חזרה למגזין אוכל

ענבים: משייק עד סלט

הם עשירים בנוגדי חמצון, בוויטמינים ובמינרלים, טעימים, צבעוניים ויכולים להשתלב במגוון מנות. אז תוסיפו ענבים
גלית עדות 16/07/14
ענבים: משייק עד סלט
ענבים: משייק עד סלט

צילומים: Shutterstock  

 

"בורא פרי הגפן", אנחנו מברכים בקידוש, אבל אחרי שהבנו אילו סגולות בריאותיות יש לענבים, אנחנו שוקלים לברך עליהם בכל פעם שאנחנו לוקחים אשכול ומתחילים לאכול.

כדי להבין מהן יתרונות הפרי, אתם צריכים להכיר את הרסברטרול, נוגד חמצון המצוי בקליפת הענב. מחקרים רחבי היקף שנערכו לגביו העלו ממצאים מפתיעים. בין היתר התגלה כי יש לו יכולת להאט את קצב היווצרותם של תאים סרטניים, במיוחד של תאי הכבד והכליה. עוד התגלה כי התרכובת הזו מאפשרת זרימת דם תקינה, מונעת את שקיעת הכולסטרול הרע בעורקים ואף מקטינה את הסיכון להיווצרות קרישי דם, ובכך מסייעת בהגנה על הגוף מפני מחלות לב.


וזה עוד לא הכול: במחקר שהתפרסם לפני שמונה שנים טענו החוקרים כי לרסברטרול תפקיד חשוב בהגנה מפני התנוונות תאי עצב והתפתחות של אלצהיימר.

 

אבטיח: הרבה יותר ממים וסוכר

מתיידדים עם החיידקים

עונת המלפפונים

שימו כורכום

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

כל הסיבות לאכול ירקות (ופירות) כתומים

 

בתחילת הסתיו אנחנו מתחילים לראות אצל הירקן, בשוק ובסופרמרקטים שפע של ירקות כתומים. זוהי שעתה היפה של...

לקריאת הכתבה
לא זורקים אוכל: השאריות הופכות למנה מנצחת

אצלנו בבית זה כבר הפך לנוהל: בכל יום חמישי, לפני שנכנסים לסוף השבוע ולפני שמכניסים הביתה את הקניות לשבת,...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

 

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה