חזרה להחיים הטובים

על אהבה והחמצה

הסרט "ההצעה הטובה ביותר" הוא דרמה על גבר מזדקן, מתבודד ואקסצנטרי, שחומות ההגנה שלו מתמוטטות כשהוא מתאהב
אורית הראל 09/09/13
על אהבה והחמצה

 

"ההצעה הטובה ביותר" - כך מסביר רוברט, האמן-תיקונצ'יק הצעיר והכול יכול, את פילוסופיית החיזור שלו לווירג'יל אולדמן, הרווק האקסצנטרי המזדקן שלראשונה בחייו מבקש לכבוש אישה בשר ודם, בסרט שזה שמו: גבר צריך להציע בכל עת לאישה את מה שייראה בעיניה כהצעה הטובה ביותר. וזה אכן מה שאולדמן, המתאהב באופן חסר תקנה ובניגוד לאופיו ולמנהגיו, משתדל לעשות עם קלייר, צעירה בעייתית-חידתית שפולשת לחייו המסודרים עד לפרט האחרון.

 

אבל אם חשבתם שמדובר בדרמה רומנטית מהסוג הוורדרד, תחשבו שוב. מדובר בסרט של הקולנוען האיטלקי ג'וזפה טורנטורה, מי שיצר את "סינימה פרדיסו" המופלא, ולכן אך טבעי שהסרט לא יאבד אחיזה במציאות המפוכחת-מרירה, ואין סיכוי לקיטש.

 

וירג'יל אולדמן, גיבור הסרט, שאותו מגלם בדייקנות אנושית נהדרת ג'פרי ראש, הוא מומחה לאמנות ולעתיקות ומנהל מכירות פומביות נחשב ומוערך. הוא טיפוס קפדן ודקדקן עד אובססיבי, שנוהג לעטות כסיות כמעט כל הזמן, לחפות שפופרות טלפון בממחטות ובמפיות (מטעמי היגיינה, כמובן) וכן הלאה. ארון הבגדים / כפפות / חליפות שלו הוא הגרסה הבוגרת לארון של ג'וליאן, גיבור הסרט "ג'יגולו אמריקאי", לו זה היה מגיע לגיל 60 פלוס.

 

יש לו עוזר מסור בעסק, ידיד צעיר, רוברט, שמתקן ומשחזר בעבורו כל מיני עתיקות בקלות ובידענות, וידיד ותיק, שהוא בעצם חבר לתרגיל נוכלות מתמשך ולכאורה בלתי מזיק, בילי וויסלר שמו. בילי הוא אמן בעצמו, אבל כזה שיודע - ואולדמן גם אומר לו זאת במפורש - שהוא לא באמת מספיק טוב, ולכן הוא עוסק בקנייה ובמכירה של יצירות של אחרים. לא מעט בשירות אולדמן, שבמסגרת עבודתו מאתר לא אחת זיופים נחשבים, שרק הוא יודע כי תחתם מסתתרת יצירת מופת אותנטית שערכה גדול לאין ערוך. בילי קונה את הזיוף במכירה הפומבית בעצם בשביל אולדמן, שמכסה את ההוצאה ומשלם לו עמלה, וכך בונה לו במשך שנים אוסף ציורי נשים רב ערך.

 

 

עוד על קולנוע:

השעשוע שבזעזוע

דברים שרואים משם

אחותי, זה הכי? 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד בהחיים הטובים

מאבק מוזיקלי ופוליטי: כך תתמודד יובל רפאל בחצי גמר האירוויזיון בבאזל

אוטוטו תעלה יובל רפאל על במת האירוויזיון בבאזל, שוויץ, כחלק מחצי הגמר השני של התחרות. רפאל בת ה-24 מרעננה,...

לקריאת הכתבה
סקס של מבוגרים בפריים טיים. למה לא, בעצם?

 

- "תגיד מתי שכבנו בפעם האחרונה?"

- "מה?"

- "הזדיינו, מתי זה היה? מה, במרס?"

את הדיאלוג הזה ניהלו ארנונה...

לקריאת הכתבה
חתונה ממבט ראשון: סוף סוף זוג מבוגר

במוצ"ש האחרון, אחרי שתי עונות, זה סוף סוף קרה: העונה החדשה של "חתונה ממבט ראשון" (ערוץ 12) נפתחה עם שידוך של...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה