מוטקה > בלוגים > הבלוג של רחל גולדנברג > היהלום.סיפור חכמה מאת רבי נחמן מברסלב

היהלום.סיפור חכמה מאת רבי נחמן מברסלב

היהלום.סיפור חכמה מאת רבי נחמן מברסלב

מקור – "אין מקום רחוק" מאת רבי נחמן מברסלב

מעשה בעני אשר עסק לפרנסתו בחפירת טיט.

יום אחד מצא העני בחפירתו אבן טובה אשר שוויה הון רב. הלך העני לאומן מקומי כדי שיאמוד את ערכה של האבן.

סיפור חכמה מאת רבי נחמן מברסלב - היהלוםאמר לו האומן כי אין במדינה כולה אדם אשר יוכל להעריכה ולשלם את שוויה וכי עליו לנסוע אל מעבר לים, אל עיר המלוכה. העני, אשר לא היה בידיו הכסף הדרוש לנסיעה, מכר את כל רכושו, קיבץ נדבות להשלמת הסכום ויצא לדרכו.

כאשר הגיע העני אל הים, אזל הכסף שברשותו.

ביקש העני לעלות לספינה ומחמת שלא היה בידו להוצאות ההפלגה, הציג את היהלום לעיני רב החובל. התפעל רב החובל למראיתה של האבן והביל את העני תחת כבוד אל אחד מן החדרים המפוארים ושיכנו שם.

העני התענג על היהלום ובפרט בשעת האכילה היה משמח את עצמו ומניחו על שולחן האוכל. באחת הסעודות נרדם העני בהשאירו את האבן על השולחן. בעודו ישן נכנס המשרת, ניקה את השולחן וניער את המפה על היהלום את תוך הים.

כאשר הקיץ העני משנתו וראה כי נעלמה האבן, נחרד חרדה גדולה וכמעט נטרפה דעתו.

פחד העני כי יוודע הדבר לרב החובל וחשש כי כאשר לא יהיה בידו לשלם את הוצאות ההפלגה יהרגהו.

שמר העני את סודו בהציגו בפני רב החובל פנים מחויכות עד כי לא ניכר בפניו כל שינוי.

באחד מן הימים פנה רב החובל אל העני ואמר,

"מבקש אני למכור תבואה רבה בעיר המלוכה והרווחים גדולים מאוד. ירא אני כי יחשדו בי כי גונב אני מקופתן של המלך ולכן מבקש אני ממך לכתוב ברשומות כי התבואה שלך ואשלם לך על כך במיטב כספי".

נדהם העני ומיד הסכים להצעתו המפתיעה של רב החובל. כאשר הגיעו אל עיר המלוכה מת לפתע רב החובל והתבואה אשר שוויה היה כפליים ממחיר היהלום נשארה בבעלות העני.

……………………….

 

אנשים רבים מוטרדים מלהחמיץ או להפסיד, מלקנות או למכור או מלאבד חפץ כלשהו. עד כדי כך מוטרדים עד שנכנסים לחרדה גדולה שמשפיעה על שנתם ובריאותם.

מה שאנשים לא רואים שהזדמנויות באות והולכות ודבר אחד בטוח. מה ששייך לך באמת, יהיה שלך  ומה שלא שייך לך יילקח ממך ולא משנה כמה מאמצים תשקיע בכך.

אם תחזק בתוכך את הידיעה שכל מה שקורה בחיים שלך קורה לטובה והכל בא מצד האור כדי לחזק ולהצמיח אותך, תוכל להתמודד עם כל חוויה בקלות רבה ובשמחה גדולה יותר.

הידיעה שהכל בא  מצד האור מחזקת ומחשלת אותך מפני התנסויות החיים ומעניקה לך כוח רב ועוצמה גדולה

הפוסט והתובנות בא במייל

 

 

תגובות  2  אהבו 

4523

לרחל ג,



מניסיון  חיי נוכחתי לדעת שמוסר ההשכל של הסיפור באמת נכון


לרחל גולדברג

אני מסכימה עם רוב הרעיונות:

הקשר המוגזם לחפצים  / תאוות הרכושנות / ה"בעלות" האמיתית/  חשיבותן של מחשבות חיוביות.

אבל !  את  ...

לרחל גולדברג



אני מסכימה עם רוב הרעיונות:



הקשר המוגזם לחפצים  / תאוות הרכושנות / ה"בעלות" האמיתית/  חשיבותן של מחשבות חיוביות.



אבל !  את  הרעיון  ש"הכל בא לטובה"   קשה לי  לקבל.



ושוב, תודה שאת מביאה דברים של טעם .



 בכל זאת, יש כמה איים של חוכמה וטוב טעם בבלוגיה.



 



 


כתוב/י תגובה...
הקלד כתובת לסרטון יוטיוב:
עריכת תגובה
השבה לתגובה
פוסטים אחרונים

רמאויות קטנות
לפני הרבה שנים רכשנו רכב קטן וגילינו בדיעבד שהמוכר רימה אותנו במחיר. בעודי מתרגז ומתכנן נקמה, רעייתי הרגיעה...
לקריאת הפוסט
הרכבת עומדת לצאת
כל שנה ההורים של מרטין לקחו אותו עם סבתו לבלות את חופשת הקיץ, והם חזרו הביתה באותה רכבת למחרת. יום אחד...
לקריאת הפוסט
סיפורו של החמור לנמר
סיפורו של החמור והנמר החמור אמר לנמר: ′′הדשא כחול". הנמר השיב: ′′לא, הדשא ירוק". הדיון התחמם, והשניים...
לקריאת הפוסט

מוטק’ה גם בפייסבוק
למעלה
חזרה