חזרה למגזין אוכל

פאי עוף בירקות

עוף הוא הבשר הנמכר ביותר בישראל. הכנו אותו כצלי, מבושל עם תפוזים ובלי, כקדרה עם ירקות שורש ומה לא. תמיד נוכל לחדש מתכונים עם עוף, והפעם נכין פשטידת עוף בירקות, מנה קלה להכנה, חגיגית וטעימה להפליא
מערכת BeOK 25/12/10
פאי עוף בירקות
צילום: Shutterstock


פאי עוף בירקות - שף ארז שטרן
כמות: 6 סועדים זמן הכנה:30 עד 45 דקות זמן אפייה: 40-45 דקות
מצרכים:
שאריות עוף ללא עור ועצמות מעוף שלם שבושל כחלק ממרק עוף, בערך 1/2 2 כוסות 1 ק"ג בצק עלים מרודד או למי שרוצה בצק פחות שומני, בצק פריך: 500 גרם קמח 3 ביצים 200 גרם חמאה 1/4 כוס סוכר (50 גרם) קורט מלח
למלית:
100 גרם חמאה או מרגרינה 1 בצל גדול קצוץ 3 כפות גדושות קמח לבן מלח 1/2 1 כוסות חלב או ציר/מרק עוף) 2 כוסות של מיקס ירקות קפואים ביצה להברשת הבצק אפשר לגוון את המלית עם פטריות
אופן ההכנה:
1. מרדדים את בצק העלים לשני עיגולים בקוטר 26 לתבנית שטוחה. האחד יצפה את התחתית והשני את הפאי ממעל. 2. אם בחרתם בבצק פריך, מכינים בעזרת מיקסר או מערבל מזון חזק את הבצק מבעוד מועד ומצננים במקרר. 3. בסיר בינוני ממיסים את החמאה או המרגרינה ומטגנים את הבצל. 4. מוסיפים את הקמח ואת המלח וממשיכים לערבב עד להזהבה קלה. 5. מוסיפים את הנוזלים ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה. 6. אל העיסה מוסיפים את שאריות חלקי העוף ואת מיקס הירקות ומערבבים כדי שהמסה תעטוף אל כל המרכיבים. 7. מעבירים את המסה לתבנית עם הבצק המרודד, מכסים בעיגול הבצק השני. 8. צובטים בקצוות את הבצק. מחוררים בעזרת סכין ממעל (לאדים) ומברישים בביצה. 11. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות צלזיוס. 12. מכסים את הקצוות בנייר אלומיניום כדי שלא יישרפו בזמן האפייה. יש להסיר את הנייר כרבע שעה לפני ההוצאה מהתנור.
בתאבון!

לאתר של השף ארז שטרן -
לחצו כאן
טלפון : 050-5852785


עוד על אוכל ומתכונים:

ספר בישול חדש: חגיגה של מאפים

ביצה עלומה על אספרגוס ורוטב הולנדז

עוף במרינדת קארי אדום, חלב קוקוס וג'ינגר

ריזוטו פטריות וקרם מסקרפונה עם פילה דג ים

ספר בישול חדש: ספר הפסטה

להתייעצות עם מומחי מוטק'ה:

פורום בישול, אפייה, מתכונים ואירוח

לכל מתכוני מוטק'ה:

מתכונים

מרק עוף עם מעוף

תגובות  0  אהבו 

כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
עוד במגזין אוכל

מפתיע וטעים: 5 מתכונים שונים עם קוסקוס

בישראל קוסקוס נחשב למנה פופולרית שאפילו ילדים אוהבים. הוא מזוהה הכי הרבה עם המטבח המרוקאי, למרות שגם שאר...

לקריאת הכתבה
3 עוגות גבינה: המפתיעה, המיוחדת והקלאסית

חג שבועות עוד רגע איתנו, ואיתו מה שהפך בבתים רבים בישראל לחגיגה קולינרית על טהרת החלבי: קישים, פשטידות,...

לקריאת הכתבה
גם לטבעונים מגיע: עוגת גבינה ללא גבינה

אם יום העצמאות הוא חגם של אוהבי הבשר, הרי שחג שבועות שבא לא הרבה אחריו הוא חגיגה לאוהבי הגבינות באשר הם....

לקריאת הכתבה
מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה