חזרה למגזין אוכל

עשבי תיבול: המדריך השלם לבישול בעשבי תיבול

אילו עשבי תיבול מתאימים לאיזה מאכל, באיזה שלב בבישול כדאי להוסיף אותם, איך לשמור אותם טריים וכיצד לייבש אותם
גלית עדות 19/05/14
עשבי תיבול: המדריך השלם לבישול בעשבי תיבול
צילום: Shutterstock

צילומים: Shutterstock 

 

"דע לך שכל עשב ועשב, יש לו שירה מיוחדת משלו", שוררה נעמי שמר בעקבות רבי נחמן מברסלב ב"שירת העשבים", ואנחנו נוסיף על השורות האלמותיות הללו שלכל עשב ועשב יש טעם משלו ויכולת מופלאה להעשיר כל תבשיל. וכן, גם תכונות אנטי אוקסידנטיות מוכחות ושלל הצלחות בריפוי מחלות, אבל אנחנו כאן כיום רק בשביל הטעם.

 

איך לצרוך את עשבי התיבול?


את עשבי התיבול רצוי לצרוך בצורתם הטבעית, כלומר טריים. כך הם שומרים על תכונותיהם. אם תאחסנו אותם במקרר כשהם בתוך כוס מים, הם יחזיקו מעמד אפילו שבוע. דרך נוספת וטובה לא פחות לאחסון העשבים היא לעטוף אותם בנייר מגבת או בנייר עיתון ולשמור אותם עטופים בשקית פלסטיק במקרר.

 

אם רוצים לייבש את העלים כדאי לקשור צרור ולתלות הפוך למשך שבוע. אופציה נוספת היא לייבש אותם במיקרוגל. זה לוקח בערך שתיים-שלוש דקות, תלוי בעוצמת המכשיר שלכם. אם תרצו להקפיא ולהשתמש בהמשך זה אפשרי, יש רק לקצוץ את העלים לפני ההקפאה.

 

 

לקהילת אוכל: לחצו

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

אוזני המן אלפחורס כבר טעמתם?

אוזני המן הן המאכל הרשמי של פורים, אבל מה דעתכם שהשנה תכינו כאלה עם מילויים מיוחדים? נכון, יש בשוק לא מעט...

לקריאת הכתבה
חורף חם: חגיגת דגנים וקטניות

הכי כיף להתפנק בחורף עם תבשילי קטניות עשירים, כי המרקם הדייסתי מרפד את הבטן בחמימות ומעניק תחושת שובע...

לקריאת הכתבה
מיוחד לימים הקרים: 3 תבשילי בשר

כמה שחיכינו לחורף, נראה שהוא כאן כדי להישאר וסוף השבוע הקרוב צפוי להיות קר במיוחד. זה הזמן להעמיד על האש...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה