חזרה למגזין אוכל

עוד מרק אחד ודי

הכינו שלושה סירים ופנו קצת זמן למרק עוף, תרד ושעועית בובס, שיתן לכם את הפרידה האולטימטיבית מהחורף, עם שפע מרכיבים טעימים ויתרונות תזונתיים
מיה אבידן 16/02/17
עוד מרק אחד ודי
לא מרק עוף קלאסי. צילום: דניאל לילה

 

 

הימים הקרים (מאוד) שחווינו כאן ממש לאחרונה, היוו קטליזטור רציני לרצון למרק טוב, מחמם עצמות, טעים, משביע, כזה שהוא ארוחה בפני עצמה. מרק העוף יככב לנצח בראש רשימת המרקים להעביר איתם את החורף, אבל גם בגזרה הוותיקה והמנצחת הזאת, אף פעם לא מזיק לגוון קצת.  

 

המרק הזה אולי קצת נסחף עם כמות הסירים הדרושים להכנתו (שלושה!) אבל הוא בהחלט שווה את זה, הן מבחינת הטעם והן מבחינת הכל טוב התזונתי שמחכה לכם בפנים. העופיון הוא עוף צעיר, שבמתכונים תפגשו אותו ברוב המקרים במילויים שונים. משקלו פחות מ-400 גרם ועל כן מוגש לרוב בשלמותו לסועד. אמנם הזמינות של העופיון לא גבוהה מאוד ברשתות השיווק  - אבל אם יש לכם קצב – תרימו טלפון והוא ידאג לכם במיוחד (אפשר כמובן להחליף את העופיון בעוף רגיל קטן או בחלקים ממנו). הקלוריות נעות בין 160-250 קלוריות למאה גרם (תלוי בחלק), ואומנם כמויות הברזל וה-B12 לא גבוהות במיוחד, אבל כמות החלבון טובה ונעה בין 20 ל-30 גרם.

 

שני המרכיבים העיקריים הנוספים במרק גם הם ממוקמים בחלק הבריא של המפה. שעועית הבובס (או: שעועית לימה), אותה שעועית ענק בעלת הטעם והמרקם הייחודי שנמצאת פעמים רבות בסלטים ובתבשילים שונים. הבובס מכילה לאחר בישול כ-95 קלוריות ל-100 גרם, כ-9 גרם חלבון, 0.5 גרם שומן ואינה מכילה כולסטרול. היא עשירה במינרלים ובברזל, ויטמינים מקבוצת ה-B וחומצות אמינו (לפי אתר סוגת).

 

המרכיב השלישי הוא התרד. מי שגדל על ברכיו החסונות של פופאי המלח, בוודאי נחשף כבר לאותה טעות דפוס שהפכה לאחת התרמיות הגדולות בענף המזון. הכל התחיל כשמדען גרמני בשם אריך פון וולף מדד בשנת 1870 ערכים תזונתיים של ירקות שונות. טעות במיקום הנקודה העשרונית הביא לכך ש-3.5 מיליגרם הברזל ב-100 גרם תרד הפכה ל-35 מיליגרם. משם, הדרך להפוך את הירק העלי לפצצת ברזל על חלל בחסות המלח השרירי היתה קצרה. האמת היא שבתרד תמצאו כמויות יפות של סידן (99 מ"ג) וגם ויטמין K לו הגוף זקוק לבניית העצמות וכלי הדם. סוף חורף נעים, טעים ובריא שיהיה.

 

 

המתכון: מרק עוף, תרד ושעועית בובס

 

 הכינו סיריכם לעופיון. צילום: Shutterstock

 

 

המרכיבים (ל-6 מנות):

 

1 עופיון שלם 

1 עלה דפנה 

3 גרגרים פלפל אנגלי

מלח לפי הטעם

1 כוס שעועית בובס שהושרתה 12 שעות

1 בצל לבן, קלוף, חתוך לחצאי טבעות

2 שיני שום

1/4 כוס שמן זית

1 ק"ג עלי תרד שטופים היטב במים קרים 

1 כף תמרינדי שחור

1 צרור קטן  כוסברה, קצוץ

1 צרור קטן פטרוזיליה, קצוץ

1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות

2 גבעולי בצל ירוק, קצוצים

שמן זית לזילוף

 

אופן ההכנה:

 


1. בסיר בינוני שמים את העוף ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה בינונית. מוסיפים עלה,דפנה, פלפל אנגלי ומלח לפי הטעם. מכסים וממשיכים לבשל עוד כ-30 דקות.

 

 .2בסיר נפרד מבשלים את שעועית הבובס. לאחר שהושרתה במים במשך 12 שעות, עד שהיא רכה מאוד ומסננים.

 

3. מוציאים את העוף מהסיר מבלי לשפוך את הציר שנוצר, מקררים ומפרידים את הבשר מהעצמות. קוצצים קלות עם סכין.

 

4. בסיר נוסף, מטגנים בצל ושום ומוסיפים את התרד וכף תמרינדי. ממשיכים לטגן עד שעלי התרד מתרככים. מוסיפים את ציר העוף שנותר מהבישול, מוסיפים את השעועית ואת יתר המרכיבים וממשיכים לבשל 10 דקות נוספות. לפני ההגשה מוסיפים את העוף הקצוץ ומזלפים שמן זית מעל. 

 

המתכון באדיבות שף מארק שולמן,  TATI


[#middleBanner]

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

 

המדריך המלא לממולאים

 

חמין וטעים: שני מתכונים לטשולנט חורפי

 

מרקים מושלמים לחורף מושלם

 

קדירת הבשר האולטימטיבית

 

מתכון לצלי בקר נהדר


 

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה