מתכון סלט נבטוטים של דורון בר און לקראת פסטיבל טעמים בעמקים

סלט נבטוטים , גזר , פלפלים קלויים ועלים ירוקים
250 גרם נבטי קטניות (נבטוטים)
2 גזרים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
2\1 כוס פלפלים קלויים קלופים קצוצים
2\1 כוס עלי פטרוזיליה שטופים ויבשים
2\1 כוס בצל ירוק קצוץ
2\1 בצל אדום קצוץ
2 כפות שום ירוק קצוץ (אם אין אז עיריות)
20 עלי נענע שטופים ויבשים
2 כפות עלי בזיליקום קצוצים
אפשר להוסיף גם 1 כוס עלי ארוגולה קצוצים גס
שמן זית
לימון טרי סחוט
מלח
תערובת תבלינים ארומטיים *
לערבב יחד ולהגיש
*תערובת תבלינים ארומטיים שיעשה את ההבדל
2\1 מקל קינמון
2 כפות גרעיני כוסברה
1 כפית גרגירי הל
1 כפית זרעי כמון
1 כפית חילבה
2 מסמרי ציפורן
1 כף זרעי שומר
1 כף גרגרי פלפל שחור שלמים
במחבת חם ללא שמן כלל קולים את הגרעינים עד שהם מתחממים ומתחילים לשחרר את הארומה שלהם כ-5 דקות
תהליך ייבוש ושחרור ( dry fry ( של הזרעים משחרר את השמנים ומחדד את הטעמים והארומה של תבלינים
מורידים מהאש ומעבירים למטחנת תבלינים
טוחנים דק
*אם נראה לכם מסובך להכין לבד -תכינו "בלנד" משלכם מתבלינים טחונים איכותיים