גברים בגיל המעבר (גם לגיל השלישי) מאת: ד"ר גליה דבורין

גברים וגיל המעבר
מאת : ד"ר גליה דבורין MBMD+PHD
במחקר שנעשה בנושא הפיזיולוגיה של הגברים בגיל המתבגר - נימצא שהחל מגיל 40 מתחילה ירידה איטית אך עקבית בהפרשת הורמונים אנדרוגניים (הורמוני מין גבריים), שהעיקרי בהם הוא הטסטוסטרון. בשל שינויים הורמונאליים אלה, כבר בגיל 40+ מתחילים להופיע אצל אוכלוסיית הגברים תופעות שונות ובהן:
הפרעות בדרכי שתן תחתונות (הגדלת הערמונית), ירידה בחשק המיני, הפרעות בתפקוד המיני, ירידה בחיוניות, אנמיה, ירידה במסת השרירים , ירידה בצפיפות העצם , גלי חום והזעות לילה נשירת שיער, משבר בזוגיות. עם זאת, בניגוד למה שקורה אצל נשים, התופעות מופיעות בצורה הדרגתית יותר ואיטית יותר, זאת בשל הירידה האיטית ברמות הטסטוסטרון המתפרשת לאורך שנים רבות.
לגברים כמו לנשים הוצע טיפול הומונאלי. הטיפול ההורמונאלי המוצע לגברים הוא בהשלמת כמות הטסטוסטרון החסרה (בצורת ג'ל למריחה ימית, מדבקות או זריקות) אך טיפול זה עלול לפגוע בתפקודי הכבד ואף לגרום לסרטן הערמונית. ממחקרים שנעשו מתן הורמונים חלופיים לגבר השפיעו לטובה על מסת השריר, צפיפות העצם וירידה ברמת שומנים בדם ובלחץ הדם. אך מצד שני הטיפול לא השפיע על מחלות לב.
המלצות וטיפים תזונתיים לתחזוקה שוטפת בגיל המעבר אצל הגברים:
** להוריד סיגריות, אלכוהול, טבק ** לשתות לפחות 10-12 כוסות מים / תה צמחים ללא קפאין ביום. ** גרגירי לצייטין - כף ביום, טוב למח, להורדת כולסטרול , אפשר להוסיף לסלט חי ** קטניית הסויה מונעת סרטן ערמונית, מהווה תחליף חלבון צמחי , קלה לעכול. ** אכילה של סיבים תזונתיים שנמצאים בפחמימות מורכבות. (לחם מחיטה מלאה, שיבולת שועל, פסטה מלאה אורז מלא). ** להעשיר את הגוף במזונות בריאותיים המכילים אנטי אוקסידנטים ששומרים על הגוף מפני מחלות כגון: סרטן הערמונית, מחלות לב וכלי דם. חשוב לאכול ירקות ופירות בצבעים מגוונים המכילים פיטוסטרולים: ליקופן: אבטיח, עגבניה , פירות הדר שמכילים ויטמין C, וכן ברוקולי, כרוב, פטרוזיליה, קווי, גוייאבה ועלים ירוקים. ירקות כתומים שמצויינים לחיזוק מערכת העיכול: גזר, דלעת, בטטה.
** להוריד מטוגנים, תבלינים חריפים ** להוסיף לתפריט חלבונים מן הצומח: סויה, שעועית, עדשים חומוס ופול. ** הוספת מזונות שמכילים אומגה 3 כגון דגי ים קר (סלמון , בקלה, מקרל) וכן זרעי פשתה, אגוזי מלך עוזר בשמירה על הלב, מחדד את הזיכרון ושומר על המח, עוזר להורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב. מזון טרי, פירות וירקות טריים, מאודים, מקופצים שומרים על איכות המזון ורמת הויטמינים והמינרלים שבו.
מומלצת פעילות גופנית כגון: הליכה, שחייה, רכיבה על אופניים המסייעת למצב רוח טוב, ירידה במשקל, מניעת מחלות לב וכלי דם, איזון לחץ הדם וירידה ברמות הסוכר.
תוספי תזונה בהמלצה של מטפל מוסמך באופן אישי בהתאם לאבחון: (דוגמאות לתוספים אפשריים) מולטי ויטמין להשלמת חסרים אבץ , צמח סו-פלמנטו, פרחי צבר - לשמירה על בלוטת הערמונית B קומפלקס - מסייע בעיכול, עוזר בהפגת מתחים. פרוביוטיקה - לשמירה על מערכת העיכול אנטי אוקסידנטים: כגון: קו-אנזים Q10 , תמצית זרעי ענבים, פיקנוגינול, ויטמינים A,C,E. - לשמירה על הלב, למניעת סרטן ומחלות תלויות גיל, לשמירה על גוף בריא וצעיר לאורך שנים.
הרבה בריאות - ד"ר גליה דבורין , תזונה, נטורופתיה, אירידיולוגיה
ד"ר גליה דבורין בעלת תואר דוקטור PHD ודוקטורט ברפואה טבעית ורפואת גוף נפש
