מוטקה > בלוגים > הבלוג של יעקב גרשון > הבצל המרפא שפעות

הבצל המרפא שפעות

מידי פעם אנו שומעים על תכונותיהם של צמחים המצליחים לרפא את מה שלא הצליחה לעשות הרפואה המתקדמת. לא חברות התרופות יפליאו בתישבחות של התרופות שהן מייצרות אולם בקושי נישמע את הסיפורים על הצמחים שעש את מה שהרפואה המודרנית לא הצליחה לעשות. כדאי לעיין בכתבה הרצופה אודות ניפלאות הבצל. גם הסקפטים שבנינו יאמרו לעצמם שאם זה לא יועיל זה לא יזיק
הבצל המרפא שפעות

הבצל
> כדאי לקרוא.
>

> ב-1919,כאשר השפעת הרגה 40 מיליון בני אדם, היה אותו רופא אשר ביקר בחוות
> חקלאיות רבות אשר נדבקו בשפעת, כדי לראות כיצד יוכל לעזור להם להילחם
> במחלה. רבים מן החקלאים ומשפחותיהם אכן הלכו לעולמם.

> הרופא הגיע אל חקלאי מסוים ולהפתעתו כולם היו בריאים. כאשר הרופא שאל את
> החקלאי מה הוא עשה שגרם לכך שמצבו יהיה שונה מכל השאר, האשה השיבה שהיא
> שמה בצל לא מקולף בתוך כל חדר בביתה (יש להניח שלא יותר משני חדרים, באותה
> תקופה). הרופא התקשה להאמין שזו הסיבה שבני הבית לא נדבקו במחלה. הוא ביקש
> מהאשה כי תתן לו אחד מן הבצלים כדי לבדוק אותו במיקרוסקופ. האשה נתנה
> לרופא את אחד הבצלים ובבדיקתו הוא גילה את וירוס השפעת בתוך הבצל. ללא
> ספק, הבצל ספג לתוכו את גורם המחלה, ובכך שמר על בריאות בניה המשפחה.
>
> אני שמעתי את הסיפור הזה מהספרית שלי. היא אמרה שלפני מספר שנים, רבים
> מעובדיה חלו בשפעת, וכן גם רבים מלקוחותיה. בשנה שלאחר מכן היא שמה כמה
> קעריות עם בצלים בתוך המספרה. להפתעתה, איש מעובדיה לא חלה. זה בהחלט
> עובד. נסו זאת וראו מה קורה. אנו ניסינו זאת, בשנה האחרונה, ולא חלינו
> בשפעת.
>
> בכל זאת, יש איזושהי הערה לענין הזה, כי אני שלחתי זאת לידידה ב-אורגון,
> אשה אשר תמיד תורמת לי חומר בנושאי בריאות. היא השיבה לי כך:
>
> "תודה עבור התזכורת. אני לא יודעת בנוגע לסיפור של החקלאי... אבל, אני כן
> ידועת שאני חליתי בדלקת ריאות, וכמובן הייתי חולה מאד. נתקלתי במאמר שבו
> נכתב כי יש לחתוך את שתי קצות הבצל ולהכניסו לתוך צנצנת ריקה, שאותה יש
> להניח סמוך לחולה למשך הלילה. נאמר שם שהבצל יהיה שחור בבוקר, בגלל
> החיידקים שיספוק. אכן, זה בדיוק מה שקרה.... הבצל היה ממש הרוס ואני
> התחלתי להרגיש יותר טוב.
>
> עוד קראתי במאמר שבצלים ושומים שמניחים אותם בחדר הצילו רבים במגפה
> השחורה, לפני שנים רבות. יש להם תכונות אנטיבקטריות ואנטיספטיות."
>
> פעמים רבות, כאשר יש לנו בעיות בבטן, אנו לא יודעים מה להאשים. אולי אשמים
> הבצלים שאכלנו. בצלים סופגים בקטריות וזו הסיבה שהם כל כך יעילים במניעת
> הצטננות והשפעת. אך זו גם הסיבה שאסור לנו לאכול בצל שהיה מונח זמן מסויים
> אחרי שנחתך.
>
> שאריות בצל הן רעילות
>
> היתה לי הזדמנות נפלאה לסייר במפעל "מולינס – מוצרי מזון", המייצרים
> מיונז. בהזדמנות זו עלו שאלות בנוגע להרעלות מזון, כי רציתי לחלוק עמם מה
> שלמדתי מכימאי.
>
> אד, שהיה המדריך שלנו, הוא כימאי מזון אשף. במהלך הסיור, מישהו שאל אם
> באמת יש להיות מודאגים ממיונז. אנשים תמיד מודאגים שמיונז יתקלקל. תשובתו
> של אד היתה כי כל מיונז שיוצר באופן תעשייתי הוא בטוח לגמרי.
>
> "אין אפילו צורך לשמור מיונז כזה במקרר החשמלי. לא יזיק אם יוחזק במקרר,
> אך ממש אין צורך בכך". אד הסביר כי גורם החומציות במיונז(pH) נקבע לנקודה
> כזו שבה הבקטריות אינן יכולות לשרוד. הוא המשיך לדבר על הפיקניק הקייצי,
> עם קערת סלט תפוחי האדמה המונחת על השולחן, וכיצד כולם מאשימים את המיונז
> כאשר מישהו נעשה חולה.
>
> אד אמר כי כאשר מדווח על הרעלת המזון, הדבר הראשון שהאחראים מחפשים הוא
> מתי ה"קרבן" אכל לאחרונה בצל ומהיכן הגיע אותו בצל (בסלט תפוחי האדמה?).
> אד אומר שהגורם איננו המיונז (אם הוא לא מיוצר בבית) אשר מתקלקל בחוץ. אלו
> כנראה הבצלים, ואם לא הבצלים, אז תפוחי האדמה. הוא הסביר כי בצלים הם מגנט
> ענק לבקטריות, במיוחד בצל לא מבושל. לעולם אין לתכנן שמירת חלק מבצל חתוך
> לשימוש מאוחר יותר. הוא טוען שזה לא בטוח אפילו אם נשים את שארית הבצל
> בתוך שקית עם רוכסן ונכניס את השקית למקרר. שארית כזו כבר מזוהמת מרגע
> שהבצל נחתך אפילו לזמן קצר, כך שהיא עלולה להיות מסוכנת עבורנו. (במיוחד
> יש להיזהר מאותם בצלים שאנו מכניסים מראש לתוך כריכי הנקניקיות שלנו
> בפארק!). אד אומר כי אם ניקח שארית בצל ונבשל אותה כמו מטורפים, היא כנראה
> תהיה בסדר, אבל אם נחתוך אותה שארית ונשים אותה בכריך שלנו, אני מחפשים
> צרות. הן הבצל והן תפוחי האדמה שבסלט ימשכו אליהם וגדלו בקטריות הרבה יותר
> מהר מאשר מיונז תעשייתי יתחיל אפילו בהתפרקות.
>
> ועוד, אסור לכלבים לאכול בצל. קיבותיהם אינן יכולות לעכל בצל. אנא, זכרו
> שמסוכן לחתוך בצל ולנסות לשמרו לבישול ביום המחר, הוא הופך להיות רעיל
> ביותר, גם אחרי לילה אחד, ויוצר בקטריות רעילות העלולות לגרום להפרשת
> מרירות ולהרעלת מזון.

