חזרה למגזין אוכל

עוף רקורד: מתכון קליל לקבב עוף

חשבתם שקבב חייב להכיל בשר בקר? אז חשבתם. לכבוד הימים החמים, מתכון לקבב עוף עם עשבי תיבול ורוזמרין, קיצי ודל קלוריות
מאת מיה אבידן 18/05/17
עוף רקורד: מתכון קליל לקבב עוף
יותר קליל מקבב בשר, וגם יותר מאוזן קלורית. קבב עוף, צילום: Shutterstock

 

 

אחרי יום העצמאות, לפני חג שבועות – בכל שנה אותה דילמה: מתי מתחילים באופן רשמי את תקופת "אחרי החגים"? התקופה בה אמורים לקיים את מה שהבטחנו לעצמנו במהלך ארוחות חג הפסח וה"על-האש" השנתי: להירגע עם הקלוריות. ספוילר: יש מצב שהמתכון שבחרנו עבורכם כאן יסלול דרך קלה להידוק החגורה.

 

יש לא מעט אנשים שיטענו שעוף הוא חומר גלם משעמם, שאף ארוחה שהוא חלק ממנה (גם לא שניצל), לא ראויה לתואר של יותר מ"בסדר". אבל הטעמים הלא מסעירים של העוף הם גם חלק מהגדולה שלו: הוא מתמסר בקלות למרינדות ולעשבי תיבול, הוא מת על בצל, על לימון, על בוטנים ועל אננס, וכל זה כשהוא פשוט מאוד להכנה, על כל צורותיו.

 

אחת מהצורות הללו שימושית לנו כרגע במיוחד. עד שהקיץ הלוהט והלח יתחיל לבעור בחוץ ויבריח אותנו למזגנים יש עוד קצת זמן, מה שאומר שאנחנו בעיתוי מושלם ל"על האש" משפחתי וכיפי בחצר.

 

 

כמות חלבון נאה ואחוז אפסי של שומן טראנס

 

כ-114 קלוריות ב-100 גרם חזה עוף לעומת 180-260 קלוריות בבשר בקר. צילום: Shutterstock

 

 

עוף על הגריל הוא יופי של פתרון קליל ומאוזן לעודף השומן שמביא איתו "על האש" סטנדרטי. חזה עוף רגיל על האש עלול להתייבש ולהיעשות יתר על המידה בקלות רבה. מה גם שכאשר כולם מסביב נהנים מסטייקים עסיסיים או מקבבים שמנמנים, זה יכול להיות קצת מדכא להחזיק פולקע ביד, אפילו שכל מנת עוף על האש משמעותה פחות קלוריות ושומן רווי בתוך הגוף.

 

דרך מעניינת לפתור את המצוקה הזאת גם דרך העיניים, היא להכין קבב (בטורקית: בשר צלוי) לכל דבר – רק שהפעם הוא יורכב מבשר עוף ופרגית טחונים. ב-100 גרם חזה עוף יש כ-114 קלוריות (רק בשביל ההשוואה, בבשר בקר הקלוריות נעות בין 180 למאה גרם בחלקים הרזים, ויכולות להאמיר ל-260 כשהבשר נטחן מהחלקים השמנים יותר). עם כמות חלבון נאה (21 גרם) ואחוז שומן טראנס שכמעט לא קיים, מדובר בתזונה לגמרי מאוזנת.

 

ועכשיו נחזור רגע לדבר שהכי חשוב פה: הטעם. קבב עוף יאמץ בשמחה גם עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה וכוסברה עזת טעם, וגם טימין יבש. במתכון שלפניכם, באדיבות השף גיא פרץ, ליפוף תערובת העוף על גבי ענפי הרוזמרין - שמחליפים במקרה זה את השיפוד המסורתי - גם יפזר לכם בחצר ניחוחות נעימים (המתכון מתוך "ספר הגריל" של השף, הוצאת "קוראים").

 

 

המתכון: קבב עוף ועשבי תיבול על רוזמרין

 

 צילום: יח"צ

 

 

המרכיבים (4 מנות):

 

600 גרם עוף טחון גס, חצי פרגית עם עור וחצי חזה עוף

1/4 כוס פטרוזיליה

1/4 כוס כוסברה

1/4 כוס סלרי, מרוסק במעבד מזון, עם העלים והגבעול

1 כף טימין

3 עלי מרווה קצוצים

1 כף נענע קצוצה

4 שיני שום קצוצות דק

2 בצלים קצוצים

מלח

פלפל שחור

12 ענפי רוזמרין לשיפודים

 

ההכנה:

 

1. בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי הקבב.

 

2. עוטפים כל ענף רוזמרין בכ-80 גרם מהתערובת. מצמידים היטב.

 

3. על גריל חם צולים מכל הצדדים עד לצלייה מלאה. מגישים לצד תוספת כמו תפוחי אדמה צלויים או אורז. אפשרות נוספת: למרוח קלות צלחת ברוטב צ'ימיצ'ורי ולסדר מעליה את השיפודים.

 

 

תפוח אדמה: הכוכב של המדורה

 

סיפור צהוב: כל מה שבריא בכורכום

 

שירת העשבים: הכל שאלה של תיבול

 

קליל ומרענן: סלמון ים תיכוני

 

סלטים בריאים וטעימים לשיפור המנגל

 

על האש: המדריך המלא למנפנפים

 

צאו מהשוק: מתכון מנחם לשוקי עוף

 

 

הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

  

0  תגובות 0 אהבו


קישור:
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עוד במגזין אוכל

קינוחים לאוהבים
ט"ו באב הבא עלינו לטובה וחל היום (חמישי) הוא הזדמנות מצוינת להכין קינוח מתוק יחד – פעולה רומנטית כשלעצמה גם...
לקריאת הכתבה
ארוחה בקלי קלות: 6 מתכונים מהירים
לקיץ יש הרבה יתרונות, אבל אם יש משהו אחד שפחות מתאים בעונה הזו הוא לעמוד במטבח. חם מדי, גם כשהמזגן פועל...
לקריאת הכתבה
ארטיק, סורבה או גרניטה: כך תכינו בבית
מקפא או גרניטה, ארטיק או סורבה - לא משנה איך תקראו להם, הם יעזרו לנו לעבור בשלום את חום יולי-אוגוסט. במידה...
לקריאת הכתבה
למעלה
חזרה