היין היום

איך קובעים שיקב איכותי, ראשית מסיירים, שנית טועמים, שלישית רואים שגם אחרים מדרגים אותו גבוה: יקב אמפורה מומלץ מפה9.1
הנוף המוביל ליקב ולחווה הוא מדהים, פורח, ומסביב דוגמאות לכרמים וסוגי ענבי יין. המבנה של היקב , יצירה ארכיטקטונית איטלקית מדהימה.
הכרמים של היקב נמצאים בכמה אזורים בארץ, בשעל בגולן, במנרה בגליל, ופסגות הרי יהודה.
מיון הענבים הוא ידני, הפרדה לאשכולות, ולאחר תהליך הפרדה מהגבעולים מיון פגומים. ההשריה במכלי הנירוסטה הגדולים לתסיסה מלווה בצירקולציה של 5 פעמים ביום, ההשריה והתסיסה המטבולית היא עם הקליפות בהשריה חמה.
לאחר מכן מסננים מהקליפות אך לא לפני שמתבצע מיצוי כל המיץ מהקליפות במתקן צרקולציה לחץ מיוחד
חדר החביות במרתף ממוזג וקריר מרשים, יש חביות בגדלים שונים, ומשך השימוש בחבית הוא 5 שנים.
לאחר תקופה של בין שנתיים לשנתיים וחצי היין עובר תהליך ביקבוק מכני אוטומטי
טעמתי כאן בסיור יין לבן בלאן דה נואר יין שנשים אוהבות...
זה יין ורוד המופק מענבים שחורים , נשים מטורפות על היין הזה... הוא בלנד של ענבים אדומים,40% קברנה סובניון, 40%מרלו, ובעידון של 20% קברנה פרנק. ליין טעם פירותי מודגש ונעים.
13% אלכוהול. יין מעולה
גם טעמתי
את הרייטון האדום, זה יין חושני, ניחוח פירות שחורים, אפיצות מורגשת מאוד, יין לגברים..
75% קברנה סובניון, 15% סירה, 10% מרלו.
24 חודשי יישון בחבית ועוד שנה בבקבוק