אהבה,התאהבות ותשוקה.

את הפוסט הזה אני כותבת בהשראת הרשומה של איתן,
כיום אנו מבחינים בין התאהבות,שזהו מצב כמעט קליני,כשהמאוהב "מאבד את הראש".אינו מצליח לשקול הגיונית את בן או בת הזוג,היינו אומרים"הוא חולה עליה"וזה באמת ניראה כמו מחלה.
האהבה,-זו שיצחק אהב את רבקה(ראה רשומה של איתן)היא הנחמה אחרי מות אמו.כמו שביאליק אומר בשירו"הכניסיני תחת כנפך והיי לי אם ואחות ויהי חיקך מיקלט ראשי-קן תפילותי הנידחות"זוהי השלווה הרגועה,הנעימה שאחד מוצא בזולתו ,הנעימות שבקירבה הגופנית,הולדת הילדים.וחיי משפחה הזורמים בשלווה.
והשלישית זו התשוקה הגופנית ותו לא שניצתת באחד מבני הזוג,כלפי זולתו שברגע שהיא באה על סיפוקה,בעיקר אצל הגבר,אין עוד צורך בזולת כמו בסיפור אמנון,בן דוד שאנס את תמר ולאחר מכן לא רצה בה עוד.
באהבה אמיתית(איני יודעת להגדיר)ובהתאהבות, התשוקה הגופנית והאהבה הרוחנית תלויים וקשורים זה בזה.מדד נוסף הוא אורך הרגשות במדד של זמן.
ברור לי שאהבת יעקב ורחל היא אהבה ממבט ראשון.ברגע שהם ניפגשים לראשונה,הם נופלים זה על צווארה של זו ובוכים.כאילו בגילגול הקודם הפרידו ביניהם וכל הזמן הזה הם ידעו שהם מחפשים מישהו ,האידאל שלהם, וברגע שראו זה את זו,ידעו שזהו זה.
כשרחל מבקשת בחוסר האונים שלה מיעקב בנים הוא עונה לה די בגסות,לא מפני שאינו אוהב אותה,אלא דווקא להיפך,מתיסכול.כי הוא אינו יכול לתת לה מה שהיה רוצה.כשגבר עונה בכעס,אין זה אומר שהוא הפסיק לאהוב.אלא יכולות להיות סיבות אחרות.
בסיפור יעקב ורחל וכמו שאיתן הצביע על אהבת אלקנה וחנה,אני רואה את שיא האהבה.כשקהלת אומר לחיות עם האשה שאתה אוהב,הוא מדבר על חיי השיגרה השקטים של נחל המים הזורמים של חיי משפחה.
על שיר השירים יאה לכתב בניפרד כי זה סיפור שלם.רק אומר בקיצור שחקר המיקרא סובר שאלה שירי חתונה שהשבטים השמים מערביים איתם הגיעו אברהם ולוט ארצה,הביאו את שירי החתונה האלה ממקום מוצאם,זיקקו את הסממנים האליליים שלהם והותירו את האהבה ,כחלומות ,סיפורים שבאו לגרות את החתן והכלה בליל כלולותיהם.
לטובה-שעור בנושא חשוב ואולי חשוב ביותר בקשר שבינו לבינה ובקישרי מישפחה. . והשאלה המענינת האם אדם או זוג יכול להגדיר את מצבו בסקלה הזו של האהבה שנעה בין התאהבות ממבט ראשון ומתיחסת לדמות ובין ה...
לטובה-שעור בנושא חשוב ואולי חשוב ביותר בקשר שבינו לבינה ובקישרי מישפחה. . והשאלה המענינת האם אדם או זוג יכול להגדיר את מצבו בסקלה הזו של האהבה שנעה בין התאהבות ממבט ראשון ומתיחסת לדמות ובין התאהבות שכולל את הדמות את המיטה ואת התוצאה שהיא המישפחה. האם האהבותהמוגדרות על הסקלה שאנו בוני0ם ופרטת אותה בצורה יפה למעלה ניתנות להבחנה עם התהוותן או שהן תהלין שמתחיל ב"ראיתי ונידלקתי" ומתפתחות בהמשך. . חחח ירדנו כמעט עד למיטה. . אני חושב שהתאהבות היא רגש שיצר בנו הטבע על מנת להמשיך את השושלת וכל הסבר אחר הוא ההסבר הדרכים השונות שמביאים אותנו למיטה. .. עם הסבר כזה לבטח לא אהיה יועץ לסקסולוגיה
ליעקב,
אם הבנתי אותך האם אתה מתכוון שבסופו של דבר הכל מוליך את צורך הטבע בהתרבות?תודה על התגובה המפורטת.
לעמליה,תודה שהגבת.לצערי לא כל כך הבנתי את דברייך.אבל טוב שהגבת,אולי אחרים יבינו.
שלום טובה. קטונתי עלי להכנס לדיון כלשהו בתחום של תנ"ך. אני רוצה להגיב מסיבה אחרת. לא פעם ראשונה אני קוראת על הגדרת אהבה....
שלום טובה. קטונתי עלי להכנס לדיון כלשהו בתחום של תנ"ך. אני רוצה להגיב מסיבה אחרת. לא פעם ראשונה אני קוראת על הגדרת אהבה. כל אחד מגדיר אותה אחרת. מעניינת גם הפרדה מוחלטת בין אהבה , התאהבות ותשוקה גופנית.
אני לא חושבת שאפשר להגדיר ברור וחד משמעית רגש מורכב כזה כמו אהבה. אישית הגעתי למסקנה. אהבה משתנה מאיש לאיש. כל אחד מבטא את רגש בצורה אחרת. זה תלוי באישיותו של בן אדם.
פוסט מאוד מעניין. נושא של אהבה הוא נצחי.
יום טוב לך טובה.
לילנה,
מסכימה לכל דברייך.
לטובה פריש צהרים טובים ..
קראתי את שכתבת ..יש לי תגובה אך ארוכה מדי
אכתוב בהזדמנות הקרובה ..
אם כי דשנו בנושא התגובות אינן דומות ...תודה יום נפלא
...לטובה פריש צהרים טובים ..
קראתי את שכתבת ..יש לי תגובה אך ארוכה מדי
אכתוב בהזדמנות הקרובה ..
אם כי דשנו בנושא התגובות אינן דומות ...תודה יום נפלא
הכי...מרתק מה שכתבת..אבל שיר השירים הם לא שירי חתונות...הם קודש הקודשים של עם ישראל..אמנם הם מושרים בכל הזדמנות בארצינו.אבל זו שירה קדושה שבין האלוקים לבין עם ישראל .כנסת ישראל...הנוצרים והמוסלמים ...
הכי...מרתק מה שכתבת..אבל שיר השירים הם לא שירי חתונות...הם קודש הקודשים של עם ישראל..אמנם הם מושרים בכל הזדמנות בארצינו.אבל זו שירה קדושה שבין האלוקים לבין עם ישראל .כנסת ישראל...הנוצרים והמוסלמים יכולים גם לשייך להם..שיוכיחו..המעטפת של השירים..הדימויים לקוחים מהארוטיקה היומיומית שבין גבר לאישה..בגלל זה הספר נאסר בזמנו.. אבל התוכו..מדבר על יחסים עמוקים וקדושים בין עם ישראל לקבה ...זכותו של כל חוקר מקרא חילוני לחשוב ככה....שיר השירים אשר לשלמה...שלמה המלך...
לא הבחנתי משום מה בפוסט שלך, שמתכתב עם הפוסט שלי על אותו נושא. ההבחנה שעשית בין שלושת סוגי האהבה מאד נראית לי. ובכל זאת אני רוצה להעיר שסג האהבה שמיוצגת ע"י אמנון - התשוקה - אינה בעיני כלל אהבה.
לדעתי בין יעקב ורחל לא הייתה אהבה בקריטריונים שלי וגם שלך. הסיפור שלהם מתאים לסוג שאת קראת התאהבות.
לדעתי, בסיפורת המקראית יש לנו רק סיפור אהבה אחד, הסיפור של חנה ואלקנה. הוא אוהב אותה אהבה ללא תנאי, למרות שהיא לא מביאה לו ילדים. מה שהוא ומר לה כדי לנחם אותה, ממש מרגש אותי. הוא מכבד אותה כאשר הוא לא מערער כלל על החלטתה למסור את הילד למקדש, למרות שזה הילד היחיד ממנה בשלב הזה.
סיפור אהבה נוסף במקרא הוא סיפור רות ונעמי, אבל זאת לא אהבה בין גבר לאשה שעליה דיברנו.
תודה, טובה