עוגת גבינת מוקה מוקפאת
עוגה נהדרת מותאמת-פסח. לשם שינוי לא חמה, אלא דווקא קפואה לרגל האביב. המשפחה תלקק האצבעות, ואת - את האגו
מערכת מוטק'ה
31/03/07

רכיבים
125 גרם עוגיות כשרות לפסח (עדיף בטעם שוקולד) 60 גרם חמאה מומסת [u]למילוי[/u] 3/4 כוס גבינת ריקוטה 250 גרם גבינה שמנה 3/4 כוס סוכר 3 ביצים מופרדות 6 כפיות אבקת קפה נמס 1 כף מים 125 גרם שוקולד מריר מומס 1 כוס שמנת מוקצפת מעט
אופן ההכנה
1. מרפדים תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ בנייר אלומיניום ומשמנים. 2. מפוררים את העוגיות, ומוסיפים להן חמאה. 3. מהדקים היטב לתחתית ומקררים עד שמתקשה. 4. מעבדים את הגבינות במעבד חשמלי עד לקבלת מרקם אחיד. מוסיפים סוכר וחלמונים ומערבלים. ממיסים קפה במים ומוסיפים אותו ואת השוקולד המומס. מערבלים היטב. 5. מקציפים בקערה קטנה את החלבונים, מקפלים בעדינות את החלבונים ואת הקצפת לתוך תערובת הגבינה. מעבירים לתבנית, מכסים בפלסטיק נצמד ומקפיאים 4 שעות. 6. מקשטים בקצפת ובתלתלי שוקולד.
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס
בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות