ביקור אכותי בכותל

הסתכלתי על קבוצות המבקרים. היו ביניהם תיירים מאפריקה דוברי שפות שונות שקשה היה לתהות על קנקנן, מאמריקה הדרומית דוברי ספרדית, אירופים עם בליל שפות. וישראלים. כולם התקרבו בחרדת קודש אל הכותל , מניחים ידיהם על אבני הכותל ןממלמלים ברכה או בקשה בשפתם הלא מובנת.
הייתי אחד המוזמנים לארוע בר מצוה. התרגשות אחזה בנער מגודל המעמד, לעמוד מול אבני הכותל ולהניח תפילין במקום שהוא היסטוריה רבת שנים.
בהמשך לארוע נכנסנו לאולם דורות ,מבנה עתיק בן 900 שנה שחפירותיו נראות מבעד ללוחות זכוכית עבות . במהלך הביקור אנו חולפים על פני מאות שנות היסטוריה המעוצבים וחרוטים על לוחות זכוכית גדולות. מראשית הקמתה של ירושלים ועד מלחמת 67. לוחות זיכרון לאבות אבותינו חלוף על פני לוחות הזיכרון של השואה ובסיום לוחות זכוכית עם שמותיהם של הנופלים הירושלמים במלחמת העצמאות ובמלחמת 67.