 ביצים 1 כוס (200 מל) שמן 1 כוס (200 גר') סוכר 1 כוס (340 גר') דבש 2.5 כוסות (350 גר') קמח 1 כפית סודה לשתיה 0.5 כפית קינמון 1/4 כפית ציפורן קורט אגוז מוסקט קורט ג'ינג'ר טחון 2 עוגות אינגליש של 30 סמ
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור ל-150 מעלות 2. משמנים את התבניות 3. בקערה בינונית מוזגים את המים הרותחים ומוסיפים לקערה: תה, קפה ודבלים קצוצים. מניחים לחמש דקות. 4. שמים את כל שאר המרכיבים בקערה גדולה ומערבבים. 5. מוסיפים את תערובת המים הרותחים לקערה הגדולה עד שהחומרים מתאחדים 6. אופים 45-50 דקות.
טארט תפוחים ונוגטין
תבנית טארט קוטר 24 ס"מ רצוי עם תחתית מתפרקת.
בצק פריך (חומרים)
2 כוסות+2 כפות (300 גר') קמח 200 גר' חמאה קפואה בקוביות 1 כוס פחות כף (100 גר') אבקת סוכר 1 ביצה
במעבד מזון
1. לשים קמח, חמאה ואבקת סוכר ביחד. 2. להפעיל בפולסים עד שנוצרים פירורים. 3. להוסיף ביצה. 4. להפעיל בפולסים עד שכמעט מתאחד. לאחד את הבצק ביד. 5. לניילן את הבצק ולקרר. 6. לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות ולרפד את תבנית הטארט. 7. לשים נייר אפיה על התבנית ולמלא בשעועית יבשה. 8. לאפות את התבנית ב- 160 מעלות 8 דקות עד שהבצק מעט מזהיב. *
המתכון לבצק פריך מתאים לשתי תבניות בקוטר 24. ניתן לעטוף בניילון נצמד את שארית הבצק ולשמור לשימוש נוסף במקפיא למשך כחודש.
מילוי התפוחים (חומרים)
1 כוס (200 גר') סוכר 3-4 כפות מים חמים 4 תפוחים גרנד סמית קלופים, מגולענים וחתוכים לקוביות של 1 ס"מ 2.5 כפות צימוקי אוכמניות/צימוקים 1. בסיר עם תחתית עבה להמיס סוכר לקרמל בהיר. 2. להוסיף מים חמים ולערבב בזהירות. 3. להוסיף התפוחים ולערבב בעדינות. לבשל כ-15 דקות על אש קטנה ולערבב מדי פעם. 4. לקראת סוף הבישול להוסיף את הצימוקים לתפוחים. 5. לסנן את התפוחים ולצנן את התערובת.
הנוגטין
1 כוס (100 גר') שקדים פרוסים 0.5 כוס (100 גר') סוכר 2 חלבונים קורט מלח 1. לערבב את כל החומרים בקערה בעזרת כף.
הרכבת העוגה
1. לפזר בצורה אחידה את תערובת התפוחים עם הצימוקים. 2. עם כף- לפזר את תערובת הנוגטין בצורה אחידה. 3. לאפות את העוגה ל-20 דקות ב-170 מעלות עד שהשקדים מזהיבים. 4. לפזר אבקת סוכר ולהגיש.
שנה טובה ומתוקה!
לאתר של קונדטוריית אנטואנט -
לחצו כאן
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בבריאות טובה
בלי חרדה: הצמחים שיעזרו לכם להירגע
החרדה היא חלק מהקיום האנושי, ולהבדיל מהפחד, היא לא תמיד תלויה בעובדות. מי שלוקה בהפרעת חרדה לא זקוק...
על האש: המדריך המלא למנפנפים
מאי 1948, ה' באייר תש"ח, דוד בן גוריון מכריז על הקמת מדינה יהודית, היא מדינת ישראל - רבבות פורצים ברחובות...
דלי סוכר ופחמימות: מתכונים לסוכרתיים
ב-2006 מחלת הסוכרת הוכרזה על ידי האו״ם כמגיפה כלל עולמית. בישראל ידוע על כ-600 אלף חולי סוכרת מאובחנים,...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות