ערב חד פעמי

מוזהב ואלגנטי. בלי לשטוף כלים
סדר פסח - שאם לא שמתם לב, הוא אוטוטו כאן - הוא אתגר בלא מעט מובנים: מי יתארח אצל מי, את מי להושיב ליד מי, מי יבשל מה, ולפני ואחרי כל זה - איך ומה לעשות עם הכלים. והם רבים. מאוד. פעם נהגו לשלוף מארון גבוה או בוידעם סרוויס חגיגי ומיוחד, ומפות ירושה (סיוט של גיהוץ). לא אחת, בהינתן אות ה"בתיאבון", היה מתברר שהשולחן נראה קצת כמו בזאר כלים, בגלל שלל התבניות והקערות השונות שכל דודה הביאה עם התבשיל שלה. הפחד הגדול היה לשבור לדודה החמוצה את הקערה בשטיפה, או לחילופין - לתת לה בטעות בסוף את התבנית של גיסתה.
עם השנים והשכלולים למדנו כמה דברים על אירוח ביתי רב משתתפים, שמאפשרים לעבור את הכול יותר בקלות. ולא שאין מקום לסרוויס החגיגי השמור לאירועים מיוחדים. מי שיש לו כזה, וגם מדיח יעיל ומהיר וכמה בני משפחה שבאמת עוזרים באירועים, יכול לשלוף אותו בצדק ובשמחה. מי שאין לו סרוויס כזה, ובכל זאת חובב את מגע הכלים האמיתיים, יכול לשדרג שולחן בכמה טריקים פשוטים: אם יש כלים בצבע מסוים - להוסיף להם כלים בצבע אחר; לאסוף מכל הקרובים כלי הגשה בצבע שונה או מחומר אחר, למשל כולם מזכוכית; אם אין די כוסות או סכו"ם - שוב, לערבב עם סט אחר (גם כזה שלוקחים בהשאלה) אבל הכי חשוב: לערוך את השולחן באופן שתיווצר דוגמה מכוונת. למשל, כוס מים מזכוכית ירוקה ולצדה שקופה וחוזר חלילה.
ועוד משהו מאוד שווה בחנויות הללו: המפות, המפיות ושלל קישוטי השולחן. יש מפות חד פעמיות עם מגע של בד, ואם מוסיפים עליהן ראנרים בצבעים או בדוגמאות שונות, זה יוצר מראה מרשים וחגיגי. שלא לדבר על השמחה שבוויתור על כביסת מפות מוכתמות בתום סעודה כזאת. טיפ קטן: פרסו את המפות ואת הראנרים על השולחן כמה שעות לפני הארוחה, והניחו צלחות בקצוות - ככה ייעלמו קפלי האריזה.
ויש גם כיסי בד (אפשר להתאים למפה או לראנר) וחבקים לסכו"ם (פרחים, צורות גיאומטריות); נרות צפים, כל מיני חלוקים ושאר קישוטי שולחן. אני אוהבת לקחת קעריות זעירות ולהניח בהן ראשי פרחים שמתאימים לצבעי השולחן - ככה יש פרחים על השולחן, שלא מסתירים שום דבר. אפרופו צמחים, טיפ אחרון ודי: פזרו על השולחן (נגיד ליד כל סועד) ענפי רוזמרין. זה גם יפה בעיניים וגם עושה שולחן ריחני להפליא.
עוד על אוכל ואירוח: |
אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...
הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...
כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...