חזרה למגזין אוכל

פאייה עוף לחורף חם

חזה עוף משמש למגוון מנות, אבל מקבל שדרוג בתור פאייה עוף עשיר עם אורז, ארטישוק ושאר ירקות. מתכון שמחמם את הלב
מיה אבידן 02/12/15
פאייה עוף לחורף חם
מנה שהיא גם משביעה וגם בריאה. פאייה עוף. צילום: Shutterstock

 

 

עונת החורף היא עונה של מרקים ותבשילים, המתבשלים שעות על גבי שעות על להבה נמוכה. למרות זאת, לא לכולם מתחשק טיפול בנתחי בקר דשנים או בעופות שלמים, המצריכים קפיצה מיוחדת לסופרמרקט. הגשם, הראות הלקויה והמטריה שלא תמיד עושה את העבודה מאלצים לעיתים להשתמש במה שיש בפריזר. ומה יש כמעט בכל פריזר ישראלי? חזה עוף כמובן.

 

השימוש בחלק פופולרי זה של העוף נכון במיוחד בחורף לא רק מטעמי נוחות והבישול הקצר שאותו הוא דורש. כידוע, בעונה הקרה אנו נוטים לפתח הרגלים של בעלי חיים, ומצמיחים עוד שכבת שומן – כדי להתחמם. כוס תה עם הרבה עוגיות זו דרך אחת. פאייה עוף הוא דרך נוספת – תבשיל עסיסי וססגוני של עוף ואורז.

 

מבחינה תזונתית, 100 גרם חזה עוף מכילים 120 קלוריות בלבד. מדובר במקור מצוין לחלבונים (21 גרם ב-100 גרם חזה עוף), וכל זאת מבלי להכיל אחוז גבוה מדי של שומנים (פחות מ-3 גרם שומן ל-100 גרם חזה עוף).

 

חזה העוף נחשב גם לאחד מהחלקים הקלים יותר לעיכול, וביחס לחלקים שונים בבשר בקר הוא דל בכולסטרול. בנוסף, בניגוד לבשר הודו, בקר או דגים, טעמו אינו דומיננטי. לכן ניתן לשלב אותו במספר רב מאד של תבשילים ומנות, כגון סלטים, שניצל, חזה עוף צלוי לצד מנה, באפייה, בהקפצה ועוד. חזה העוף קולט טעמים שונים, וכך, בלי הרבה עבודה או שומן, מספק מנת חלבון נאה ורצויה לכל ארוחה.

 

המתכון: פאייה עוף ספרדי

 

 צילום: Shutterstock

 

המרכיבים:

 

כף שמן/ספריי שמן

2 חזה עוף

3 כפות שמן זית

1 בצל בינוני, קצוץ

1 כף שום כתוש

1 כפית פתיתי צ'ילי

1 גמבה ללא גרעינים, חתוכה דק

1 כוס לבבות ארטישוק, מופשרים מראש

3/4 כוס זיתים שחורים, מגולענים, חתוכים לשניים

3 כוסות ציר עוף (אם אין ברירה אז מאבקת מרק עוף)

1 כוס מים

1 כוס אורז לבן (לפני הכנה)

1 כפית מלח

1/2 כפית פפריקה

קורט זעפרן (לא חובה אבל מוסיף מאד)

פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

3/4 כוס אפונה ירוקה, מופשרת

 

אופן ההכנה:

 

(1) מחממים מחבת משומנת בשמן או בספריי שמן, ומכניסים פנימה את חזה העוף לצריבה משני הצדדים.

 

(2) מוציאים מהמחבת, מצננים וחותכים לקוביות. מניחים בצד.

 

(3) בסיר רחב ושטוח (סוטאז') מחממים את שמן הזית על להבה בינונית.

 

(4) מוסיפים את הבצל, השום, הגמבה ופתיתי הצ'ילי. מטגנים כשלוש דקות תוך כדי שמערבבים מפעם לפעם.

 

(5) מוסיפים את לבבות הארטישוק ואת הזיתים. מבשלים כשלוש דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם.

 

(6) מוסיפים את ציר מרק העוף ואת המים. מגבירים את הלהבה ומביאים לרתיחה.

 

(7) מוסיפים את האורז, המלח והפפריקה. מערבבים היטב ומוסיפים את הזעפרן. מתבלים עם הפלפל השחור, מורידים את הלהבה לגובה בינוני, מכסים ומבשלים כ-15 דקות.

 

(8) מוסיפים את קוביות חזה העוף ואת האפונה, מערבבים ומכסים שוב למשך 7 דקות או עד שהאורז, העוף והאפונה מוכנים.

 

(9) טועמים ומתקנים תיבול. מכבים את הלהבה ומניחים מכוסה למשך 5 דקות.

 

(10) מערבבים בעזרת מזלג ומגישים.

 

אוהבים לבשל? הצטרפו לקהילת האוכל של מוטק'ה

חורפית ומנחמת: קדירת בקר

מהמזרח באהבה: מנה אסייתית שכולה חגיגה

אביב הגיע: מתכון נפלא לפילה דג

מתכון למרק ברוקולי עשיר ומזין

שורף אבל נעים: כל הסיבות לאכול חריף

לאלתר במטבח: השאריות הופכות למנה נפלאה 

תחליפי בשר מהטבע: שעועית

שמח במטבח: מתכון נפלא לאוסובוקו איטלקי

מתכון למרק עוף עם מעוף

 תודה על ההודו: מתכון לכדורי הודו מופלאים

מה אומרים הצבעים שאנחנו אוכלים?

עושים שוק: מתכון נפלא ופשוט לשוקי עוף בתנור

מהמטבח באהבה: גיל חובב מחלק מתכונים

צאו מהשוק: מתכון מפנק לשוקי עוף

גיל חובב: "לא באתי מבית שמבשלים בו"

שואו עוף: מתכון מרענן לחזה עוף

עוד במדור האוכל של מוטק'ה

 

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

חמוצים ושאר ירקות כבושים: המדריך המלא

אנחנו מכירים אותם בתור "חמוצים", אבל הירקות הכבושים הם הרבה יותר מתוספת לפלאפל או לשניצל. בתהליך כבישת...

לקריאת הכתבה
פותחים את התיאבון: מנות ראשונות לליל הסדר

ערב החג מתקרב בצעדי ענק ותכנון ארוחת החג בעיצומה. כיצד תפתיעו השנה את האורחים? עם מנה וירטואוזית שדורשת...

לקריאת הכתבה
קבלו אותן: מנות עיקריות לחג

 

מוזמנים - יש, הגדות תואמות - יש, מספיק בקבוקי יין כדי לצלוח את הערב הארוך בשנה – יש. עכשיו זה הזמן לדאוג...

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה