חזרה למגזין אוכל

ענבים: משייק עד סלט

הם עשירים בנוגדי חמצון, בוויטמינים ובמינרלים, טעימים, צבעוניים ויכולים להשתלב במגוון מנות. אז תוסיפו ענבים
גלית עדות 16/07/14
ענבים: משייק עד סלט
ענבים: משייק עד סלט

צילומים: Shutterstock  

 

"בורא פרי הגפן", אנחנו מברכים בקידוש, אבל אחרי שהבנו אילו סגולות בריאותיות יש לענבים, אנחנו שוקלים לברך עליהם בכל פעם שאנחנו לוקחים אשכול ומתחילים לאכול.

כדי להבין מהן יתרונות הפרי, אתם צריכים להכיר את הרסברטרול, נוגד חמצון המצוי בקליפת הענב. מחקרים רחבי היקף שנערכו לגביו העלו ממצאים מפתיעים. בין היתר התגלה כי יש לו יכולת להאט את קצב היווצרותם של תאים סרטניים, במיוחד של תאי הכבד והכליה. עוד התגלה כי התרכובת הזו מאפשרת זרימת דם תקינה, מונעת את שקיעת הכולסטרול הרע בעורקים ואף מקטינה את הסיכון להיווצרות קרישי דם, ובכך מסייעת בהגנה על הגוף מפני מחלות לב.


וזה עוד לא הכול: במחקר שהתפרסם לפני שמונה שנים טענו החוקרים כי לרסברטרול תפקיד חשוב בהגנה מפני התנוונות תאי עצב והתפתחות של אלצהיימר.

 

אבטיח: הרבה יותר ממים וסוכר

מתיידדים עם החיידקים

עונת המלפפונים

שימו כורכום

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מתוק התפוח: כל הסיבות לאכול תפוחים (ומתכון לקינוח!)

רובנו מכירים את ההמלצות לאכול תפוח אחד ביום (באנגלית אפילו יש פתגם ידוע: An apple a day keeps the doctor away), אבל האם...

לקריאת הכתבה
רימון מוסיף המון: 3 סלטים משגעים לחג

סעודת ראש השנה אינה שלמה בלי הרימון ובלי הברכה "שירבו זכויותינו כרימון", בסוכות הוא מוצג כקישוט כאחד משבעת...

לקריאת הכתבה
אל תהיו כבדים: תאכלו דגים

בקיץ אנחנו מחפשים לאכול ארוחות קלילות, כאלה שגם לא יגרמו לנו להזיע במטבח (מזה יש לנו בשפע בחוץ), וגם לא...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה