עיצובי שולחן לראש השנה
שולחן חג ערוך היה מאז ומתמיד כרטיס הביקור של המארחים, והשוק היום מציע מבחר לא קטן של אופציות וטיפים
לשידרוג שולחן החג. רשת ZER4U ובית העצוב RUGINE מציעים מבחר עיצובי שולחן חג אשר יזכו ללא ספק למחמאות האורחים.
בלה דיאמנט
28/09/08

[u]
שלומי אילני מעצב הבית של רשת ZER4U מציג מספר אלטרנטיבות וטיפים לעיצוב שולחן החג:
[/u] [u]
חגיגה צבעונית:
[/u] שולחן חג המעוצב באווירה מודרנית בשילוב סמלי החג תפוחים ודבש. התפוחים אמיתיים וצבועים בשלל צבעים, מונחים כמרכז שולחן ומעליהם פלטת זכוכית עגולה מוגבהת. את סידור הפרחים הרגיל מחליפים עשרות כוסיות זכוכית קטנות, בתוכם קבוצות פרחים בשלל סוגים וגוונים כגון: ורדים, בבונג, אכילאה, הורטנציה וכו. בין כוסיות הפרחים שולבו כוסיות מלאות בדבש. את הזרים הקטנים ששולבו במרכז השולחן ניתן להניח גם כסידור אישי ליד כל צלחת. [u]
שולחן חג קלאסי יוקרתי ואלגנטי:
[/u] עיצוב השולחן אלגנטי בסגנון בארוק ועליו מפה בגווני שמנת עם טראבל בארוק וסידור פרחים באגרטל לבן מוורדים, אלסטרומריה ופרחי ספטיפיליום. בתוך הסידור נעוץ שופר מפלסטיק שניתן לרכוש בחנויות עשה זאת בעצמך וממנו נשפכת שעוונית ירוקה ופרח ספטיפיליום. על השולחן אפשר לפזר שופרות מפלסטיק וזרי פרחים נמוכים. במרכז השולחן יש להניח מגש גבוה ועליו כוסיות דבש, השולחן מאוד אלגנטי והעיצוב לגובה כך שלא מפריע לתקשורת בין האורחים.

[u]טיפים להתאמת הפרחים לעיצוב האווירה בבית:[/u]
- חשוב להתחשב בגודל הבית באזורים והחללים שבהם אנו רוצים לשלב פרחים באירוע ובכלי הקיבולת (האגרטלים) שיש לנו בבית. אווירה לבנה תמיד נותנת תחושה טובה ומיוחדת,קלאסית נקיה ויוקרתית מאוד. - את שולחן החג מומלץ לעצב בצורה כזו שישאר מקום על השולחן לכל האוכל שאנחנו מגישים, ובמרכזו ישולבו זר פרחים ונרות בגובה נמוך מאוד, כך שלא יפריע לאורחים לראות אחד את השני. - חשוב להשתמש בסוג אחד של פרחים או שניים ולא יותר, ולהבליטם על ידי שילוב באגרטלי זכוכית קטנים, ולצופף ורדים לבנים גדולים וריחניים בכמה מוקדים בגובה נמוך. באזורים אחרים של הבית מומלץ להעמיד אגרטל גדול עם וורדים גבוהים ומרשימים מאותו סוג. את הפרחים שנשארו, מומלץ לשלב בחדר האמבטיה ובפינות נוספות בבית. בדרך זו נעניק אווירה אחידה לכל הבית ומראה חגיגי, קלאסי ומרשים. - ניתן גם להעניק לבית אווירה חגיגית ואביבית, על ידי שילובים של מבחר פרחים בשלל צבעים. סידור מרשים נמוך ורחב ממבחר פרחים במרכז השולחן יכול להתאים וכן שילוב של אותם פרחים בחללים שונים של הבית. - השפעת צבע הפרחים על האווירה בבית: הצבע הכחול מעניק אווירה נעימה ורגועה, והצבע הצהוב מחמם את ומעניק הרגשה חמה, נוחה, מלטפת ומפנקת עם תחושה של ביתיות. צבע אדום או בורדו עם נגיעות של זהב, יעניק אווירת חג חושנית וסקסית. הצבעים חום וירוק מעניקים הרגשה טבעית יותר. חשוב לזכור שהישראלים נוהגים לארח הרבה בחגים והם גם מגישים כמויות גדולות של אוכל, לכן חשוב להשאיר מקום לכל הכלים ולתכנן את סידור הבית והשולחן בקפידה כדי שלא תתקבל בבית תחושה של אי סדר. [u]
בית העיצוב התל-אביבי RUGINE מעניק גם הוא טיפים ורעיונות שינחו אתכם לסידור שולחן ערב אלגנטי לראש השנה:
[/u]
[u]צלחות[/u]
- צלחות לא חייבות להיות מונחות כסט תואם ואחיד לאורך השולחן. - ברגע שמספר המוזמנים עובר את מספר הסרוויסים הקיימים, זה הזמן לקחת ברצינות את תפקיד המארח. במקרה כזה ניתן לשלב צלחות בעיצוב שונה אך בקוטר זהה ואם מדובר בהשלמת סרוויס שאינו קיים יותר בשוק, מומלץ לא לנסות להתאים בדיוק את הצלחות החדשות לאלה הקיימות בשוק. הצלחות הנוספות יכולות לרענן סט קיים ולהכתיב עקרון מנחה חדש למראה השולחן.
