לשלוט בהגה לאחר הפרישה

נעלי העקב לחצו מעט.וזו היתה רק תחילת היום.במחי גינדור אחד החליטה לוותר היום על נעלי ההתעמלות ,הג'ינס וטי שרט הרגילים ,,לטובת החליפה הכחולה והמהודרת,"זה יתאים לצבע המכונית החדשה"חשבה בדרכה לסניף המכוניות המפואר בבני-ברק.
היתה זו הפעם הראשונה שהיא תיקנה בעצמה את המכונית החדשה שתמיד חלמה עליה.כן,עם גג ניפתח.כי יערית אהבה צעצועים."גדג'טים" קוראים להם כיום.
במטבחה החידושים האחרונים של מכשירי חשמל ניצבו על השיש ,כולם באותו הצבע.,אבל כעת היא תגשים את חלומה"מכונית פג'ו כחולה,עם כל הצי'קנים והעיקר מערכת שמע,שת?ש??מ?ע כמו בקונצרט"
היתה לה הנאה נוספת בכך שהיא בחרה בעצמה והיא עצמה שהחליטה מה לקנות,ויכלה להרשות לעצמה לשלם את כולה ,מכספה,בלי חובות ועוד נותר לה לשים בחיסכון.
לאחר שמדריך החברה הסביר לה את פעולת הכפתורים השונים ותיפקודי המכונית הודגמו על ידו,ניכנסה בחשש מה לשבת במכונית החדשה.היא נשמה מלוא ראותיה את הריח של המושבים החדשים.
המכונית האוטומטית הראשונה שלה.ההגה נישמע לה.היא יצאה משטח המוסך ויצאה לכביש.עליה לזכור :אין הילוכים,לא לשכוח את זה.זהו עולם חדש ושונה של נהיגה.תחילה נסעה במהירות איטית,אך לאט הגבירה וחשה כאילו כל חייה נהגה במכונית כזו,.פתחה את החלונות בלחיצה ונהנתה מהשמש החורפית ומהרוח הנעימה שחדרה בעד החלון.
"דרך טובה להתחיל את שנת הפרישה"חשבה.החנתה את המכונית בשכונה הישנה והירוקה של רמת אביב."איזו שכונה נחמדה זו"אמרה לעצמה לפני שנים רבות, כשעברה לגור לתמיד לדירה של דורי.היתה זו שכונה שקטה עם בתים קטנים שבצהריים הכל נירדם בה,חוץ מאיזה כלב מנבח,משתדל חרישית.ניזכרה באותו היום הראשון כשהיגיעה אליו ,כשאמר:"הגיע הזמן שתראי היכן אני גר"מאז חמש עשרה שנים שהיא כבר גרה עם דורי באותו הבית.
כשניכנסה הביתה וקראה לו לראות את המכונית אמר"מדוע לא התיעצת איתי?"
הנאה סמויה היתה לה כבר בעת ששאל.
"המכונית מאד מצאה חן בעיני והייתי קונה אותה בכל מיקרה"ענתה בחיוך.
"במחיר הזה יכולת לקנות מכונית גדולה"אמר במין הבעה של ילד שלקחו לו צעצוע
"אבל זה בדיוק יתרונה"השיבה"היא קטנה וזה מקל על החנייה וגם צריכת הדלק שלה חסכונית ועם הגה הכח שלה היא מסתובבת כמו כלב סביב זנבו"
"היא באמת יפה.וזה הכסף שלך הרי."פירגן בסוף.למרות שדורי הבין במכוניות.רוותה סיפוק שקנתה אותה בלי להיוועץ בו.
ואז הוסיף"אבל המכונית הישנה שלך לא רעה.היא נוסעת די טוב"כאילו עוד רצה להצדיק את אי התלהבותו
"נכון,"ענתה"אבל כמו שאתה אומר היא ישנה ואני לא כל כך עשירה שכשהיא תתקלקל אצטרך להוסיף סכומי עתק על תיקונים ועדיין אהיה עם מכונית ישנה וכשארצה למכרה,אצטרך להוסיף סכום הרבה יותר גדול ממה שהוספתי עכשיו ."מלבד זה"הוסיפה נימוק"אני רוצה להתחיל את השנה החדשה של הפרישה שלי במשהו יפה,חדש כי אני רוצה שזו תהיה שנה יפה של חיינו.הנה,גם אתה קנית מכונית חדשה ויפה"
"את בחרת לי"אמר ואז התבונן שוב במכוניתה הכחולה וחייך,כשהוא שם ידו על כתפה"היא באמת יפה,הסוסה החדשה שלך.מזל טוב"ונשק לה.
"טוב,"חייכה אליו"אני צריכה לנסוע לנכדים"
-"סעי בזהירות ,ילדה"(בגלל פערי הגילים ביניהם,כינה אותה כך,כשרצה להביע חיבה)"סעי בזהירות"!
ניכנסה למכוניתה החדשה והתניעה בזהירות.אמרו לה שבהתחלה יהיה לה קשה להתרגל לאוטומטית. אך בהמשך הדרך נסעה בביטחון כאילו כל ימיה נהגה במכונית כזו.היא חייכה לעצמה.עכשיו היא ידעה שלא יהיה לה קשה.היה לה הגה כח.
היא חשה שהיא שולטת במכונית הזו.
המטפורה יכולה להיות המכונית = החיים שלנו
ההגה= אנחנו מסובבים אותו במסע של החיים שלנו שמאלה ימינה וגם ישר ..
המינוס היחידי במטפורה זה שבמכונית אפשר לקחת רברס בחיים לא.
כתוב ביפה,