עופיונים במילוי אורז, צנובר וצימוקי קוראנט

עופיונים שלמים במילוי אורז, צנובר וצימוקי קוראנט ולצידם גזר טורנה מזוגג
כמות: 6-12 סועדים זמן הכנה: 30 דקות זמן בישול: 10 דקות זמן צלייה: 40-45 דקות
מצרכים:
3 עופיונים שלמים
3 שקיות קוקי
למילוי:
2 כוסות אורז בסמטי
6 כפות שמן קנולה/סויה
2 כפיות מלח
4 כוסות מים רותחים
בצל בינוני גדול קצוץ
3 כפות שמן זית
100 גרם צנובר קלוי
100 גרם צימוקי קוראנט צרור גדול של שמיר
אופן ההכנה:
1. מתחילים בהכנה של האורז: מטגנים בסיר בשמן הסויה/קנולה את האורז עד להזהבה קלה על אש בינונית. ממליחים.
2. מוסיפים את המים. מנמיכים לאש קטנה ומאדים את האורז כעשר דקות בלבד (עם מכסה).
3. מצננים את האורז. מומלץ להכין את האורז מבעוד מועד, אפילו יום לפני.
4. במקביל ובנפרד מטגנים את הבצל עד להזהבה קלה במחבת טפלון על אש בינונית-קטנה.
5. מערבבים את האורז המצונן עם שאר חומרי המילוי: בצל מטוגן, צנובר, צימוקי קורנט ושמיר קצוץ.
6. בעזרת כף ממלאים את פנים העוף, כולל בין החזה לעור (בזהירות, להימנע מקריעת העור העדין).
7. קושרים בחוט קשירה את השוקיים, כדי לשמור על הצורה.
8. מכניסים כל עופיון לשקית קוקי. סוגרים ומניחים בתבנית אפייה.
9. אופים בתנור שחומם מראש ל- מעלות צלזיוס180, כ-50 דקות לערך.
רוצים להתעדכן? הצטרפו למוטק'ה בפייסבוק
גזר טורנה מזוגג
מצרכים:
6 גזרים בינוניים-גדולים
4 כפות שמן זית
4 כפות סוכר קורט מלח מים רותחים
אופן ההכנה:
1. קולפים את הגזרים. חותכים לרצועות ארוכות.
2. בעזרת סכין טורנה יוצרים צורת כדור בייסבול לרצועות הגזר (צר בקצוות ועבה במרכז).
3. מחממים השמן במחבת. מוסיפים את הגזרים בצורת טורנה, ומזהיבים קלות על אש בינונית.
4. מוסיפים את הסוכר ומקרמלים. מוסיפים מים עד לגובה חצי עד שלושת רבעי מגובה הגזרים.
5. מצמצמים הנוזלים עד לאידוי.
בניית המנה
1. מוציאים את העופיונים מהשקיות לקרש חיתוך ופורסים לחצאים או לפי חלקי העוף בעזרת סכין שף.
2. מניחים את העוף על חלקיו השונים בצלחת עם מילוי האורז ולצידם את הגזר המזוגג.
בתאבון!
אתר השף ארז שטרן - www.erez-stern.co.il , טלפון : 050-5852785
לכל מתכוני מוטק'ה:
לחצו
חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...
החג הכיפי ביותר בלוח השנה, לפחות לטעמנו, עוד רגע כאן, ואנחנו כל כך לא מדברים על פורים. ארוחות החג המכופתרות...
אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....