אוכל ליום שני

עוגיות מלוחות משאריות
1 כוס קמח תופח
1 כוס פתיתי שיבולת שועל / קוואקר מהיר הכנה
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/2 כוס גרעיני חמניה
1 ביצה
3 כפות שמן זית
3/4 כוס חלב או מים
בקערה מכינים בצק. צובטים כמות בצק קטנה, מגלגלים בידיים ומשטחים לעוגיה. מניחים על נייר אפיה בתבנית. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 20 דקות.
סלט דגים משאריות שבת
1 כוס שאריות דגים מטוגנים או אפויים - לפורר בידיים
1 כף שמן זית
1 כף מיונז דל שומן
1 מלפפון חמוץ קצוץ
1 שן שום קצוצה
2 בצל ירוק חתוכים לטבעות דקות
מלח
פלפל שחור
בקערה לערבב את כל החומרים.
סלט פירות מלוח
1 כוס כרוב חתוך דק
1 כוס תפוח חתוך לפרוסות דקות
1 כוס קוביות תפוזים
1 פלפל אדום בשרני חתוך דק
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת
1 כף חומץ תפוחים
1 כף שמן ענבים
מלח
פלפל שחור
קציצות שעועית
1 כוס שעועית יבשה מבושלת - לבנה או חומה
1 כוס דגן מבושל - אורז או קינואה או או כוסמת
1 ביצה
2 כפות רסק עגבניות
1 כוס גבינה צהובה מגוררת
1 פלפל אדום קצוץ דק מאד
2 שיני שום קצוץ
בקערה מעבדים לתערובת. אם יש קושי בהדבקה, ניתן להוסיף עוד ביצה או עוד רסק עגבניות.
מניחים את הקציצות על נייר אפיה בתבנית. אופים בחום של 180 מעלות צלסיוס 30 דקות.
ניתן למעוך את השעועית למחית לפני הכנת התערובת.
ניתן לטגן את הקציצות.
סלט פסטה
1/2 חבילת איטריות שטוחות מבושלות לפי ההוראות על השקית.
2 ביצים
1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת
1/2 כוס גבינה צהובה מגוררת
1/3 כוס אגוזי מלך קצוצים
1 מלפפון חמוץ קצוץ
3 בצלים ירוקים חתוכים לטבעות
2 שיני שום קצוץ
שמן זית
מלח
פלפל שחור
במחבת מכינים חביתה מ2 הביצים. חותכים לפסים ברוחב של 2 ס"מ.
בקערה מערבבית את כל החומרים. מגישים לצלחות האישיות עם סלט חסה טרי, עגבניות ומלפפונים ירוקים.
שבוע טוב ומשביע.