[u]תחתיות[/u]
- ארוחת החג הינה הזדמנות טובה להשתמש בצלחת הדקורטיבית כבסיס מהודר לצלחות האוכל. לפי חוקי סידור שולחן פורמאליים, יש להסיר את צלחת התחתית הדקורטיבית לפני הגשת המנות הראשונות. - ניתן להניח תחתית זכוכית מחורצת שממנה משתקפים פתיתי זהב, המקנים לתחתית ברק שנהב. תחתית נוספת ומרשימה לא פחות לעיצוב הדורש תחתית לבנה: מדובר בצלחת דקיקה ביותר לעומת קוטרה הרחב שבמרכזה עיטור עדין. ליד העיטור נוספה חותמת בית הייצור שהוטבעה כבמטבע עתיק על פני הצלחת.

[u]סכו"ם[/u]
- לפי חוקי סידור השולחן, ככל שהמנה יותר מתקדמת, כך היא מתקרבת לצלחת כך שאם מתחילים ממרק, הכף תמוקם כחיצונית ביותר. לא לשכוח שלהב הסכינים צריך לפנות תמיד לכיוון הצלחת.
[u]כוסות[/u]
- ארוחת החג מצריכה שימוש בכל סוגי הכוסות: כוס יין קידוש, כוס יין נורמאלי, כוס מיץ, מים ועוד. לכן רצוי לוודא שלפחות עיצוב הכוסות יהיה תואם ויכתיב מראה מאוחד. - למי שרוצה לדעת באיזה אופן ממקמים את הכוסות על השולחן, יכול להתנחם בכך שהשיטה מאוד פשוטה: יש להתחיל בכוס המים שהיא הנמוכה מבין הכוסות, ולהניחה לראש קצה הסכין. מימינה תונח כוס גבוהה יותר ליין, ולאחריה יש להמשיך ולמקם את שאר הכוסות, מהנמוך לעבר הגבוה.
[u]רנרים מפיות ומפות שולחן[/u]
- צורה מרעננת לסידור הטקסטיל על השולחן יכולה להיעשות ע"י רנרים, החוצים את השולחן לרוחבו. שיטה זו משמשת כתחתית אחת לכל שני אורחים הממוקמים אחד מול השני. הסידור יוצר תכתיב נוח למיקום המנות המרכזיות על השולחן, ופותר את בעיית הכתמים הקשים המאלצים אותנו לזרוק לפח מפה שלמה, בגלל כתם יחיד. - גם על המפיות להיות תואמות לסידור הכללי: בין אם הן תואמות לצלחות, לכוסות או שנקנו כחלק בלתי נפרד ממפת השולחן. לשדרוג מפה חלקה לבנה ופשוטה, ניתן להיעזר במפיות בד לבנות בעלות עיטור רקמה צבעונית, או לרכוש סט שלם הכולל מפה, 12 מפיות, ותחתיות שחלקים ממנו אף יכולים לשמש אותנו בכל ימות השנה.
[u]חבקי מפיות[/u]
החבקים הינם התכשיט של השולחן - חובקים את המפית באלגנטיות המשרגת את מראה השולחן.
[u]נרות שולחן[/u]
נרות שולחן מיועדות לייצור אוירה, אך לפני הכול יש לוודא שהם מיועדים לשולחן ואינם מפיצי ריח. את הנרות יש להניח בכוסות "הוריקן" השומרות על הלהבה ומונעות מגע ישיר עם האש.
עוד על עיצוב השולחן:
טיפים לעיצוב שולחן פסח חגיגי
עיצוב שולחן החג: כל הסודות לאירוע אחר
שלומי אילני מעצב הבית של רשת ZER4U מציג מספר אלטרנטיבות וטיפים לעיצוב שולחן החג:
[/u] [u]
חגיגה צבעונית:
[/u] שולחן חג המעוצב באווירה מודרנית בשילוב סמלי החג תפוחים ודבש. התפוחים אמיתיים וצבועים בשלל צבעים, מונחים כמרכז שולחן ומעליהם פלטת זכוכית עגולה מוגבהת. את סידור הפרחים הרגיל מחליפים עשרות כוסיות זכוכית קטנות, בתוכם קבוצות פרחים בשלל סוגים וגוונים כגון: ורדים, בבונג, אכילאה, הורטנציה וכו. בין כוסיות הפרחים שולבו כוסיות מלאות בדבש. את הזרים הקטנים ששולבו במרכז השולחן ניתן להניח גם כסידור אישי ליד כל צלחת. [u]
שולחן חג קלאסי יוקרתי ואלגנטי:
[/u] עיצוב השולחן אלגנטי בסגנון בארוק ועליו מפה בגווני שמנת עם טראבל בארוק וסידור פרחים באגרטל לבן מוורדים, אלסטרומריה ופרחי ספטיפיליום. בתוך הסידור נעוץ שופר מפלסטיק שניתן לרכוש בחנויות עשה זאת בעצמך וממנו נשפכת שעוונית ירוקה ופרח ספטיפיליום. על השולחן אפשר לפזר שופרות מפלסטיק וזרי פרחים נמוכים. במרכז השולחן יש להניח מגש גבוה ועליו כוסיות דבש, השולחן מאוד אלגנטי והעיצוב לגובה כך שלא מפריע לתקשורת בין האורחים.

[u]טיפים להתאמת הפרחים לעיצוב האווירה בבית:[/u]
- חשוב להתחשב בגודל הבית באזורים והחללים שבהם אנו רוצים לשלב פרחים באירוע ובכלי הקיבולת (האגרטלים) שיש לנו בבית. אווירה לבנה תמיד נותנת תחושה טובה ומיוחדת,קלאסית נקיה ויוקרתית מאוד. - את שולחן החג מומלץ לעצב בצורה כזו שישאר מקום על השולחן לכל האוכל שאנחנו מגישים, ובמרכזו ישולבו זר פרחים ונרות בגובה נמוך מאוד, כך שלא יפריע לאורחים לראות אחד את השני. - חשוב להשתמש בסוג אחד של פרחים או שניים ולא יותר, ולהבליטם על ידי שילוב באגרטלי זכוכית קטנים, ולצופף ורדים לבנים גדולים וריחניים בכמה מוקדים בגובה נמוך. באזורים אחרים של הבית מומלץ להעמיד אגרטל גדול עם וורדים גבוהים ומרשימים מאותו סוג. את הפרחים שנשארו, מומלץ לשלב בחדר האמבטיה ובפינות נוספות בבית. בדרך זו נעניק אווירה אחידה לכל הבית ומראה חגיגי, קלאסי ומרשים. - ניתן גם להעניק לבית אווירה חגיגית ואביבית, על ידי שילובים של מבחר פרחים בשלל צבעים. סידור מרשים נמוך ורחב ממבחר פרחים במרכז השולחן יכול להתאים וכן שילוב של אותם פרחים בחללים שונים של הבית. - השפעת צבע הפרחים על האווירה בבית: הצבע הכחול מעניק אווירה נעימה ורגועה, והצבע הצהוב מחמם את ומעניק הרגשה חמה, נוחה, מלטפת ומפנקת עם תחושה של ביתיות. צבע אדום או בורדו עם נגיעות של זהב, יעניק אווירת חג חושנית וסקסית. הצבעים חום וירוק מעניקים הרגשה טבעית יותר. חשוב לזכור שהישראלים נוהגים לארח הרבה בחגים והם גם מגישים כמויות גדולות של אוכל, לכן חשוב להשאיר מקום לכל הכלים ולתכנן את סידור הבית והשולחן בקפידה כדי שלא תתקבל בבית תחושה של אי סדר. [u]
בית העיצוב התל-אביבי RUGINE מעניק גם הוא טיפים ורעיונות שינחו אתכם לסידור שולחן ערב אלגנטי לראש השנה:
[/u]
[u]צלחות[/u]
- צלחות לא חייבות להיות מונחות כסט תואם ואחיד לאורך השולחן. - ברגע שמספר המוזמנים עובר את מספר הסרוויסים הקיימים, זה הזמן לקחת ברצינות את תפקיד המארח. במקרה כזה ניתן לשלב צלחות בעיצוב שונה אך בקוטר זהה ואם מדובר בהשלמת סרוויס שאינו קיים יותר בשוק, מומלץ לא לנסות להתאים בדיוק את הצלחות החדשות לאלה הקיימות בשוק. הצלחות הנוספות יכולות לרענן סט קיים ולהכתיב עקרון מנחה חדש למראה השולחן.
[u]תחתיות[/u]
- ארוחת החג הינה הזדמנות טובה להשתמש בצלחת הדקורטיבית כבסיס מהודר לצלחות האוכל. לפי חוקי סידור שולחן פורמאליים, יש להסיר את צלחת התחתית הדקורטיבית לפני הגשת המנות הראשונות. - ניתן להניח תחתית זכוכית מחורצת שממנה משתקפים פתיתי זהב, המקנים לתחתית ברק שנהב. תחתית נוספת ומרשימה לא פחות לעיצוב הדורש תחתית לבנה: מדובר בצלחת דקיקה ביותר לעומת קוטרה הרחב שבמרכזה עיטור עדין. ליד העיטור נוספה חותמת בית הייצור שהוטבעה כבמטבע עתיק על פני הצלחת.

[u]סכו"ם[/u]
- לפי חוקי סידור השולחן, ככל שהמנה יותר מתקדמת, כך היא מתקרבת לצלחת כך שאם מתחילים ממרק, הכף תמוקם כחיצונית ביותר. לא לשכוח שלהב הסכינים צריך לפנות תמיד לכיוון הצלחת.
[u]כוסות[/u]
- ארוחת החג מצריכה שימוש בכל סוגי הכוסות: כוס יין קידוש, כוס יין נורמאלי, כוס מיץ, מים ועוד. לכן רצוי לוודא שלפחות עיצוב הכוסות יהיה תואם ויכתיב מראה מאוחד. - למי שרוצה לדעת באיזה אופן ממקמים את הכוסות על השולחן, יכול להתנחם בכך שהשיטה מאוד פשוטה: יש להתחיל בכוס המים שהיא הנמוכה מבין הכוסות, ולהניחה לראש קצה הסכין. מימינה תונח כוס גבוהה יותר ליין, ולאחריה יש להמשיך ולמקם את שאר הכוסות, מהנמוך לעבר הגבוה.
[u]רנרים מפיות ומפות שולחן[/u]
- צורה מרעננת לסידור הטקסטיל על השולחן יכולה להיעשות ע"י רנרים, החוצים את השולחן לרוחבו. שיטה זו משמשת כתחתית אחת לכל שני אורחים הממוקמים אחד מול השני. הסידור יוצר תכתיב נוח למיקום המנות המרכזיות על השולחן, ופותר את בעיית הכתמים הקשים המאלצים אותנו לזרוק לפח מפה שלמה, בגלל כתם יחיד. - גם על המפיות להיות תואמות לסידור הכללי: בין אם הן תואמות לצלחות, לכוסות או שנקנו כחלק בלתי נפרד ממפת השולחן. לשדרוג מפה חלקה לבנה ופשוטה, ניתן להיעזר במפיות בד לבנות בעלות עיטור רקמה צבעונית, או לרכוש סט שלם הכולל מפה, 12 מפיות, ותחתיות שחלקים ממנו אף יכולים לשמש אותנו בכל ימות השנה.
[u]חבקי מפיות[/u]
החבקים הינם התכשיט של השולחן - חובקים את המפית באלגנטיות המשרגת את מראה השולחן.
[u]נרות שולחן[/u]
נרות שולחן מיועדות לייצור אוירה, אך לפני הכול יש לוודא שהם מיועדים לשולחן ואינם מפיצי ריח. את הנרות יש להניח בכוסות "הוריקן" השומרות על הלהבה ומונעות מגע ישיר עם האש.
עוד על עיצוב השולחן:
טיפים לעיצוב שולחן פסח חגיגי
עיצוב שולחן החג: כל הסודות לאירוע אחר
תגובות
0
אהבו
0
כתוב/י תגובה...
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל
אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...
מוטק’ה גם בפייסבוק
סייר תמונות