תגובות  19  אהבו 

1176
מקריאת הכתבה נזכרתי בתושבי הכפרים שהיו פעם בצפון תל אביב (הם נעלמו ועל חורבותיהם נבנו שכונות יהודיות) הכרתי אותם מביקוריהם התכופים עם מרכולתם שהייתה חלב אבטיחים תפוזים ושאר ...
מקריאת הכתבה נזכרתי בתושבי הכפרים שהיו פעם בצפון תל אביב (הם נעלמו ועל חורבותיהם נבנו שכונות יהודיות)
הכרתי אותם מביקוריהם התכופים עם מרכולתם שהייתה חלב אבטיחים תפוזים ושאר ירקות. אף פעם לא שמעתי מהם על מחלות ושפעות. . אני זוכר שארוחותיהם היו מורכבות מפיתות ,זיתים והרבה בצלים. האם זה היה סוד בריאותם? מחקה לחוקר שיבדוק את הנושא.
בחורף הבא בצל בכל חדר,יעקב גם אם כל מילה בסלע עדיין אפשר לחטוף שפעת מחוץ לדירה....ועדיין מאמר חשוב! שא ברכה.
הבצל הוא חלק מהרפואה הטבעית.מסתבר שישנם צמחים שמרפאים מחלות שגם הרפואה המודרנית לא מצליחה להתגבר עליהם
03/03/13
הרפואה העממית עוזרת לעיתים יותר מהרפואה המתקדמת וטוב לשלב את השניים. כתבתי פעם בלוק על תרופות סבתא. קפה כתרופה לפציעה
אכן אתה צודק. אין להשאיר בצל שנחצה לשימוש חוזר. הוא צובר חיידקים ולכן יש לזרוק לאשפה בצלים שנחתכו ולא השתמשו בהם לבישול. או...להשאיר אותם על מנת שיספגו את המיקרובים ולאחר ...
אכן אתה צודק. אין להשאיר בצל שנחצה לשימוש חוזר. הוא צובר חיידקים ולכן יש לזרוק לאשפה בצלים שנחתכו ולא השתמשו בהם לבישול. או...להשאיר אותם על מנת שיספגו את המיקרובים ולאחר מכן להשליך אותם לאשפה.
המאמר הוא חלק מהרפואה שקוראים לה רפואת סבתא. בעבר העלתי פוסט שהנושא שלו היה שימוש בקפה לפצעים מדממים. נפער חור בראש שופכים כמות קפה ומכסים בבד והפצע הבריא
תנשום בצל-- והשפעת חסל.
זוהי הפעם הראשונה שאני שומעת על זה.מעניין.כדאי לנסות
תמיד ישנה הפעם הראשונה.
למי שמתעניין בתרופות סבתא יודע שינן תרופות שקשה לנו להבין אותן. קפה על פצע פתוח.חחח.. התרפאתי בתרופה כזו לאחר שנפער חור בראש מאבן
ועוד איך הוא עושה בעיקר בבטן. אז היזהר מאכילתו
מאמר מעניין וגם עוזר
באיזה שם תשתמשי מחר?
כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

אני כבר בן שבע עשרה וזה קרה היום וגם לפני 70 שנה
השבוע חגגתי ימי הולדת 17 לשלושה נכדים ביום שבת לנכדה והיום לנכד ונכדה תאומים. הסתכלתי עליהם גבוהים ויפים הנכד עבר את הגובה שלי באותו גיל 181 סמ המישפט "אני בן 17 " עורר בי זיכרונות הסתכלתי...
לקריאת הפוסט
מי הוא האיש שמצליח לרגש רבים ולגרום לנו לריגוש
המילים היוצאות מפיו הן נבואה וציווי לעולם להכיר בזכותנו להתקיים בארץ אבותינו. זה מה שעשה ביקור במישרפות של אושויץ ובירקנאו. שם ראה את הזוועות ואת תאור שיירות היהודים שנאספו מכל קצוות תבל והובלו...
לקריאת הפוסט
הנה קרב יום העצמאות ה70 לקום המדינה ולא נישכח את הנופלים
אמהות שאיבדו את בניהן במילחמות ישראל שילמו מחיר יקר והיו אמהות ששיכלו שניים מילדיהן. יוסי גמזו הטיב לתאר את השכול בשיר שכתב לכבודה של כלת פרס ישראל אם הבנים. ניזכור את הבנים שנפלו על הגנת...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה